Изработка на онлайн магазин | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Изработка на онлайн магазини

Интернет услугите направиха революция в начините по които, търсим, избираме продуктите и пазаруваме. Заради големите предимства за бизнесите да притежават онлайн магазини ставаме свидетели на откриването на много такива, които предлагат продукти за потребителите на локално и на глобално ниво.

Изработка на онлайн магазин

Защо онлайн магазин?

Не само бизнесите, но и хората обичат онлайн пазаруването, защото им позволява удоволствието докато са вкъщи, да намерят това, от което се нуждаят, да го поръча и след това, то да бъде доставено до входната врата или до офиса на куриера. Всеки потребител може да избере как ще пазарува, в този смисъл онлайн магазинът се явява още един избор на пазара – избор който вие сте решили да предоставите на вашите клиенти.

Изработка на онлайн магазин - първи стъпки?

Преди да създадете или възложите изграждането на вашия онлайн магазин е добре да проучите и да си отговорите на следните въпроси:

  • Услуги или продукти ще предлагате?
  • Какъв е обема на услугите или продуктите, които ще предлагате.
  • Вие ли ще го изграждате и поддържате или ще се доверите на изпълнител?
  • До колко сте наясно с това което ще правите?
  • Само за дадена държава ли ще продавате или ще работите?
  • Имате ли физически магазини, складове или офиси свързани с вашият бизнес.
  • Само на крайни клиенти ли ще предлагате или ще имате и фирми с които ще работите?

Ако ще предлагате само услуги от типа онлайн уроци, поддръжка на техника и др. с фиксирани цени. Това си е онлайн магазин, защото клиентите ще правят заявки на тези услуги през уеб сайта, но това ще бъде малък до среден онлайн магазин.

Ако ще предлагате само продукти – фитнес уреди, облекла, обувки, козметика, то това е чист онлайн магазин – среден до голям.

До това дали ще го изграждате и поддържате сами или ще ползвате услугите на специалисти имате няколко опции:

  • Да се ангажирате сами с целия процес – не ви го препоръчваме –  развитието и при CMS системите и при SEO оптимизацията е изключително интензивно и това ще ви отнеме ценно време, от това да се фокусирате върху самия бизнес процес – нови доставчици, оптимизиране на вашите доставки и др.

  • Да наемете фрийленсър, който  да ви изгради и поддържа онлайн магазина – предимството е че може да ви излезе по-евтино. Недостатъците е че и той е човек и трябва да почива, не работи само за вас и честата смяна на фрийленсъри не е добър вариант, всеки нов ще му се налага да проучва отново и това може да развали досегашните успехи.

  • Да си наемете фирма – това е по-скъп фрийлансер, но с предимството, че получавате екип специалисти, на малко по-висок цена. Обикновено в тези екипи има SEO експерт, дизайнер, програмисти и web developers, копирайтъри, маркетинг специалисти и ще получите пълен пакет услуги, от хора специализирали в дадена област и процесите по изграждането на онлайн магазина вървят паралелно и спестявате време. Тук имате още едно предимство, ако вашия онлайн магазин, ще работи и в други държави, маркетинговите агенции ще ви предложат и това като изработка и оптимизация.

Избор на CMS

От отговорите на горните въпроси, ще може да направите избор и на платформа CMS за вашия онлайн магазин. Малко факти за да подпомогнем избора на платформа за вашия онлайн магазин:

  • WordPress
    Предимства: Най-използваната CMS платформа за онлайн магазини и съответно лесно ще намерите информация и кой да ви съдейства. Лесна за поддръжка и обновяване. Предлага се като инсталация от повечето хостинг доставчици.
    Недостатъци: При наистина голям обем продукти (150 000 ) трябва да компенсирате или със силен хостинг или да смените платформата.
  • Prestashop
    Предимства: Достатъчно интуитивна и много близка до WordPress от гледна точка на потребителите. Лесна за поддръжка и обновяване. Предлага се като инсталация от повечето хостинг доставчици. Поддържа доста по-голям обем продукти от WordPress – около 500 000.
    Недостатъци: Голяма част от модулите трябва да се преработват ръчно. Като по-рядко използвана платформа, специалисти за поддръжка се намират по-трудно.
  • Magento
    Предимства: Платформата е подходяща главно за сложни и амбициозни проекти, които изискват висока степен на персонализиране и определен технически опит. Дава възможност да управлявате много магазини разположени на различни места, работещи на различни езици и с различни валути.
    Недостатъци: За разлика от PrestaShop или WordPress, инсталирането на Magento изисква солидни технически познания. Можете да изберете да разположите Magento на виртуален частен сървър (VPS) или специален сървър.

