Линк билдинг и Off-page оптимизация | Moxx Advertising

флаг на Великобритания

Link Building

Независимо от вашия опит и познания в SEO има по-сложни технически детайли в направата на даден сайт, които са приоритет на най-добрите специалисти. Такава е практиката с изграждането на връзки link building – практика, която изисква периодични промени и изисква гъвкавост, и експертна реакция.

Линк билдинг

Какво е Линк Билдинг

Изграждането на връзки е процесът на придобиване на хипервръзки от други уебсайтове към вашия уебсайт. За оптимизиране на търсачките, целта на изграждането на връзки е да се увеличи количеството на висококачествени входящи връзки към уеб страница, за да се повиши класирането.

С напредването на времето, в което живеем, дигитализацията на бизнеса е неизбежна. Днес линк билдингът има все по-значимо място в онлайн средите, в които именно и Вие искате да се развивате и да жънете резултати. С няколко думи: не е важно само да сте онлайн, а как изграждате присъствието на Вашия бранд онлайн. Ако го правите професионално, резултатите ще последват. Не се колебайте да се чуете с нашите специалисти, които ще Ви изготвят link building стратегия на супер релевантна цена. Какво чакате? Задайте своите въпроси днес!

On-site SEO with Off-site SEO with technical SEO

Защо е важен линк билдинг?

Навремето търсачки като Yahoo! и Alta Vista бяха доминиращите играчи. И те класираха своите резултати от търсене 100% въз основа на съдържанието на уеб страница.

След развитието и тоталната доминация на Google нещата се промениха. Техният вече известен алгоритъм PageRank промени играта. Вместо просто да анализира съдържанието на дадена страница, Google проследява колко хора са се свързали към тази страница.

И бяха прави. Почти 20 години по-късно връзките ВСЕ ОЩЕ са най-добрият начин да се определи качеството на една уеб страница. Ето защо препратките остават основният сигнал за класиране на Google.

Въпреки това, благодарение на актуализации като Google Penguin , Google сега се фокусира върху качеството на връзките (не само върху количеството на връзките). Или по просто казано, не само, кой говори за вас а, и кой е той.

Какво определя качеството на една връзка при линк билдинг?

Авторитет на страницата

Страницата, която препраща към вас, има ли добър PageRank? Ако е така, тази връзка ще има ГОЛЯМО влияние върху класирането ви.

Всъщност от години на тестване установихме, че авторитетът на страницата, която препраща към вас, е по-важен от всеки друг фактор .

Това е така, защото връзките от авторитетни страници предават повече авторитет (известен също като PageRank ) на вашия сайт.

(Забележка: Въпреки че Google не споделя информация за PageRank публично, те все пак я използват като основа на своя алгоритъм .)

Можете лесно да проверите  PageRank („PageRating“) на дадена страница с помощта на Semrush. Просто въведете URL адрес в Semrush и вижте неговия „Page Authority Score“

Авторитет на сайта

Линк билдинг проверка на Page Rank в Semrush

Качеството на връзката също се определя от авторитета на домейна в целия сайт .

Като цяло, връзка от сайт като 24chasa.bg ще има МНОГО по-голямо въздействие от връзка от безименен блогър. Въпреки че тези връзки са трудни  и скъпи за получаване, те си заслужават усилията.

Отново Semrush е полезен тук. Въвежда се основния URL адрес на сайта в инструмента и се проверява неговата „Оценка за авторитет“.

Релевантност на сайта

Когато става въпрос за връзки, авторитетът на сайта има значение. Но уместността на този сайт също има значение.

Да вземем например, че сте собственик на уебсайт за козметични продукти. И вие получавате връзка от авторитетен сайт с тематика интериорен дизайн.

Ще се вземе ли в предвид тази връзка?

Според интервю от бивш служител на Google , всъщност не.

Според този инженер на Google:

„…получаването на връзка от страница с висок PageRank винаги е било ценно, днес е по-скоро уместността на темата на сайта спрямо вашата, уместността е новият PageRank.“

За това целта е да се вземат връзки, не само от авторитетни, но и тематично свързани авторитетни сайтове при изграждането на линк билдинг.

