Уеб дизайн на сайтове и онлайн магазини | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Уеб дизайн на сайтове и онлайн магазини

Трябва ли Ви сайт? Днес е немислимо да развивате бранд без дигитално присъствие. Първата стъпка е именно изграждането на добре функциониращ и оптимизиран уеб сайт. Нашите специалисти имат 10+ години опит в уеб дизайна. Разгледайте надолу и се възползвайте от безплатна консултация.

Уеб дизайн

Уеб дизайн на сайт

Като фирма за дигитален маркетинг сме изработили десетки уеб сайтове с различно предназначение. Към всеки един сме подхождали индивидуално и според заложените цели.

Днес е абсолютно задължително да се изгражда responsive web design – сайт, чиито функционалност и оформление са пригодени както за настолна Desktop версия, така и за мобилна. Нашият екип изработва изцяло персонализирани сайтове с ясна концепция, обмислен процес и лесна комуникация между клиента и специалистите.

Какво е уеб дизайн?

Процесът на проектиране и изработка на уебсайт включва планиране, концепция и структуриране на съдържанието, за да се визуализира онлайн. В наши дни уеб дизайнът включва не само добър дизайн а и  пълната функционалност на сайта. Покрива дизайн и оформление на потребителски интерфейс, уеб приложения и мобилни приложения.

Качествената структура и дизайнэна уебсайта може да има голямо влияние върху представянето ви в търсачките като Google?

Уеб дизайн - процесът

Анализ и цели на уеб сайта

Изработката на сайт или онлайн магазин стартира с идеята и неговите цели.

 • Дали ще е за услуги или продажба на продукти.
 • Дали ще бъде B2C или B2B
 • Обемът на страниците и продуктите ще ни даде и информация, коя платформа за изработката на сайт ще се използва.
 • Дали ще е за локален или международен бизнес.
 • Ще има ли различно предлагане за различни групи потребители.
 • Каква е целевата група потребители, пол, възраст, професии.

 

Процесът при проектиране на уеб сайт стартира с разговор с вас относно целите, вижданията и нагласата. Анализирайки тази информация ви представяме и нашето предложение съобразено с най-новите изисквания и тенденции в уеб дизайна. Получавате проект на чиято база ще изготвим  дизайн и изработим вашия уеб сайт.

Предназначение на сайта

Основата при уеб дизайна е предназначението на сайта. Можем да ги разделим условно на сайтове тип визитка, сайтове за услуги, онлайн магазини и медийни сайтове.

При изработката на всеки един сайт се залагат различни принципи, които влияят на дизайна.

Уеб сайт тип визитка: Това са обикновено лични блогове, сайтове на художници, фотографи, лекари, пътуващи изследователи и др. При изработката на сайтове от този тип се набляга на атрактивността, добра и красива визия, носеща дадено послание. При тях информацията се предоставя посредством блог статии.

Примерен уеб дизайн за изработка на сайт тип визитка.

Фирмени и сайтове за услуги: Този тип сайтовете са със среден  обем страници, предлагат определен обем от услуги или дейности и са в специфична ниша на търсене. Това са обикновено сайтове за строителство, почистване, сайтове на заведения, транспортни фирми и подобни. При изработката на сайт от този тип, уеб дизайна се базира на структурата на услугите, добавят се статии за изпълнени обекти, много допълнителна и свързана информация относно материали, процес на робота, приложения и други.

Примерен уеб дизайн за изработка на сайт услуги.

Онлайн магазин: При изработката на онлайн магазини, се търси функционалност. Тези сайтове са с голям обем продукти и се разглеждат на 90-95% през мобилни устройства. Техническата оптимизация за постигане на добра скорост и функционалност при изработката са ключови. SEO оптимизацията на онлайн магазини е специфична и изисква съвсем друг подход. Уеб дизайна на онлайн магазините е изчистен, с проста структура и се стремим повече към функционалност и повишаване на продажбите, отколкото към тежък и красив дизайн.

Примерен уеб дизайн за изработка на онлайн магазин.

Медийни сайтове: Както и при онлайн магазините, обема на статиите е много голям и се обновяването е ежедневно. При изработката на медиен сайт се стремим към актуалност и структурата се модифицира по ключовите за сайта теми. Уеб дизайнът и изработката се ориентират към бързо индексиране на новите статии, ежедневно обновяване на основна информация (новини, хороскопи) и насищане с вечно актуални теми (Традиции, обичай, исторически факти )

Примерен уеб дизайн при изработка на медиен сайт.

