SEO оптимизация - услуги от MOXX Advertising

SEO услуги за оптимизация

SEO оптимизацията на сайт е фундаментална част от успеха на Вашия бизнес в онлайн пространството. Един добре оптимизиран, структуриран и богат от към съдържание и стойност уебсайт може да Ви изстреля в редиците на успешните бизнеси в индустрията, в която оперирате.

SEO оптимизация

SEO оптимизацията на разбираем език

SEO може да бъде дефиниран като процес за оптимизация на вашия уебсайт или онлайн магазин, който се адресира към увеличаване на видимостта в търсачките (например Google). Целта е да се получи повече органичен трафик. В същност, SEO оптимизацията е за да се отговори на нуждите на потребителите чрез създаване на подходящо качествено съдържание и да се предостави най-доброто потребителско изживяване. Първите три органични резултата получават повече от 50% от всички кликвания. Това е мястото, където SEO играе ключова роля в подобряването на позицията в класирането. По-добро класиране ще доведе до повече трафик, което автоматично ще доведе до нови клиенти и по-голям успех на марката. В други думи, пренебрегването на SEO ще остави пространството на вашите конкуренти.

Добрите резултати от SEO оптимизацията са дългосрочни, защото се базират на анализ, системен подход и най-добрите решения за конкретния бизнес. Инвестирайки в SEO, Вие правите крачка пред конкурентите във Вашата индустрия и ниша.

SEO оптимизацията срещу PPC

Повечето страници с резултати от търсачките ( SERPs ) съдържат два типа резултати:

 • Платени резултати: Трябва да платите, за да сте тук, чрез реклама с плащане на клик (PPC).
  Органични резултати: Трябва да „спечелите“ своето класиране тук чрез SEO оптимизация

„Наш клиент – строителна фирма с изграден сайт се обърна за съдействие към нас с проблема, че не получава запитвания, въпреки че плаща за реклама.

Без предварителен анализ е заложен рекламен бюджет, който не съответстваше на трендовете  и минимален бид за показване. Бяха поставени ключови думи получаващи огромен брой импресии без да са релевантни. Клиента непрекъснато свиваше бюджета, докато не сработи оптимизацията и получи 3 големи поръчки на база на качени „изпълнени обекти“, които до момента липсваха в сайта.“

Може да попитате: Защо просто да не платя, за да се показвам в секцията с реклами?

Отговорът е лесен.

 • По-голямата част от хората просто игнорират рекламите и вместо това кликват върху органичните резултати.
 • Спрете ли да плащате, вече не излизате в резултатите.
 • Трябва да следите, дали не ви изчерпват бюджета, чрез фалшиви кликове.

 

Да, SEO оптимизацията отнема повече време, усилия и – въпреки че се фокусира върху „безплатен“ органичен трафик – ресурси.

Но след като се класирате за вашите целеви ключови думи, можете да достигнете до повече хора и да генерирате „пасивен“ трафик, който не изчезва в момента, в който спрете да плащате.

Забележка:  PPC рекламата все още е изключително важен канал. Той просто играе различна роля в рамките на маркетинговите стратегии. PPC не се конкурира със SEO оптимизация – двете могат да работят заедно ефективно.

Факти и SEO оптимизация – Защо да инвестирате / Фактите говорят


Как работят търсачките?

Крайната цел на всяка търсачка е да направи търсещите доволни от резултатите, които намират.

За да постигнат това, търсачките трябва да намерят най-добрите страници и да ги представят като водещи резултати от търсенето.

„Google не е единствената търсачка. Но той е най-популярният . Ето защо се позоваваме на Google всеки път, когато говорим за търсачки. Освен това основите на SEO оптимизацията  са доста сходни в повечето търсачки.“

Google използва следните етапи , за да намери и класира съдържание:

 • Обхождане: Google използва „ботове“ или компютърни програми, за да обхожда мрежата и да търси нови или актуализирани страници. За да може Google да намери страница, тя трябва да има поне една връзка, сочеща към нея.
 • Индексиране: След това Google анализира всяка страница и се опитва да разбере какво представлява страницата. След това съхранява тази информация в индекса на Google – огромна база данни от уеб страници.
 • Сервиране на резултати: Когато потребител въведе заявка, Google определя кои страници са най-добри по отношение както на качество, така и на уместност, и ги класира в SERP.