Позиция на връзката в страницата

Вашата връзка вградена ли е в част от съдържанието? Или е заровена в долния колонтитул на страницата?

Линк билдинг - връзката ви трябва да е вградена в текста.

Позицията на вашия линк на страницата е важна при изграждането на линк билдинг!

По-конкретно, връзките, скрити в долните колонтитули и страничните ленти, не струват толкова, колкото връзките, поставен в текста на основното съдържание на страницата.

Връзката редакционно поставена ли е?

Без значение къде се появява вашата връзка на страницата, трябва да се провери:

„Тази връзка редакционно поставена ли е?“.

С други думи, добавена ли е връзка към вашия сайт, защото някой смята, че вашият сайт е страхотен? Ако е така, това е редакционна връзка.

Или е създаден профил на произволен сайт и е създадена връзка? Това не е редакционна връзка и тя е полезна при линк билдинг на вашия сайт.

Както може да очаквате, Google придава МНОГО повече тежест на връзките, поставени от редакцията .

„…създаването на връзки, които не са поставени редакционно или гарантирани от собственика на сайта на страница, известни още като неестествени връзки, може да се счита за нарушение на нашите указания.“

Anchor текст на на връзката

Anchor text е текстовата част на връзката, върху която може да се кликне.  Google използва този anchor текст като сигнал за класиране.

Ако изграждаме връзки към сайт за строителство, търси връзка с текст "ремонт на покрив". Google вижда този anchor текст и казва: „Хммм. Този сайт използва anchor текста: „ремонт на покрив“. Страницата, към която се свързват, трябва да е за „ремонт на покрив“.

Разбира се с това не трябва да се прекалява:

 • Ако се използва връзка в даден текст, то тя не трябва да се повтаря в същият, отчита се за спам.
 • Не се препоръчват повече от 3-4 връзки в статия
 • Не се препоръчва да има повече от една връзка от даден  сайт към ваша страница.
 • Връзките в текста, не трябва да са струпани на едно място

Nofollow и Dofollow връзки

Когато уебсайт има връзка към друг уебсайт, има два начина, по които уебсайтът може да бъде свързан. Първият начин е dofollow връзка, а вторият начин е nofollow връзка. Въпреки че и двата типа връзки постигат една и съща цел за свързване от изходния сайт към целевия сайт, те указват на търсачката две различни неща.

Dofollow връзките са начин за предаване на "link juice" към  уебсайт, докато nofollow връзката не предава "link juice" от връзката.

В заключение връзките, които ние изграждаме при линк билдинг са дълготрайни, dofollow, в сайтове на сходна тематика, с висок рейтинг и винаги подбираме anchor текста за тях. Когато създаваме линк билдинг стратегия към вашият сайт спазваме всички по-горе посочени указания и препоръки.

Анализи за определяне на линк билдинг профила

Термините „тактика“ и „стратегия“ често се използват взаимозаменяемо в SEO общността, въпреки че имат различно значение. При линк билдинг тактиката е методът, използван за осигуряване на връзки. Стратегията е планът, предназначен да постигне нашата цел.

Преди да определим тактиката, имате нужда от стратегия.

Има стотици различни тактики за изграждане на връзки, включително изграждане на прекъснати връзки, възстановяване на връзки, промоция на съдържание, изграждане на връзки към ресурси, обхват на влиятелни лица, блогове за гости, за да назовем само няколко.

Не е достатъчно да изградим връзките заради самите връзки. Трябва да изградим вашият линк билдинг правилно.

 • Към кои страници ще създаваме връзки? 
 • Към какви ключови думи са насочени страниците? 
 • Колко конкурентна е нишата? 
 • Какви възможности съществуват?

Имаме ли отговорите на тези въпроси и ще имаме стратегия за кампания за линк билдинг. Ще знаем не само как ще изграждаме връзки (тактиката), но и защо (стратегията).

