Анализът в дигитална среда

Анализът в дигитална среда, обединен под общото название Analytics, е този систематичен подход, чрез който се извличат важни данни за всички компоненти, в които се случват процесите в онлайн маркетинга. Иначе казано, без анализ вие няма да знаете какво работи във вашата стратегия за онлайн маркетинг и какво не

Аналитика

В най-общи линии Аналитиката помага на бизнесите да разберат действията на потребителите, да подобрят рекламните си кампании, да пренастроят стратегията си, да измерят възвращаемостта на средствата от онлайн бизнеса си и още много други важни детайли.

Предимства на Аналитик

Предимствата на данните в този им вариант са много, но те не могат да бъдат използвани, ако за тях не отговаря специалист по дигитален маркетинг. В тези данни се крие целият потенциал, от който се нуждае бизнесът ви, но той може да бъде реализиран от нашите експерти.

Аналитик с осезаеми резултати

Независимо дали започвате от нулата или искате да разширите присъствието си онлайн, нашите консултанти ще изберат за Вас правилната дигитална стратегия.

Аналитичният подход

Аналитичният подход в маркетинга не е нещо ново. Днес обаче заради огромния размер от данни и заради напредналите технологии за измерване, може да се навлезе много по-дълбоко в същността на процесите. Само най-добрите специалисти и най-актуалните инструменти обаче превръщат данните в злато.

  • Събираме данни, анализираме ги, и ги предоставяме в прогнозируема рамка, за да може бизнесът да подобри резултатите си във всички посоки.
  • Използваме точните инструменти, които помагат на бизнесите.
  • Подреждаме датата, така че да е готова за анализ.
  • Базираме анализа на данни в посока назад във времето, за да предвидим желанията и задръжките на клиентите.
  • Предвиждаме тенденциите на пазара, за да сте винаги пред конкуренцията.

Google Analytics

Google Analytics е този инструментариум разработен, за да преработва суровите данни от вашето онлайн присъствие, в информация от която зависи успеха на вашата дигитален маркетинг стратегия.  Той ви казва кой идва на вашия уебсайт, как стига до там, кои страници посещава, колко дълго остава на дадена страница, върху кои връзки щраква, но това е само върхът на айсберга.

Без вътрешни детайли за развитието на процесите свързани с вашето онлайн присъствие, не можете да вземете информирани решения относно маркетинговите усилия и маркетинговия бюджет. Именно чрез Google Analytics се придобиват данните за най-ефективните маркетингови канали във вашата стратегия. 

Нашите експерти са сертифицирани да работят с Google Analytics и техните знания покриват аналитичните данни, които постъпват през търсачките, социалните медии; съдържанието на сайта. Те са тези, които очертават стратегическата и практическата перспектива за вашия онлайн  бизнес и присъствие в дигитална среда. 

Google Tag Manager

Не едно или две приложения на Google могат да се използват за подобряване резултатите на вашия бизнес проект, който има солидно онлайн представителство. Гугъл таг мениджър например ви дава възможността да създавате „тагове”, маркери, за да проследявате успешните конверсии, допълнителни възможности за аналитика в сайта, ремаркетинг и ретаргетинг, и в крайна сметка да увеличите продажбите си.

С таг мениджър вие увеличавате гъвкавостта на сайта, така че да проследявате активността на потребителите. Осигурявате по-добра база за работа в сайта, за събиране на данни, тяхното надеждно събиране и точност. Вътрешната връзка между отделите работещи с IT платформите също се подобрява. Не знаете как да го приложите? Ние сме точно за това!

Google Data Layer

Множество от гугъл приложенията са реално свързани с техническите детайли по настройките на сайтовете. Всяко приложение има своето предназначение, което често нашите бизнес клиенти не разбират, но очакват най-доброто от нас, за да го приложим в полза на техния онлайн маркетинг. В случая с Google Data Layer става дума за приложение, което работи в синхрон с таг мениджъра, така че информацията от уебсайта да бъде ползване за създаване на различни маркери.

Информацията, която получавате от така настроената конфигурация засяга данни за клиентите – нови или завърнали се на сайта – но и данни за продуктите, за маркетинг кампанията, данни за осъществяването на пазаруваният, които са от съществено значение за фина настройка на сайта, а оттам и за реализиране на повече продажби.

Data Studio Репорти

Много бизнеси очакват при ползването на услуги в IT сектора, да получат обслужване свързано с платформите на google. Конкретно с направата на гугъл разполага с Data Studio инструмент за отчитане, но има възможност за направата на такава специфично за вашия бизнес.

Специален отдел за отчитане на данни се създава от специалисти в анализа и консултанти, които на базата отчетената информация, биха дали предложения за функционални и оперативни решения с цел подобряване работата на сайтовете. Това е сложен технически процес, който ние можем да реализираме за вашия бизнес, за да имате сайт, който работи безотказно в посока продажби, но и информация важна за онлайн маркетирането на компанията.