Дигитален ПР

Дигиталният ПР е продължение на класическия ПР, но насочен в дигитална среда и свързан с много повече детайли засягащи не само съдържателната страна на посланието, но и технически решения. Първите са приоритет на стратезите, а втората на IT-специалисти. Ние сме успешен екип, с попълнения и в двете насоки, за всички услуги свързани с изграждането на реномиран онлайн имидж за фирми, бизнеси, физически и юридически лица.

Изграждане на дигитален ПР

Онлайн присъствието за бизнесите и компаниите по целия свят вече е императив, който не може да бъде пренебрегнат. И ако за видимост и присъствие в мрежата се прави качествено SEO, то за имидж, реноме и авторитет, се работи за изграждането на дигитален ПР. Каналите за разпространение вече са много повече, но стратегията как да се ръководи, зависи от научен и аналитичен подход, и от готови решения за всякакви ситуации. 

Ключ

Днес ключът към успешна дигитална PR стратегия е изграждането на споделени взаимоотношения с класическите медийни канали, които вече също имат онлайн представителство. Работим с инфлуенсъри, с влиятелни лица в обществена среда, а с аудиторията чрез пряка кореспонденция през съответния канал за комуникация. Един път задействани дигиталните връзки с обществеността продължават да работят независимо в контактната среда и създават съдържателен образ в дигиталната мрежа.

Дигитален ПР с осезаеми резултати

Независимо дали започвате от нулата или искате да разширите присъствието си онлайн, нашите консултанти ще изберат за Вас правилната дигитална стратегия.

Ползи

Чрез дигитален ПР получавате един от най-ефективните и ефикасни начини за печелене на връзки в широк обхват. Ползите от него са в следните направления:

  • Винаги сте в полезрението на потребители, клиенти, ползвателите на онлайн медийните канали.
  • Генерира огромен брой обвързвания в социалните мрежи, каналите за видео съдържание; отваря се врата за директна комуникация с потребителите.
  • Създава доверие във вашия бранд, заради присъствието в авторитетни онлайн издания.
  • Представя бранда пред нова аудитория, която би проявила интерес. 
  • Повече трафик към официалния уебсайт на бизнеса.

 

Online Press Releases/Прес релиси

Онлайн прессъобщения се наричат тези елементи от дигиталния PR, свързани с ползването на новите технологии за бърза, ефективна и авторитетна комуникация с целевата аудитория през Интернет. През съобщенията, когато са направени професионално, навреме и чрез точните канали, са най-ключовата част от стратегията, да се развият и поддържат ползотворни връзки с потребителите. 

Как се правят онлайн прес релиси е наша отговорност. Вие като поръчители на услугата трябва да знаете, че те повишават авторитета на компанията и бранда ви с помощта на онлайн каналите. Такива публикации създават разговор в аудиторията за вашата компания, насърчават потребителите да се заинтересоват от вас и имат много силна обратна връзка. Тоест, като собственици, като мениджъри, вие идентифицирате настроенията в онлайн пространството, засягащи развитието на вашия бранд.

Blogger Outreach – Обхват чрез блогъри – Контакт с блогъри

Въздействащ инструмент в куфарчето на дигиталния PR е използването на авторитетни блогъри за достигане на целева аудитория. Това е труден процес и изисква майсторство при задействането, защото може да се окаже, че няма кой да публикува съдържанието ви. Тогава се намесваме ние, с нашия опит в този специфичен аспект от връзките с онлайн потребителите.

Контакт с блогъри не значи да поставиш блог на своя уебсайт, който ще заинтригува лоялните клиенти, но значи заинтригуването на блогъри, които да предадат посланието на вашите продукти и услуги до широка аудитория. На пръв поглед заниманието е трудоемко, но когато се изпълни с качество и с качествено предадено послание до блогърите, тогава резултатите ще са по-добри отколкото на вашите конкуренти.

Influencer Outreach/ Инфлуенс маркетинг

Инфлуенс маркетинг е мощна алтернатива на традиционната реклама и много ефективна стратегия за развитие на доверие и насърчаване на информираността за вашата марка. Инфлуенсър е някой, който има способността да предаде вашето послание и да популяризира вашата марка пред голям брой хора. Главните въпроси: кой е подходящ за вашия бранд и как ще го привлечете?

Има си тайни в този занаят известни само на опитни специалисти. Дигиталният PR е кампания с двуостра същност и точно този сегмент с инфлуенсърите го показва в най-голяма степен. Има инфлуенсъри, които са платени и които си личи, че не са искрени, затова ние работим в друга посока. Изграждаме връзка с инфлуенсъра и вашия продукт или услуга, така че да бъдете представени с авторитет и с искрено отношение пред вашата публика.

Presentation/ Презентации

С увеличаване броя на възможностите за представяне в онлайн среда, всеки бизнес може да избира своите начини да достигне до своята целевата аудитория. Част от дигиталния PR е презентацията, като един класически начин за представяне на най-важната информация за продукт, услуга. Днес можете да използвате множество канали и формати, за да направите презентация, като тази вариативност позволява да достигнете много по-голям брой потенциални потребители.

На пръв поглед дигиталната презентация изглежда лесен формат, но ако не се направи качествено и с професионален подход, може да нанесе повече вреди отколкото ползи. Не са малко каналите където можете да използвате презентация. Тя може да съдържа вътрешни и външни линкове, съдържание свързано с продукта или данни за компанията – всичко, което бихте искали да изложите онлайн и което ще създаде тази среда за комуникация между клиентите и бизнеса.