Ето проучването и анализа, които правим, за да формирате своята стратегия за линк билдинг:

 1. Анализ на обратните връзки
 2. Анализ на активите, които ще линкваме
 3. Изследване на ключовите думи
 4. Анализ на нишите
 5. Преглед

Всяка стратегия е различна за всеки клиент и уебсайт . Всеки план (стратегия) за кампания трябва да бъде персонализиран според вашите цели, активи, ресурси и възможности. Не съществуват точни правила и универсални решения.

Вместо това трябва да анализираме уникалната ситуация на уебсайта и да вземем информирано решение, за да постигнем целите си.

Нека разгледаме основните изследвания и анализи, които трябва да извършим, за да създадем стратегически план, по който ще се ръководи придобиване на връзки.

Анализ на профила за линк билдинг кампания

Анализ на обратните връзки

Първата стъпка за създаване на линк билдинг стратегия е да разберем къде се позиционирате вие. Вашият профил за обратна връзка е съставът на всички backlinks към вашия уебсайт и страници.

Анализът на обратните връзки е основен при създаването на стратегия за линк билдинг: трябва да разберем качеството и количеството на връзките към вашия сайт.

Има много инструменти, които ни помагат да открием кои сайтове и страници се свързват с вашия посредством backlinks.

Популярни инструменти за изследване на backlinks са:

 • Ahrefs
 • Semrush
 • Majestic

Тези инструменти са специализирани в това, да ни помогнат, да открием връзките към вашия уебсайт и страници, техния DR, брой и качество.

Процесът на анализ на backlinks включва:

 1. Колко други уебсайтове се свързват с вашия (обикновено описвани като „препращащи домейни“).
 2. Качеството на препращащите домейни.
 3. Кои страници от вашия сайт са получили най-много връзки.
 4. Качеството на тези връзки.
 5. Общият брой обратни връзки на вашия уебсайт в сравнение с броя на препращащите домейни.


Профилът  на закотвен текст  на вашите препратки.
В зависимост от възрастта и популярността на вашия уебсайт, както и движението на връзките във вашата ниша, вашият профил на backlinks може да варира значително.

Същия анализ ние извършваме и на вашите конкуренти. Следва да анализираме и възможните варианти за получаване на връзки към вас.

Проучван на ключовите думи при линк билдинг анализ

Анализ на активите за линк билдинг

Към кои страници създаваме връзки е един от най-важните елементи в Линк билдинг. Тези страници, първо, трябва да съответстват на нашите цели.

Второ, трябва да добавят стойност и да са обвързани с това което предлагате. Тези страници могат да предложат стойност по различни начини. Те могат да бъдат:

 • категории
 • ръководства
 • приложение
 • видеоклипове
 • статии
 • спецификации
 • събития и т.н.


Активите, които могат да се използват в линк билдинг, са свързани с информираността и интереса, като спомагат за популяризиране на марката, услугите и продуктите.

Намирането на свързващи активи често се свежда до намиране на страници, които са популярни сред вашата аудитория и предлагат добри отговори за често търсени фрази във вашата сфера.

Анализ на ключовите думи за линк билдинг

Анализа на ключовите думи  е основен за изграждането на линк билдинг стратегия.

Трябва да установим ключовите думи и фрази, важни за вашите услуги, продукти и уебсайт. Как хората използват търсенето, за да намерят информация за вашата услуга или продукти?

Проучването на ключови думи идентифицира важните думи, които вашата аудитория използва за търсене онлайн, дълги фрази на ключовите думи, въпроси и често ни показва тема по която може да създадем връзки.

Има много инструменти, които ни помагат да анализираме  ключови думи и поведението на търсене:

 

За линк билдинг нашата цел при анализа на ключовите думи е да идентифицираме:

 1. Теми с ключови думи, важни за вашата дейност.
 2. Страниците на вашия сайт, съобразени с тези ключови думи.
 3. Други сайтове със сходна темятика.
 4. Възможности за съдържание в идентифицирани теми за ключови думи.

Анализ на нишата за линк билдинг

Анализирането на вашата индустрия, ниша и конкуренция е жизненоважно за всяка стратегия за линк билденг.