 

Нашата задача е да помогнете на търсачките да обходят и индексират всички страници на вашия сайт, които искате.

Можете да осигурим възможността за обхождане и индексиране на вашите страници чрез редица действия и най-добри практики, които обикновено се наричат ​​техническа SEO оптимизация.

Време е да разгледаме по-отблизо как се избират най-добрите резултати и ролята на SEO оптимизацията в този процес.

Как работи SEO оптимизацията?

И така, как Google определя кои страници да се покажат в страницата с резултати от търсачката (SERP) за всяка дадена заявка? Как това се отразява в трафика към вашия уебсайт? Нека да разгледаме как работи SEO оптимизацията.

Търсачките на Google непрекъснато сканират мрежата, като събират, категоризират и съхраняват милиардите уеб страници в своя индекс. Когато търсите нещо и Google извади резултати, той изтегля от своя индекс, а не от самата мрежа.

Google използва сложна формула (наречена алгоритъм), за да подреди резултатите въз основа на редица критерии (фактори за класиране – които ще разгледаме по-нататък), включително качеството на съдържанието, неговата уместност спрямо заявката за търсене, уебсайта (домейна) принадлежи на и още.

Начинът, по който хората взаимодействат с резултатите, допълнително показва на Google нуждите, които всяка страница удовлетворява (или не), което също се включва в алгоритъма.

С други думи, SEO оптимизацията работи като сложна система за обратна връзка – за да изведе най-точните, надеждни и подходящи резултати за всяко дадено търсене, използвайки информация от вас, Google и търсещите. Вашата роля е да създавате съдържание, което отговаря на изискванията на Google за експертиза, авторитет и доверие ( EAT ), което отговаря на изискванията на търсещите.

SEO факторите за класиране в Gоogle

И така, какви са тези изисквания? Какво всъщност представлява качествено, насочено, удобно за EAT и оптимизирано за SEO съдържание? Е, има стотици фактори за класиране на Google и Google също непрекъснато се развива и усъвършенства своя алгоритъм, за да продължи да предоставя възможно най-доброто изживяване, но има 12, които трябва да бъдат приоритетни.

Според FirstPageSage това са основните фактори за класиране в Google и какъв е техния принос:

 1. Постоянно публикуване на висококачествено съдържание (26%)
 2. Ключови думи в мета заглавието (17%)
 3. Препратки (15%)
 4. Експертна ниша (13%)
 5. Ангажираност на потребителите (11%)
 6. Вътрешни връзки (5%)
 7. Удобен за мобилни устройства/мобилен на първо място (5%)
 8. Скорост на страницата (2%)
 9. Сигурност на сайта/SSL сертификат (2%)
 10. Маркиране на схема/структурирани данни (1%)
 11. Ключови думи в URL (1%)
 12. Ключови думи в H1 (1%)

 

https://firstpagesage.com/seo-blog/the-google-algorithm-ranking-factors/

Но не се заблуждавайте относно факторите в края на този списък. „Други“ фактори, като несвързани споменавания, социални сигнали, история на домейна, изходящи връзки и структура на сайта, носят 1% тежест. Но като се има предвид, че има поне 200 фактора за класиране в Google; това са поне 189 „други“ фактора, които заедно съставляват този 1%. С други думи, тези привидно малки фактори, като ключови думи в URL, които сами по себе си съставляват 1%, не са толкова малки.

 • Почти 70% от онлайн сърфирането започва с Интернет търсачката;
 • Тези които кликват на втора страница в търсачката едва стигат 1%;
 • Повече от половината трафик идва от органично търсене;
 • Google търсачката, Google снимките, Google Maps продължават да обират огромния пай от целия Интернет трафик.

 

SEO оптимизираните сайтове продължават да отчитат в пъти по-добри представяния, отколкото социалните медии, т.е. не подценявайте силата на доброто SEO особено ако е направено от специалист с опит.