Инструменти за уеб дизайн

Има два начина да се подготви един уеб дизайн. Може да се използват компютърни програми или website bulder (онлайн билдер за сайтове). В зависимост от целта, бюджета, вида на сайта и изискванията,  се използва някой или и двата метод за подготовка на уеб дизайна.

Най-популярните компютърни програми за проектиране на уебсайтове са Photoshop и Figma.

Чрез тези програми ние създаваме уеб дизайнът и го подаваме към програмистите за изработка на сайта или онлайн магазина.

Website bulder са доста по разпространени и предпочитани. Това са CMS платформи като WordPress, Prestashop, Magento, Wix, Shopify  и др. За тях се предлагат готови теми, модули и плъгини. Дори без експертни познания бихте могли да изработите сайт и да оформите свой уеб дизайн. Разработени са да предлагат адаптивен дизайн предвиден, както за десктоп, така и за мобилна версия.

Елементи на уеб дизайнът

Когато проектирате уебсайт, е важно да вземете предвид както външния вид, така и функционалността на сайта. Интегрирането на тези елементи ще увеличи максимално общата използваемост и производителност на сайта. Използваемостта на вашия сайт включва елементи като лесен за навигиране интерфейс, подходящо използване на графики и изображения, добре написан и добре разположен текст и цветова схема. Ефективността на вашия сайт се отнася до неговата скорост, класиране, възможност за търсене и способност да привлече вашата аудитория. 

 • Текст:
  Основният елемент, с който комуникирате с вашите потребители. Подредбата и структурата са основата за задържане на клиента. Трябва да е подреден в блокове, с чиста и лесно четима структура.
 • Шрифтове:
  Трябва да допълват дизайна и да кореспондира с цветовата схема, изображения, инфографики, таблици и да подсилва общото излъчване на сайта.
 • Цветове: Един от на-важните елементи при оформянето на уеб дизайн. Цветовете носят различно послание и избора на цветове задава и отношението на потребителя.


Психология на цветовете при дизайн на сайт

 • Оформление:
  Подредбата на съдържанието и елементите при изработката на сайт, може да улесни потребителите при разглеждане. Не се препоръчва стимулиращо сетивата оформление, за да не затрудни бъдещите ви клиенти.
 • Отстояния:
  Елементите и блоковете информация, не трябва да са близо един до друг. Разстоянието между тях ги отделя смислово и оформя ясно четим страници с  визуално отделени елементи.
 • Графични елементи: Изображения, банери, инфографики, икони… използват се разумно, като се има в предвид, че носят повече информация и лесно се възприемат като послания. Доброто съчетание на форми и цветове, води до по-пълно осмисляне на информацията.
 • Видео:
  Интегрирането на видеоклипове в уеб дизайна става все по-популярно сред дизайнерите. Когато се използват правилно, видеоклиповете могат да помогнат на вашите потребители да преживеят или разберат съобщение, което не може да бъде правилно предадено чрез текст или изображение. Имайте предвид, че погледа на посетителите ще бъди привлечен от движещи се изображения. Вашите видеоклипове не трябва да се конкурират с други важни елементи.

Функционални елементи

Тези функционални елементи са наложителни да се вземат предвид при проектирането на вашия уебсайт. Уеб сайт, който функционира правилно, е от решаващо значение за високо класиране в търсачките и предоставяне на възможно най-доброто изживяване на вашите потребители. 

 • Структура:
  Структурата на уебсайта играе важна роля както за потребителското изживяване (UX), така и за оптимизацията за търсачки (SEO). Потребители трябва, да могат, лесно да навигират във вашия уебсайт. Ако потребителите се губят, докато се опитват да навигират в сайта ви, има вероятност и „обхождащите“ да го направят. Роботът (или бот) е автоматизирана програма, която търси във вашия уебсайт и може да определи неговата функционалност. Лошата навигация може да доведе до лошо потребителско изживяване и лошо класиране на сайта. 

 • Менюта и навигация:
  Навигацията на вашия уебсайт е един от основните елементи, който определя дали вашият уебсайт функционира правилно. В зависимост от вашата аудитория навигацията ви може да служи за множество цели: да помогне на посетителите за първи път да открият какво може да предложи вашият сайт, да предостави лесен достъп до страниците ви за завърнали се посетители и да подобри цялостното преживяване на всеки посетител.