Не е достатъчно да разберете ефективността и целите на вашия собствен уебсайт. Трябва да разберете как вашите конкуренти постигат целите си, както и общностите и възможностите във вашата ниша.

Научихте как да извършвате проучване на ключови думи, анализ на обратни връзки и анализ на свързани активи. Сега направете същото с конкуренцията си.

Нашата цел е да разберем:

 1. Кои ключови думи привличат трафик към вашите конкуренти.
 2. Страници на конкуренти с най-много връзки.
 3. Типовете сайтове, които препращат към вашите конкуренти.
 4. Как вашите конкуренти осигуряват връзки.
 5. Активни общности във вашата индустрия.


Трябва да разберете какво е довело до успех на конкуренцията, възможностите за взаимоотношения във вашата ниша, важни тактики за връзки и общата среда за свързване.

Проучване на конкуренцията за изгарждане на връзки

Стратегия и план за линк билдинг кампания

Няма формула за създаване на печеливша стратегия за линк билдинг.

Необходими са специализирани изследвания и анализи, за да се определят възможностите, ресурсите и предизвикателствата за постигане на поставените цели.

Стратегията за линк билдинг е планът, който създаваме, за да постигнем цели и да отговорим на очакванията на проекта, с посочени ресурси.

Ето какво трябва да прегледаме, преди да стартираме линк билдинг кампания и да определим задачите и срока за изпълнение:

 • История на уебсайта:
  • Профил за обратна връзка.
  • Свързваеми активи.
  • Ключови думи в индустрията.

 • Конкурентната среда:
  • Важни ключови думи.
  • Търсене на конкуренти.
  • Успехите на конкурентите.
  • Среда за свързване на ниши.
  • Възможности за взаимоотношени.

 • Възможности за връзка:
  • Уникална бизнес стойност.
  • Съществуващи взаимоотношения.
  • Текущи инициативи.

12 месечен план за линк билдинг кампания

Задачите в линк билдинг кампанията препоръчително се разпределят по задачи и месеци, като се спазват препоръчителните срокове за получаване и размяна на линк, следи се за anchor  текстовете, проверява се натрупването и качеството на линковете.

 • Месечни задачи
 • 2-4 публикации в според анализа за вътрешният блог на сайта на теми свързани с продуктите и услугите.
 • 2-4 публикации във външни блогове свързани с вашата тематика с DR над 30.

 • На всеки 3 месеца
 • почистван на несвързани с темата връзки, спам връзки и връзки с нисък рейтинг.
 • проверка за счупени връзки и възстановяване
 • 2-4 платени публикации в медии и специализирани издания с DR над 60.
 • създаване на връзки  или размяна на връзки с ваши партньор и доставчици – размяната трябва да става с разлика от поне 1 месец.

 • На всеки 6 месеца
 • проверка за актуализация на свободни за публикуване директории и търсачки.
 • проверка за свързани с темата издания за счупени връзки  и предложения да заменим с ваши.
 • проверка на свързани с темата блогове и медии и предложения за закупуване на линкове в качествени публикации.

Повишаване на линковете при правилна линк билдинг стратегия

Можете да се възползвате от нашите месечни абонаменти или да ни изпратите запитване за индивидуален план за изграждане на линк билдинг.

Цени за Линк Билдинг и SEO оптимизация

Линк билдинг

BASE

базов

180лв

месечно *

PRO​

популярен

420лв

месечно *

BISUNESS

оптимален

780лв

месечно *

Бъдете индивидуалисти за по-добри резултати
Връзките от външни сайтове с висок рейтинг са като рецензия за Вашият бизнес. Всяка връзка от високо авторитетен сайт е предпоставка за пи-високо класиране при търсене в Google. Внимателно създаденото съдържание с акцент на фактологията и личния опит цитирана от външен източник е връзка към Вас и води до потенциални клиенти и продажби
Какво Ви предлагаме:
 • Анализ и Линк билдинг план съобразен с резултатите, които искате да постигнем
 • Написване на статии за публикуване във външни блогове
 • Статии за публикуване в медийни сайтове с добър рейтинг, които добавят нови и качествени референтни връзки към вашия сайт.
 