WOW резултати след SEO оптимизация на сайт

Започвате от нулата или искате да разширите присъствието си онлайн? С качествен SEO одит и план за On-Site SEO ще подобрим качеството, скоростта и представянето на Вашият уеб сайт или онлайн магазин.

Какви услуги за SEO оптимизация предлагаме

Сега е време да поговорим за това как всъщност прилагаме SEO – как оптимизираме уебсайт за тези фактори, така че да можете да се класирате по-високо в Google и да получите повече трафик. Това изисква комбинация от on-page, off-page и технически оптимизации, така че ние ще организираме стъпките по този начин. Ето стъпки за оптимизация на вашата страница:

Нашите SEO услуги

SEO одит

Проверяваме над 100 точки, за да извършим коректен и точен анализ на текущото състояние на вашия сайт. Картината създадена от тази проверка, извежда критичните точки, проблеми по които трябва да се работи, стъпките и времето за изпълнение.

„Ако техническата оптимизация може да се извърши в сравнително кратки срокове, то та същинската SEO оптимизация отнема време и със сигурност не се случва за два дни.”

„Наш клиент с медиен сайт беше загубил трафик и позиции, одитирането показа лоша структура, концентриране на съдържанието и връзките към тагове с noindex маркер, счупен модули, натоварващи базата плъгини, водещи до отпадане на сайта. За 2 седмици изчистихме техническата част, обновихме структурата и подобрихме зареждането на сайта. А оптимизацията на съдържанието и същинската on-site оптимизация все още е в ход, заедно с обучението на персонала на сайт.“

Казуса с HappyWoman.bg и пълното техническо решение от наша страна


Техническа SEO оптимизация

Предполагам сте попадали на сайтове, на който времето за зареждане ви стига да се срешете и докато зареждат са като тетрис наместващ се сам. Дразнещо е да. Техническата и On-Site оптимизация са тясно свързани и често едната се слива с другата, защото един проблем в едната част решава друг във втората. Нека да разгледаме, какво включва техническото подобряване на работата на един сайт.

Проверка на състоянието по точките:

 • Проверка на уеб хостинга
 • Проверка дали сървърът се намира близо до вашата зона за обслужване
 • Проверка за използван на CDN
 • Проверка за GZIP компресия
 • Проверка за HTTP/2
 • Проверка дали се използва сървърно кеширане
 • Минифициране на JS/CSS файлове
 • Проверка на размера и разширенията на  изображенията
 • Компресиране и оптимизиране изображенията
 • Проверка за отложено зареждане на изображения и iframes (вграждане на YouTube и т.н.)
 • Проверка дали са актуализирани модулите и плъгините
 • Оптимизиране на базата данни
 • Проверка дали се използва HTTPS
 • Генериране на Sitemap и добавяне към Google Search Console (GSC)
 • Създаване на файл robots.txt
 • Проверка на canonical таговете на URL адресите и пренасочвания чрез hreflang атрибути
 • Поправка на счупените вътрешни връзки
 • Проверка на типа и коригиране на пренасочванията
 • Проверка за липсващите и дублиращи мета заглавия и описания
 • Проверка за проблеми с покритието на индекса
 • Проверка за наказания в Google Search Console (GSC)
 • Проверка на страниците за обхвата на клик – максимум 3 кликвания от обхвата
 • Проверка за правилно използване на етикетите "noindex" и "nofollow"
 • Деактивиране на нерелевантните страници от индексиране

SEO оптимизация на сайт Диас Спорт. Крайни резултати от Google Search Console

On-site SEO оптимизацията на Диас Спорт


On-site оптимизация

Тази услуга е насочена към оптимизацията на съдържанието и неговата структура. Основната стъпка е да си зададем въпросите…Какво ще предлагаме?… На кого ще го предлагаме? …Как ще го предлагаме? Тук на помощ ни идва SEO анализа, чрез който ще изготвим вашите профили на купувачи, основните ключови думи, по които ще работим, семантичното ядро за оптимизация на съдържанието и изчистване и добавяне на метта данните на вашия сайт.