 • Взаимодействие с потребителя:

  Посетителите на вашия уеб сайт имат множество начини за взаимодействие с вашия сайт в зависимост от тяхното устройство (превъртане, щракване, въвеждане и т.н.). Най-добрите дизайни на уебсайтове опростяват тези взаимодействия, за да дадат на потребителя усещането, че те контролират взаимодествието. Ето няколко примера: 

  • Никога не пускайте автоматично аудио или видео.
   Никога не подчертавайте текст, освен ако не е връзка.
  • Уверете се, че всички формуляри са  удобни за мобилни устройства
  • Избягвайте изскачащи прозорци 
  • Избягвайте превъртане.

 • Анимирани елементи:
  Има много възможности за уеб анимация , които могат да помогнат на вашия дизайн да привлече вниманието на посетителите и да подобрят взаимодействието със сайта ви, Например добавянето на бутони „харесвам“ или формуляри може да задържи посетителите на вашия сайт ангажирани.

 • Скорост на зареждане:
  Никой не харесва бавен уебсайт. Това, че трябва да изчакате повече от няколко секунди за зареждане на страница, може бързо да възпре посетителя да остане или да се върне на вашия сайт. Независимо колко е красив, ако вашият сайт не се зарежда бързо, той няма да се представи добре при търсене (т.е. няма да се класира високо в Google). Има много възможности за подобряване на скоростта – плъгини и модули, изчистване на излишните такива, компресиране на изображенията, оптимизиране на съдържанието. Поддържайте сайта си бърз и лек при зареждане.

Адаптивен срещу респонсив уеб дизайн

Има различни стилове на дизайн на уебсайтове (фиксиран, статичен, подвижен и т.н.). Въпреки това, в днешния свят, ориентиран към мобилните устройства, има само два стила на уебсайтове, които да използвате за правилно проектиране на уебсайт: адаптивен и отзивчив.

Адаптивен уеб дизайн

Адаптивният уеб дизайн използва две или повече версии на уебсайт, които са персонализирани за конкретни размери на екрана. Адаптивните уебсайтове могат да бъдат разделени на две основни категории въз основа на това как сайтът открива какъв размер трябва да бъде показан:

1. Адаптира се според типа устройство 

Когато вашият браузър се свърже с уебсайт, HTTP заявката ще включва поле, наречено „user-agent“, което ще информира сървъра за типа устройство, което се опитва да види страницата. Адаптивният уебсайт ще знае коя версия на сайта да покаже въз основа на това какво устройство се опитва да го достигне (т.е. настолен компютър, мобилно устройство, таблет). Ще възникнат проблеми, ако свиете прозореца на браузъра на работния плот, защото страницата ще продължи да показва „версията за настолен компютър“, вместо да се свие до новия размер. 

2. Адаптира се според ширината на браузъра 

Вместо да използва „потребителски агент“, уебсайтът използва медийни заявки (CSS функция, която позволява на уеб страницата да се адаптира към различни размери на екрана) и точки на прекъсване (определени размери на ширина) за превключване между версиите. Така че вместо версия за настолни компютри, таблети и мобилни устройства, ще имате версии с ширина 1080px, 768px и 480px. Това предлага повече гъвкавост при проектиране и по-добро изживяване при гледане, тъй като вашият уебсайт ще се адаптира въз основа на ширината на екрана.

Респонсив уеб дизайн

Респонсив уебсайтове могат да използват гъвкави мрежови оформления, които се основават на процента, който всеки елемент заема в своя контейнер: ако един елемент (напр. заглавка) е 25% от неговия контейнер, този елемент ще остане на 25% независимо от промяната в размера на екрана . Респонсив уебсайтове могат също да използват точки на прекъсване, за да създадат персонализиран изглед за всеки размер на екрана, но за разлика от адаптивните сайтове, които се адаптират само когато достигнат точка на прекъсване, респонсив уебсайтове постоянно се променят според размера на екрана.

От проблема към решението

В маркетинга ние знаем, че всеки потребител има даден проблем, чието решение трябва да се намери по оптимален начин. Нашият екип от опитни дизайнери изследват конкурентната среда на Вашия бизнес, правят анализ и подбор на всички ресурси и данни, за да се изгради правилна стратегия конкретно за Вас и да приложим цялото ни ноу-хау във Ваша полза.

Нашите дизайнери не просто изработват сайт – те реализират готов продукт, който може да Ви донесе възвръщаемост и печалба, ако го управлявате и използвате стратегически целесъобразно. Дизайнът на всеки сайт е индивидуален, спрямо тенденциите и особеностите на нишата, в която се развивате и спрямо особеностите на web design-а по целия свят.