 

Вижте в нашата статия "15 най-добри CMS платформи за изграждане на вашия онлайн бизнес", за повече информация относно вашия избор на платформа за онлайн магазин. Разполагаме със специалисти и работим по проекти по голяма част от посочените в статията платформи за онлайн магазини.

Създавайте, управлявайте и модифицирайте съдържание на уебсайтове с някоя от тези най-добри CMS платформи - WordPress, Joomla, Drupal, Wix и Concrete5.

Избор на тема и дизайн

Избора на тема зависи от типа на вашия онлайн магазин, дизайн, цветове и възможности, които искаме да вложим.

Всяка една тема може да бъде преработена по вашите изисквания. Това на което трябва да обърнете внимание при избор на тема за вашия онлайн магазин е:

  • Функционалност – какви възможности като готови модули ви предлага.
  • Как се представя, когато се използва на мобилни устройства.
  • Колко лека и опростена е, за да покрие изискванията за скорост на зареждане и да се индексира добре.

Дизайнът на онлайн магазина трябва да е съобразен с изискването на Google – Mobile First – и по конкретно, вашия дизайн трябва да е съобразен първо за визуализация и зареждане на мобилни устройства и след това за десктоп.

Това не е лесно ако тепърва стартирате, но ние сме се специализирали в разработка на подобни проекти за онлайн магазини.

Десктоп и мобилна версия на дизайн на уеб сайт Диас Плейграунд

 

Допълнителни модули

Има редица задължителни модули, който ще ви трябват:

  • Да следите посещенията.
  • Как се класира вашият онлайн магазин по ключови думи  и страници.
  • Модули за SEO оптимизация.
  • За оптимизация на скоростта.
  • Форми за поръчка.
  • Модул за доставка и плащане…

Всеки един от тях има своите  функции и допълнителни настройки, а всички те работят за вашия онлайн магазин. MOXX Advertising сме изпробвали и работили с много от тях, можем както да ви препоръчаме, кои да ползвате, така и да инсталираме, настроим и да обслужваме месечно вашия онлайн магазин.

Вижте допълнителна информация в нашата услуга  Техническо SEO за успеха на Вашия бизнес, или разгледайте нашите ръководства.

Структура, продукти и съдържание

Ключово е за вашият онлайн магазин да се определи структурата и съдържанието. Пътят, които изминава потребителя до завършване на поръчката, информацията, която поднасяте, нейното качество и обем. Дали съдържанието е оптимизирано за търсещите машини, дали има семантично ядро и проучване на ключовите думи…

Има редица фактори, които да се вземат в предвид и за това е добре да се направи SEO одит на онлайн магазина. Той ще даде така необходимите насоки къде, какво и как да се постави в онлайн магазина.

Тук ще направим паралел с физически магазин. Ако продуктите са си по местата разпределени по вид, марка, размер и тн, ако вашите продавач консултанти предоставят точна и изчерпателна информация, ако обслужвате и продавате бързо, то този клиент ще се върне. Доброто проучване и зграждане на онлайн магазин ще свърши същото.

За по-подробна информация вижте нашата услуга On-Site SEO за Вашия бизнес. В нашият блог ще откриете много допълнителна информация за дизайна, структурата и съдържанието на един онлайн магазин.

