6 прости, но ефективни съвета за дигитален маркетинг | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

6 прости, но ефективни съвета за дигитален маркетинг

6 прости, но ефективни съвета за дигитален маркетинг
6 прости, но ефективни съвета за дигитален маркетинг

Има толкова много подробни ръководства за дигитален маркетинг. Наясно сме, че няма как всички съвети да бъдат събрани в една статия, но това не означава, че тя не може да ви даде насока.

Затова, ако се лутате още, ви предлагаме шест прости, но ефективни съвета за дигитален маркетинг:

Поставете една до две маркетингови цели за годината

Кое е първото нещо, което правите, когато започнете да планирате почивка? Решавате къде да отидете, известно още като дестинация.

Същото е и при дигитален маркетинг. За да се отправите нанякъде, първо трябва да решите къде искате да отидете. Не можете да разберете дали сте достигнали целта си, ако не сте я определили на първо място. Това означава да знаете какви маркетингови цели се опитвате да постигнете.

Проектирайте проста и логична структура на уебсайта

Хората и търсачките може да се затруднят да намерят страниците на неорганизиран уебсайт. Затова обикновено е най-добре да се използва плоска структура на уебсайта, при която всички страници са на не повече от няколко кликвания от началната страница.

Препоръчваме повечето от страниците ви да се намират на не повече от четири кликвания от началната страница. Ако има страници, отдалечени на повече от шест кликвания, помислете дали да не ги приближите до началната си страница, за да улесните намирането им от посетителите и търсачките. Структурата на сайта е ключова за дигитален маркетинг.

Създайте ясна декларация за позициониране на вашия бизнес

Дори в малък град вероятно има десетки спортни зали и фитнес центрове. Защо някой трябва да избере вашия бизнес пред останалите? Няма да го направи – ако не му кажете защо.

Това се нарича позициониране и то също е част от това, което наричаме дигитален маркетинг. В позиционирането си трябва ясно да обясните какъв е вашият продукт или услуга, защо е различен и защо е важен за целевите ви клиенти.

Създаване на бизнес профил в Google

Ако сте местен бизнес, който обслужва местни клиенти, ще ви е необходим бизнес профил в Google. Заявяването на този профил ви помага да се класирате по-добре при съответните търсения в Google – както в уеб търсенето, така и в Google Maps.

Оптимизирането му е лесно с Google My Business и отнема само 30 минути от времето ви. Това е ниско висящ плод, който трябва да откъснете.

Насочете се към теми с ниска конкуренция

Ако не можете да оцелеете сега, няма да можете да съществувате в дългосрочен план. Така че дори да искате да се класирате по най-ценните ключови думи за вашия бизнес, това ще отнеме време. Междувременно започнете да се класирате за ключови думи с ниска конкуренция.

Изграждане на последователи в една социална мрежа

Трябва ли да започнете да се подвизавате в TikTok или да останете в старата школа и да се придържате към Instagram? Може би трябва да създадете няколко акаунта в X или да пишете в LinkedIn. А може би трябва да заложите на онази нова, предстояща социална платформа? Всички те обхващат понятието дигитален маркетинг.

Каквото и да е, просто изберете една. Не се присъединявайте към дадена платформа само защото е най-новият, лъскав инструмент.

Примамливостта да присъствате в няколко платформи на социалните медии е огромна. Но не се поддавайте на това изкушение. Да се справяте добре във всяка платформа означава да създавате съдържание, което се вписва в нея по естествен начин. Това е свързано с много време, усилия и ресурси.

Изисква се работа, дори и ако пренасочвате съдържание. Не става за една нощ.

Коя социална мрежа трябва да изберете зависи от целите на вашия дигитален маркетинг. Ако например целевата ви аудитория е в X и това ви доближава до целта ви, тогава това е платформата, която искате.

След като изградите силна последователност, разширете дейността си към други социални платформи. Например Instagram съществува от 2010 г., но някои фирми едва в последните години стартират бизнес там. Всичко зависи от целевата група, към която се стремите.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Психология на рекламата

Психология на рекламата: Как цветовете, шрифтовете и изображенията влияят на потребителите?

Рекламата е форма на комуникация, която популяризира идея, продукт или услуга, като я прави известна на широката публика. Това включва използването на различни медии, включително

Към статията »
Call Now Button