Гугъл адуърдс за онлайн магазин

флаг на Великобритания

Гугъл адуърдс за онлайн магазин

Гугъл адуърдс за онлайн магазин
Онлайн магазин

Рекламирането в Google чрез адуърдс е едно от най-добрите решения, които можете да вземете, когато искате да разширите обхвата си, да намерите нови клиенти и да развиете бизнеса си.

A Person Starting an Online BusinessGoogle Ads (известен преди като Google AdWords) е най-голямата и най-широко използвана платформа за онлайн рекламиране в света и чрез рекламиране в Google вашият бизнес може да достигне до потенциална аудитория от милиони потребители.

Как работи рекламирането в Google

Google Ads функционира като търг, но за разлика от обикновения търг, не само вашата оферта е важна, като се взема предвид качеството и уместността на рекламните ви кампании. Това означава, че условията за игра са равни за всички.

Целта на Гугъл адуърдс е съсредоточена около концепцията за ключови думи. Рекламодателите идентифицират ключови думи, които са подходящи за техния бизнес – и които търсачите вероятно ще използват, когато се опитват да намерят нещо – и наддават за тях, посочвайки колко са готови да платят всеки път, когато потребител на Google кликне върху рекламата им. Оттук идва и терминът „реклама с плащане на клик”.

Woman in Gray Jacket SmilingРекламният търг се провежда всеки път, когато търсещ въведе ключова дума в Google, което означава, че всяко едно търсене на ключови думи, за които наддавате, представлява възможност рекламите ви да се показват на бъдещи нови клиенти. И тъй като тези потенциални клиенти активно търсят това, което продавате, вие ще се появите в точния момент.

Това прави рекламата в Google толкова мощна и един от най-добрите начини да развиете бизнеса си.

Как да рекламирате в Google?

Рекламирането в Google изисква акаунт в Гугъл адс, който е безплатен за създаване. След като отворите акаунта си, е време да разберете как да използвате Google Ads за разрастване на вашия бизнес.

 Следва процес от десет стъпки за рекламиране в Гугъл адс:

  • Установете целите на акаунта си
  • Определете аудиторията си
  • Провеждане на проучване на ключови думи
  • Задайте бюджети и оферти
  • Изградете оптималната си структура на акаунта
  • Пишете високоефективни реклами
  • Създайте ефективни целеви страници
  • Внедряване на проследяване на реализациите
  • Разширете списъците си за ремаркетинг
  • Превърнете оптимизацията в навик

Оптимална структура на профила в Гугъл адуърдс

Първата стъпка е да разгледате структурата на вашия акаунт. Въпреки че има много начини за структуриране на акаунт в Google Ads, като например отразяване на структурата на вашия уебсайт или по продуктова категоризация, всички най-ефективните и успешни акаунти споделят едни и същи качества, когато става въпрос за организационна йерархия.

Самият акаунт е най-високото ниво. Във всеки акаунт има кампании. Някои рекламодатели провеждат само една кампания в даден момент, докато други провеждат множество кампании едновременно. Всяка кампания съдържа различни рекламни групи, всяка от които от своя страна съдържа уникални ключови думи, рекламен текст и придружаващи целеви страници.

Кампаниите често се организират по тема, като например празнична промоция или разпродажба преди празник. В рамките на всяка кампания рекламните групи често са организирани по продукти или услуги, като например стоки за дома или училищни канцеларски материали. И накрая, отделните продукти, като мебели или тетрадки, имат свои собствени целеви ключови думи, уникално рекламно копие и подходящи придружаващи целеви страници.

Woman in Gray Coat Holding White Printer PaperСтруктурата на вашия акаунт в Гугъл адс може да не отразява точно тази йерархия, но създаването на акаунта ви по този начин ще ви позволи да поддържате нещата организирани и тясно тематични от самото начало, фактори, които могат да окажат значително влияние върху PPC показатели, като качествен рейтинг.

Рекламирайте в Google с WordStream

Освен техническите аспекти на настройването и провеждането на PPC кампания с помощта на Гугъл адуърдс, много рекламодатели се борят с необходимото време, за да постигнат успех с платеното търсене.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Call Now Button