On-site SEO - позициониране на ключовата дума

SEO оптимизация на онлайн магазин

Дали ще създаваме нов или ще оптимизираме вече съществуващ магазин, процеса следва едни и същи стъпки:

  • SEO одит
  • Техническа оптимизация
  • On-page оптимизация
  • Off-page оптимизация

Това са 4-те стъпки през които минава оптимизацията на онлайн магазин, дали нов или съществуващ. Както ви посочихме по-горе, трябва да знаем "Какво… Как… Къде… На кой"

SEO оптимизация за нов онлайн магазин

При изграждането на нов онлайн магазин, SEO оптимизацията и в четирите направления е сравнително лесна като процес за прилагане и единствено времето за изпълнение зависи основно от:

  • Обема продукти – заглавия , мета заглавия, мета описания, характеристики и др
  • Обема на снимките – имена и алт описания
  • Обема допълнителна информация, която трябва да се напише – категории, статии и др информация.


В повечето нови проекти, клиентите вече знаят какви продукти ще се предлагат и имаме тази информация. Но можем и ние да поемем подготовката и добавянето на тази информация, като зависимост от проекта, това може да стане автоматизирано или ръчно.

Тук трябва да се обърне внимание на следното:

  • Избор на хостинг и план
  • Избор на платформа
  • Ниша за продажби
  • Първоначални инвестиции в реклама на марката и продуктите


Не забравяйте, че не приключвате със стартирането на онлайн магазина, процеса за класиране, оптимизация, реклама, запазване и получаване на нови клиенти продължава и е дългосрочен, за това и повечето онлайн магазини имат договори за оптимизация и поддръжка.

SEO оптимизация за работещ онлайн магазин

Винаги стартираме с анализ на онлайн магазина, за да открием критичните точки и да ви представим план за действие.  SEO оптимизацията на работещ онлайн магазин се прави в три направления и те се припокриват и за това, не трябва да се пренебрегва нито едно.

On-site SEO with Off-site SEO with technical SEO

  • On-site SEO се отнася до усилията, положени директно към уеб сайта и в частност страницата, която се опитвате да оптимизирате, като например подобряване на нейното съдържание или добавяне на ключови думи.
  • Off-page SEO се отнася до усилията, положени за добавяне на връзки от вашия сайт или с други сайтове, за да се помогне на страницата ви да се класира, като например с обратни връзки, списъци, социална промоция, публикуване на гости, PR и др.
  • Техническото SEO се отнася до усилия, включващи изходния код на сайта, карта на сайта, скорост, сигурност, структурирани данни и други, които не се отнасят до съдържанието.


Тук най-важното да не загубим нито един линк или продукт, като проекта минава през редица проверки и проследявания, преди да се обнови със заложените промени.

Колко време отнема създаването на онлайн магазин?

Зависи…

Един онлайн магазин може да бъде изграден като основна рамка до 2 седмици – това включва платформа, дизайн, основни страници, менюта и категории и да ви бъде издаден като проект.

Или да отнеме до 3 месеца в зависимост броя продукти, дали ще се автоматизира процеса по качване или ще се прави ръчно. Дали вие ще си качвате продуктите или ще ни го възложите като задача.

Срока зависи и от вас като собственици. Дали ще предоставите цялата информация или ще ни възложите на нас да я напишем.

От инвестицията, която ще предвидите за да автоматизираме процеса и да ви спестим време и дали ще се вслушате в нашите съвети или ще заложите на вашите идеи.

Ние ще ви предложим различни опции и варианти и вие ще решите.

Колко струва онлайн магазин?

Зависи…

По същите като по-горе посочените фактори, изработката се измерва:

  • Във времето което ще ни отнеме.
  • Автоматизацията.
  • Вашия бюджет.


Не правим компромиси с качеството при изработката на един онлайн магазин и неговата оптимизация, но пък правим компромиси при цената и времето за изплащане.

Ако сте готови за вашият нов онлайн магазин или искате оптимизация свържете се с нас за цена и срок.

 

Месечна техническа поддръжка на сайт

SOS

помощен

60лв

месечно *

BASE

базов

110лв

месечно *

PRO​

популярен

145лв

месечно *

BISUNESS

оптимален

210лв

месечно *

Защо уебсайтовете се нуждаят от текуща поддръжка?

