Гугъл адуърдс за онлайн магазин

Гугъл адуърдс за онлайн магазин

Гугъл адуърдс за онлайн магазин
Онлайн магазин

Рекламирането в Google чрез адуърдс е едно от най-добрите решения, които можете да вземете, когато искате да разширите обхвата си, да намерите нови клиенти и да развиете бизнеса си.

A Person Starting an Online BusinessGoogle Ads (известен преди като Google AdWords) е най-голямата и най-широко използвана платформа за онлайн рекламиране в света и чрез рекламиране в Google вашият бизнес може да достигне до потенциална аудитория от милиони потребители.

Как работи рекламирането в Google

Google Ads функционира като търг, но за разлика от обикновения търг, не само вашата оферта е важна, като се взема предвид качеството и уместността на рекламните ви кампании. Това означава, че условията за игра са равни за всички.

Целта на Гугъл адуърдс е съсредоточена около концепцията за ключови думи. Рекламодателите идентифицират ключови думи, които са подходящи за техния бизнес – и които търсачите вероятно ще използват, когато се опитват да намерят нещо – и наддават за тях, посочвайки колко са готови да платят всеки път, когато потребител на Google кликне върху рекламата им. Оттук идва и терминът „реклама с плащане на клик”.

Woman in Gray Jacket SmilingРекламният търг се провежда всеки път, когато търсещ въведе ключова дума в Google, което означава, че всяко едно търсене на ключови думи, за които наддавате, представлява възможност рекламите ви да се показват на бъдещи нови клиенти. И тъй като тези потенциални клиенти активно търсят това, което продавате, вие ще се появите в точния момент.

Това прави рекламата в Google толкова мощна и един от най-добрите начини да развиете бизнеса си.

Как да рекламирате в Google?

Рекламирането в Google изисква акаунт в Гугъл адс, който е безплатен за създаване. След като отворите акаунта си, е време да разберете как да използвате Google Ads за разрастване на вашия бизнес.

 Следва процес от десет стъпки за рекламиране в Гугъл адс:

– Установете целите на акаунта си

– Определете аудиторията си

– Провеждане на проучване на ключови думи

– Задайте бюджети и оферти

– Изградете оптималната си структура на акаунта

– Пишете високоефективни реклами

– Създайте ефективни целеви страници

– Внедряване на проследяване на реализациите

– Разширете списъците си за ремаркетинг

– Превърнете оптимизацията в навик

Оптимална структура на профила в Гугъл адуърдс

Първата стъпка е да разгледате структурата на вашия акаунт. Въпреки че има много начини за структуриране на акаунт в AdWords, като например отразяване на структурата на вашия уебсайт или по продуктова категоризация, всички най-ефективните и успешни акаунти споделят едни и същи качества, когато става въпрос за организационна йерархия.

Самият акаунт е най-високото ниво. Във всеки акаунт има кампании. Някои рекламодатели провеждат само една кампания в даден момент, докато други провеждат множество кампании едновременно. Всяка кампания съдържа различни рекламни групи, всяка от които от своя страна съдържа уникални ключови думи, рекламен текст и придружаващи целеви страници.

Кампаниите често се организират по тема, като например празнична промоция или разпродажба преди празник. В рамките на всяка кампания рекламните групи често са организирани по продукти или услуги, като например стоки за дома или училищни канцеларски материали. И накрая, отделните продукти, като мебели или тетрадки, имат свои собствени целеви ключови думи, уникално рекламно копие и подходящи придружаващи целеви страници.

Woman in Gray Coat Holding White Printer PaperСтруктурата на вашия акаунт в Гугъл адс може да не отразява точно тази йерархия, но създаването на акаунта ви по този начин ще ви позволи да поддържате нещата организирани и тясно тематични от самото начало, фактори, които могат да окажат значително влияние върху PPC показатели, като качествен рейтинг.

Рекламирайте в Google с WordStream

Освен техническите аспекти на настройването и провеждането на PPC кампания с помощта на Гугъл адуърдс, много рекламодатели се борят с необходимото време, за да постигнат успех с платеното търсене.

Полезна ли беше тази информация за вас?
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button