Резултати към които се стремим

"Имайте предвид, че сайтовете поддържащи качествен блог получават до 60% повече потенциални клиенти"

В случая говорим за качествено съдържание, носещо полезна информация на бъдещите Ви клиенти. Информация създадена от професионалисти опознали Вашият бизнеси и познаващи стратегиите за генериране на качествено съдържание

Ще получите първите връзки за уебсайта си почти мигновено, въпреки че ще отнеме известно време, за да изградите солидно портфолио с обратни връзки.

Нашият екип ще провери ръчно вашия уебсайт и ключови думи, ще анализира външния вид на уебсайта в Google и ще създаде конкретен списък с препоръчани подобрения за по-добри SEO резултати. Списъкът ще се актуализира редовно, за да се поддържат постигнатите резултати.

Ние също така ще анализираме ефективността на конкретни ключови думи и ще предоставим полезни съвети как да подобрим тяхното класиране.

Приблизително след три или четири седмици трябва да започнете да забелязвате подобрения в класирането в търсачките. Съответно трафикът на вашия уебсайт от търсачките ще се увеличи . Обикновено отнема от три до шест месеца, за да се постигнат най-добри резултати.

Ние ще проверяваме месечно позицията на вашия уебсайт за всички ваши ключови думи, за да проследим ефективността на вашия проект в дългосрочен план.

Свържете се с нас и задайте своите въпроси… ще отговорим на всеки един от тях.

*Всички цени са без ДДС.
*Фактурите се заплащат в началото на месеца
*Промени и корекции се извършват до 48 часа от подаването
*Комуникацията и подаването на информация и корекции се подава само по имейл.
*Спазваме всички нормативни и законови изисквания за поверителност към информацията, до която ни се предостави достъп.

Основите на Link building-а

За търсачките има два основни начина на използване на изградените връзки:
 • Единият е като регистрират нови сайтове и страници, след това класират тези страници според изпълнените изисквания;
 • Другият е когато извлеченото съдържание се индексира, а след това се решава дали качеството на страницата е на такова ниво, че да се класира добре по подходящи ключови думи.
Нашите линк билдинг услуги, заедно с останалите фундаментални елементи от SEO оптимизацията ще надхвърлят очакваните от Вас резултати, а регулярното ъпдейтване и поддържане на сайта на Вашия бизнес по отношение на оптимизация на всяко ниво – ще Ви осигури преднина пред конкуренцията. Не губете повече време. Отправете запитване към нашите експерти и ще се свържем навременно с Вас.

Линк билдинг с 10/10 резултати

Имате сайт или започвате от нула? Линк билдинг стратегията е задължителен атрибут на успеха. Инвестирайте в прогреса на Вашия бизнес онлайн.

Нашите клиенти

Изработка на сайт на бизнес академия за строително предприемачество Raw Academy
Изработка на уеб сайт на бизнес академия за строително предприемачество Raw Academy

Raw Academy

Изработка на онлайн магазини за доставка и монтаж на настилки за индустриални и търговски обекти - Dias Flooring
Изработка на онлайн магазини за проектиране, монтаж и реновиране на подови настилки - Dias Flooring

Dias Flooring

Изработка на фирмен сайт за монтаж и поддръжка на асансьори и паркинг системи Asansiori BG
izrabotka na site za uslugi asansiori bg mobile 148x300 1

Asansiori BG

Изработка на сайт за туристическа агенция Turquoise Dreams
Изработка на уеб сайт за тур оператор Turquoise Dreams

Turquoise Dreams

Изработка на сайт за счетоводни услуги MOXX Accounting
izrabotka website za schetovodni uslugi moxx accounting mobile 148x300 1

MOXX Accounting

Често задавани въпроси за Линк билдинг

Стартиране на абонаментен план

Имате въпрос към нас?

Стартиране на абонаментен план

Стартиране на абонаментен план
Стартиране на абонаментен план
Call Now Button