Не подценявайте техническата експертност и се доверете на специалистите, изследващи всеки ден нови модули, тяхното използване и възникналите грешки. Всеки ден решаваме подобни проблеми, възникнали по редица причини.

Заплахи за сигурността

Новите актуализации варират от незначителни корекции на грешки до сериозни корекции за сигурност, които, ако бъдат оставени без надзор, могат да направят уебсайта ви уязвим за атаки.

Нови функции и актуализации

Ако вашият сайт не е в съответствие с най-новите приети протоколи и стандарти, вероятно ще изпитате проблеми със скоростта, достъпността и общата функционалност и ще бъдете санкционирани от алгоритмите за търсене.

Скорост на зареждане на страницата

Някои от най-големите предимства в производителността са резултат от уебсайт на WordPress, който е напълно актуален

Условия за ползване
  • Тази услуга изисква постоянна комуникация
  • Ние можем да предложим план за всеки месец, но в крайна сметка ще следваме вашия приоритет. Някои основни актуализации обаче трябва да бъдат извършени преди всичко останало
  • Всеки пакет има определено количество  часове. За допълнителни услуги е необходимо закупуване на допълнителни часове
  • Ще трябва да получим достъп до вашия сървър (както FTP, така и WP-Admin) и може да се наложи да променим съществуващите настройки
Нашата мисия

В тази бързо се меняща уеб среда, която изисква поддръжка на скоростта, точността и ефективността на сайтовете, няма нужда собствениците на онлайн бизнес да се тревожат за това. Ние сме организирали  тази услуга за всички, в която нашият професионален и технически екип ще отговори на всяка ваша потреба и ще спести време и пари. Нашата помощ е на разположение  ще ви помогнем във вашите интернет начинания на всякакъв възможен начин. Ние сме тук, за да ви помогнем да си направите работата по-лесна. За да направите това, просто се свържете с нашия екип.

Свържете се с нас и задайте своите въпроси… ще отговорим на всеки един от тях.

*Всички цени са без ДДС.
*Фактурите се заплащат в началото на месеца
*Промени и корекции се извършват до 48 часа от подаването
*Комуникацията и подаването на информация и корекции се подава само по имейл.
*Спазваме всички нормативни и законови изисквания за поверителност към информацията, до която ни се предостави достъп.

Ние създаваме онлайн магазини за всякакви бизнеси

Ние създаваме онлайн магазини за всякакви бизнеси, които ще се ползват с всички предимства в една от най-бързо развиващите се индустрии в света. Нашата услуга е съсредоточена в създаването на сигурна платформа, която стимулира продажбите онлайн и води потребителите към безпроблемна покупка.

Предимства за бизнесите

  • Изградена платформа съобразена с вашите нужди, модифицирано решение за мащабите на вашия бизнес.
  • С нашите инструменти, настройки и професионално изпълнение, получавате кратко време за излизане на пазара, бърза скорост на зареждане на страниците, и приложение за мобилни устройства.
  • Ще започнете онлайн бизнеса си без усложнение на процесите и ще управлявате продуктовата база с лекота.
  • Предлагате множество продукти на множество купувачи, които са в сайта, за да получат освен самия продукт, но и бързо и безпроблемно обслужване.
  • Бързо разрастване на онлайн магазина.

Предимства за клиентите

  • Удобство при избор, сравняване на цени и пазаруване;
  • Избор от продукти добре описани и привлекателно изложени;
  • Отлични цени, промоции, разпродажби;
  • Време за проучване на продукта;
  • Възможност за избор на доставка;
  • Гъвкава форма на заплащане според клиентските предпочитания;
  • Няма напрежение, няма тълпи; само потребител и продукт, и възможността за най-добра покупка

Изработка на онлайн магазин

Нашите клиенти

Изработка на онлайн магазин DiasPlaygrounds.com - десктоп версия от Moxx Advertising
Стартиране на абонаментен план

Имате въпрос към нас?

Стартиране на абонаментен план

Стартиране на абонаментен план

Стартиране на абонаментен план
Call Now Button