Процесът на Moxx

Създаваме идеи и ги трансформираме в прототипи, които вече задават първите образи на това, което ще показва сайта. Оформяне на потребителския интерфейс (UI), свързан със създаването на привлекателни визуални компоненти на уебсайта – такива, които ще приковават вниманието на потребителите и ще ги задържат на територията на сайта.

Тестова фаза на процеса на уеб дизайн с максимално внимание върху изградените компоненти и тяхната концептуалност. Когато целият дизайн на сайта е готов, идва време да се уверим, че създаденото работи правилно и по предназначение.

Чак когато сме сигурни, че ще получите 101% професионализъм – Вие поемате щафетата, но все пак оставаме насреща при всеки въпрос и желание за последваща работа. Ние работим в срок, без забавяне, без отлагане на работата, с отношение и разбиране. Професионализмът може да го видите дори в нашето богато портфолио.

Месечна техническа поддръжка на сайт

SOS

помощен

60лв

месечно *

BASE

базов

110лв

месечно *

PRO​

популярен

145лв

месечно *

BISUNESS

оптимален

210лв

месечно *

Защо уебсайтовете се нуждаят от текуща поддръжка?

Не подценявайте техническата експертност и се доверете на специалистите, изследващи всеки ден нови модули, тяхното използване и възникналите грешки. Всеки ден решаваме подобни проблеми, възникнали по редица причини.

Заплахи за сигурността

Новите актуализации варират от незначителни корекции на грешки до сериозни корекции за сигурност, които, ако бъдат оставени без надзор, могат да направят уебсайта ви уязвим за атаки.

Нови функции и актуализации

Ако вашият сайт не е в съответствие с най-новите приети протоколи и стандарти, вероятно ще изпитате проблеми със скоростта, достъпността и общата функционалност и ще бъдете санкционирани от алгоритмите за търсене.

Скорост на зареждане на страницата

Някои от най-големите предимства в производителността са резултат от уебсайт на WordPress, който е напълно актуален

Условия за ползване
 • Тази услуга изисква постоянна комуникация
 • Ние можем да предложим план за всеки месец, но в крайна сметка ще следваме вашия приоритет. Някои основни актуализации обаче трябва да бъдат извършени преди всичко останало
 • Всеки пакет има определено количество  часове. За допълнителни услуги е необходимо закупуване на допълнителни часове
 • Ще трябва да получим достъп до вашия сървър (както FTP, така и WP-Admin) и може да се наложи да променим съществуващите настройки
Нашата мисия

В тази бързо се меняща уеб среда, която изисква поддръжка на скоростта, точността и ефективността на сайтовете, няма нужда собствениците на онлайн бизнес да се тревожат за това. Ние сме организирали  тази услуга за всички, в която нашият професионален и технически екип ще отговори на всяка ваша потреба и ще спести време и пари. Нашата помощ е на разположение  ще ви помогнем във вашите интернет начинания на всякакъв възможен начин. Ние сме тук, за да ви помогнем да си направите работата по-лесна. За да направите това, просто се свържете с нашия екип.

Свържете се с нас и задайте своите въпроси… ще отговорим на всеки един от тях.

*Всички цени са без ДДС.
*Фактурите се заплащат в началото на месеца
*Промени и корекции се извършват до 48 часа от подаването
*Комуникацията и подаването на информация и корекции се подава само по имейл.
*Спазваме всички нормативни и законови изисквания за поверителност към информацията, до която ни се предостави достъп.

Какво правим за Вашия бизнес?

Ние работим върху няколко аспекта, които включват и редица дейности и особености. Но най-общо нашата работа преминава през следните точки:

 • Външния вид, оформлението и поместването на съдържанието в страниците изграждащи сайта;
 • Избора на цветовете, шрифтовете, изображенията; за високото качество на визуалното представяне;
 • Създаването на лесен за ползване уеб сайт, естетически завършен, релевантен спрямо потребителската група и бранда;
 • Нашата работа по уебсайта печели и укрепва доверието на целевата Ви аудитория;
 • Визуални елементи изградени на базата психологически и поведенчески фактори, които генерират  конверсии, продажби, ангажиране и видимост за Вашия бизнес.

Безплатна консултация

Нека поговорим за Вашия проект: уеб дизайн на високо ниво, който да изненада конкуренцията и да впечатли потребителя.

Често задавани въпроси за Уеб дизайн

Стартиране на абонаментен план

Имате въпрос към нас?

Стартиране на абонаментен план

Стартиране на абонаментен план

Стартиране на абонаментен план
Call Now Button