5 съвета за уеб дизайн на онлайн магазин | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

5 съвета за уеб дизайн на онлайн магазин

5 съвета за уеб дизайн на онлайн магазин
5 съвета за уеб дизайн на онлайн магазин

5 съвета за уеб дизайн на онлайн магазин

Дизайнът на уебсайта ви е възможност да направите отлично първо впечатление за вашия онлайн магазин. Той може да окаже пряко влияние върху времето, което потребителят прекарва на сайта, и върху това колко клиенти могат да решат да купят от магазина.

Всички аспекти на дизайна играят важна роля за перспективите пред магазина за електронна търговия. Дизайнът може да бъде една от причините, поради които хората посещават вашия уебсайт. Освен внимателно изработената маркетингова стратегия, от съществено значение е да имате привлекателна обвивка.

Ето и пет съвета за дизайн на онлайн магазин:

Използвайте висококачествени видеоклипове и изображения

Потребителите разчитат на възможността да видят снимка и видео представяне на продукта, за да вземат решение за покупка. Офлайн магазините имат това неоспоримо предимство, затова магазините за електронна търговия се нуждаят от видеоклипове и снимки с високо качество. По-доброто представяне може да допринесе много за това потребителите да купят даден продукт. Трябва да използвате изображения с висока резолюция, 3D модели и видеоклипове във вашия онлайн магазин.

Когато не разполагате с висококачествени изображения, това води до напускане на страницата. Може да се чудите как да изпратите големи видеоклипове, без да загубите качеството им. Това обаче е осъществимо и управляемо. Помислете за търсене на решения онлайн. Друга нова норма за предоставяне на възможност на потребителите да визуализират цялата информация е възможността за увеличаване на изображенията.

Филтриране, търсене и удобна навигация

Имайте предвид, че удобството е причината, поради която толкова много хора са привлечени от пазаруването в онлайн магазин. Ако карате потребителя да се чувства неудобно, той едва ли ще купи от вашия магазин. Трябва да разработите онлайн магазин, който улеснява живота на клиентите, за да ги отведе напред към важната стъпка, каквато е покупката. Дизайнерът на уебсайтове трябва да помисли за всички дребни детайли, за да постигне това. Всичко трябва да преминава плавно от една точка към друга и не трябва да има нужда от бързане.

Наличието на филтър позволява на потребителя да изключи всички ненужни елементи и да стигне до продуктовата страница директно от началната страница. Лентата за търсене позволява на потребителя бързо да намери конкретен артикул или категория. Полето за търсене трябва да е лесно за намиране и да е видимо. Идеалното решение за успешното постигане на всички тези елементи би било да получите SEO оптимизация за големи марки и да възложите на експерти в тази област да управляват цялото ви онлайн присъствие. Ще бъдете положително изненадани от изключителните резултати в най-кратки срокове.

Използване на услугите на дигитална агенция за изработка на онлайн магазин

За да създадете подходящ дизайн на уебсайт за вашия магазин за електронна търговия, е необходимо да сте наясно с целевата аудитория. В противен случай няма да постигнете желаните резултати. Има много важни неща, които трябва да се вземат предвид при избора на фирма за уеб разработване за маркетинг на вашия бизнес.

Наблегнете на правилното подбиране. Изберете дигитална агенция, която се вслушва във вашите идеи. Проверете за наличието на опитен маркетингов екип, възможност за използване на CMS, използване на адаптивен уеб дизайн, а също и разполагат ли с портфолио.

Поддържане на визуална йерархия в онлайн магазин

Имайте предвид, че най-значимите информационни блокове трябва да бъдат разположени близо до горната част на страницата. Например, на всички начални страници на онлайн магазин ще визуализирате конкретни елементи за разбиране на нещата за сайта. Това са име и лого на марката, лентата за търсене, данни за контакт, навигационно меню, плъзгач, основно съдържание.

Всеки успешен дизайн на онлайн магазин има ясна визуална йерархия, защото наличието на проста структура и правилна йерархия помага за навигацията в него. С допълнителното визуално внимание ще осигурите спусък на клиентите за създаване на усещане за неотложност.

Запазване на простотата, за да се привлече по-широка аудитория

Всеки онлайн магазин трябва да бъде лесен за разглеждане, а също и за усвояване. Не е необходимо да има драматичен дизайн, за да бъде магазинът привлекателен. Добрият дизайн на уебсайта е минималистичен и изчистен и изглежда изискан за потребителите.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Психология на рекламата

Психология на рекламата: Как цветовете, шрифтовете и изображенията влияят на потребителите?

Рекламата е форма на комуникация, която популяризира идея, продукт или услуга, като я прави известна на широката публика. Това включва използването на различни медии, включително

Към статията »
Call Now Button