В обхвата на тази услуга попадат следните основни точки:

 • Проучване на ключови думи и свързани дълги ключови думи за търсене.
 • Създаване на семантично ядро за написвани на качествено съдържание насочено към тези ключови думи
 • Позициониране на ключовите думи
 • Оптимизация на заглавията
 • Оптимизация на мета описания
 • Оптимизация на изображения
 • Вътрешни връзки

 

В зависимост от това дали сега се създава сайта или ще оптимизираме работещ сайт, подхождаме различно.

„При обновяването на сайт на наш клиент за уреди за детски площадки, комбинирахме и двата подхода. В движение оптимизирахме текущото съдържание и продукти а при качването на новите продукти, данните според анализа на ключовите думи и семантичното ядро, заложихме предварително и ги качихме оптимизирани“

Нов дизайн на уeб сайт Dias Plaigrounds

Как осъществихме редизайн на работещ сайт – Dias Playgrounds


 

Ако при одита се установи, че е допустимо, може да се използва и автоматизация, която ще работи дългосрочно и за нови продукти.

„Наш клиент беше качвал продуктовите снимки с оригинални имена и метта данни на гръцките си доставчици, в този случай автоматизацията нямаше да сработи, изтеглихме цялата информация и променихме ръчно имена и описания на снимки“

Работата по съдържанието на сайта е дълъг и сложен процес, трябва да се вземат под внимание редица фактори и разбира се да се проследяват резултати, за да постигнем желаното класиране.

Нашият екип е в готовност да ви съдейства и може да ни потърсите за консултация и цена.

Линк билдинг

Изграждането на връзки е един от най-важните аспекти на оптимизацията за търсачки. Помага ви да увеличите авторитета и уместността на уебсайта си в страниците с резултати от търсачките (SERP). За да се класирате по-високо в търсачките, е необходимо да имате висококачествени връзки от авторитетни уебсайтове.

Това обаче може да отнеме много време и предизвикателство. Ето къде идва тази услуга! Ние разполагаме със списък от над 400 медии, предоставящи възможност за закупуване на линк или публикуване на статия. В зависимост от сферата на предлаганите стоки или услуги ще ви предложим написване на статии и създаване на връзки от авторитетни сайтове.

Няколко идеи да вземете качествени връзки към вашия сайт:

 1. След проверка на конкуренцията може да се възползвате от сайтовете, които и те са използвали.
 2. Да се проверят сайтовете на ваши клиенти и да се договори поставянето на линк към вас като референция
 3. Да се закупят линкове от сайтове свързани с вашите стоки и услуги с висок рейтинг
 4. Да се договорите с ваше доставчици за линкове като партньори
 5. Ако сте работили по проект като под изпълнител, също може да се договорите за референция с линк към вас.
 6. Да се направи проверка в българските портали и директории и да се добави фирмата и сайта, за да получите линк.

 

Ние можем да изпълним всяка една точка а и много други, за да създадем добър линк профил на вашия сайт.

Локална SEO оптимизация

Концепцията е проста. Това е процес на оптимизиране на вашия сайт за постигане на по-добро класиране за търсения, фокусирани върху конкретно местоположение. Когато потребител включи името на град в своето търсене или търсачката изведе местоположение от устройството на потребителя, те могат да получат резултати, базирани на тази област. Пример за фраза за локално търсене би била „автокъща в Младост 1, София“. За да оптимизирате за тези локални търсения, ще трябва да използвате различни техники и тактики. Правейки го успешно, ще подобрите позицията на вашия бизнес в класирането в местното търсене.

Една от основните тактики за оптимизиране на локални търсачки е да създадете съдържание на уебсайта си, което показва вашето местоположение. Има няколко начина да направите това. Първо се уверете, че вашето име, телефонен номер и адрес се намират лесно на уебсайта ви. Повечето фирми включват тази информация в горния и/или долния колонтитул на уебсайта, както и на страницата за контакти.

Оптимизирането за локално търсене обикновено включва:

 • Поддържане на вашия бизнес профил в Google (GBP)
 • Управление на рецензии и отговаряне на рецензии
 • Използване на правилните ключови думи в страниците с местоположение, отговорите на рецензиите и съдържанието на социалните медии
 • Управление на списъци с директории в сайтове, подходящи за вашата индустрия

Ecomerse SEO оптимизация

SEO оптимизацията за електронна търговия е стратегия, която помага на уеб търговците да се класират по-високо в резултатите от търсачките. Добре проектираният и оптимизиран уебсайт с висококачествено съдържание ще се класира по-добре в търсачки като Google, увеличавайки видимостта на вашия магазин и привличайки трафик.

С други думи, SEO оптимизацията за електронна търговия се концентрира върху оптимизирането на вашия сайт, което улеснява получаването на потенциални клиенти и реализации.

Въпреки това, за разлика от SEO оптимизацията  за уебсайтове, фокусирани върху съдържанието, SEO оптимизацията за електронна търговия е повече от просто добавяне на ключови думи, писане на публикации в блогове и получаване на връзки. Ecomerse SEO оптимизацията се фокусира върху анализ за намерението на купувача, анализират се също профилите на вашите клиенти, факторите водещи до покупка и създаван на фуния за добавяне на свързани продажби.

Ecomerse SEO е вътрешна оптимизация с фокус върху класирането и достигането до крайните клиенти.

SEO услугите за електронна търговия позволяват на вашия бизнес да:

 • Изгради уважавано онлайн присъствие
 • Използва ключови думи, за да привлече и ангажира интереса на потенциални клиенти
 • Позиционира бизнеса си като местно решение, където е подходящо
 • Предостави решения на клиентите по начин, който ги устройва
 • Увеличи онлайн ефективността и конверсията
 • Уверете се, че сте конкурентоспособни на един все по-дигитален пазар

Международно SEO оптимизиране

Международното SEO има своята голяма роля в развитието на един бизнес онлайн, особено ако този бранд оперира на международни пазари. Чрез оптимизация на сайта според интернационалните страндарти, Вие ще имате равни шансове за успех, както тези на най-изявените лидери на пазара. Не подценявайте силата на добрата оптимизация. Тя работи за Вас.

Международното SEO работи изцяло във Ваш интерес. Благодарение на професионални начини за оптимизация, нашият екип прилага модерни подходи и методи за оптимизиране на Вашия сайт онлайн. Това означава, че Вашият бизнес ще може да разгърне потенциал, който дългосрочно ще Ви удовлетворява с висока печалба и успехи. Международното SEO има своите тънкости и не напразно то изисква тясна специализация. Нашите експерти са готови да Ви помогнат.

Нашите услуги в SEO оптимизация

SEO одит

SEO одит - задължителен компонент от формулата на успеха онлайн. Нека помогнем с навременен и ефективен одит със стратегия за Вашия бизнес.

SEO одит на Вашия сайт

Научете повече

On-Site SEO

On-Site SEO, което ще промени начина, по който работи Вашия сайт. Нека стигнем до успеха заедно с постоянни резултати във времето.

On-Site SEO за Вашия бизнес

Научете повече

Техническо SEO

Техническото SEO не го виждаме, но ни трябва, за да постигаме все по-добри и по-добри резултати онлайн. Не чакайте. Нека Ви съдействаме!

Техническо SEO за успеха на Вашия бизнес

Научете повече

Линк билдинг

Link Building - без него не можем и да си помисляме за оптимизиран сайт. Стратегия и правилен подход, обвързан с линк билдинг = перфектни резултати. Прочете повече!

Link Building

Научете повече

Локално SEO

Искате ли да сте в ТОП 10 успешни бизнеса онлайн за Вашата ниша? Вижте повече за локалното SEO, което може да Ви изстреля пред конкуренцията!

Локално SEO за Вашия бизнес

Научете повече

Ecommerce SEO

Електронна търговия или модерното Ecommerce - без значение, Вашият онлайн магазин трябва да е перфектен. Нека работим за Вашия успех! Вижте повече тук.

Ecommerce SEO

Научете повече

Международно SEO

Международно SEO е за онези, които искат да успеят на големите пазари. Вие от тях ли сте? Значи можем да Ви помогнем. Прочетете повече за услугата тук!

Международно SEO - без лимит на пазара

Научете повече

Често задави въпроси за SEO оптимизация

От нашия блог

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button