Редизайн и SEO оптимизация на Dias Playgrounds | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Как осъществихме редизайн на работещ сайт – Dias Playgrounds

Как осъществихме редизайн на работещ сайт – Dias Playgrounds
Нов дизайн на уeб сайт Dias Plaigrounds

Какво може да се обърка при редизайн на работещ сайт и добавянето на нови проекти и как решаваме подобни проблеми в MOXX Advertising?

Поехме сайта Dias Playgrounds след като собственикът установил, че темата замръзва и сайта посивява. Поставиха ни като задача, да обновим цялото съдържание и да добавим номенклатурата от нови два доставчика. Сайтът е изграден на CMS WordPress с около 300 продукта – уреди за детски площадки, кардио и фитнес уреди за фитнес на открито, спортни арени и други. Предлагат се и настилки, като фирмата проектира и изгражда подобни съоръжения в цялата страна. Клиентите са предимно училища, детски градини и институции изграждащи подобни площадки в обществени паркове.

 

Стар дизайн на уебсайт Dias Playgrounds - 001

 

Цели и задачи по проекта

 

След съответните разговори и направените SEO анализи, набелязахме следните цели и задачи:

• Редизайн на сайтът
• Техническа оптимизация
• Обновяване и добавяне на новите продукти
• SEO оптимизация на съдържанието

Процес на изпълнение

 

Разделихме изпълнението в няколко направления със съответните подзадачи и проверки за установени от практиката проблемни точки:

Анализ на съществуващата информация

 

При подобни проекти правим пълна схема на текущите категории, връзки, сваля се текущия sitemap за проверка и се проследяват натрупаната информация за сайта в Google Searh Console и Ahrefs.

Проверка на скоростта на Dias Playgrounds в Page Speed Inside

 

Редизайн на сайта

 

Представихме няколко избрани от нас теми, преработени според изискванията на клиента. Редизайна на уеб сайта включваше промяна на категориите, разширяване на менютата, преструктуриране и нови вътрешни категории. След одобрение на темата и промените, стартирахме с цялостния редизайн и обновяване на dev сървър.
Дизайнерите ни подготвиха нови банери, снимки и видеа.

 

Нов дизайн на уeб сайт Dias Plaigrounds

 

Добавяне на новите продукти

 

За да се добавят новите продукти написахме скрипт, който да обходи и събере информацията от сайтовете на новите доставчици. Това се наложи, защото не ни предоставиха нито АПИ, нито xml файл. Скрипта скрейпваше за снимки, мета данни, заглавия и цялата налична информация. Новите продукти заедно с обновените стари качихме чрез модул Product Import Export for WooCommerce

 

Нов дизайн на категорийна страница на уeб сайт Dias Plaigrounds

 

Оптимизация на съдържанието

 

Събраната информация колегите прегледаха и пренаписаха, където е необходимо. Актуализирахме всички стари продукти. Написахме и обновихме блог секцията. Бяха добавени нови снимки, банери и видеа в галерията. Пренаписахме и обновихме текстовете за категориите. Добави се филтър и търсачка в сайта. Продуктите разпределихме по дизайн, серии, предназначение и възрастови групи.

 

 

на основното меню на уeб сайт Dias Plaigrounds

Инсталирахме модулите Rank Math SEO, WP Rocket, Smush, ImageMagick и Schema Pro. За сайтът използвахме и CDN Cloudflare.

 

Проверка на скоростта на Dias Playgrounds в Page Speed Inside след инсталация на модулите

 

Проверка на промените

 

При подобни проекти изпълняваме проверка на съдържанието първо чрез сравнение на новия и стария файл sitemap, второ – чрез Ahrefs.

 

Проверка на скоростта на Dias Playgrounds в Page Speed Inside след инсталация на модулите

Най-честите грешки, на които попадам са:
• Объркани имена на връзките

kategoria > categoria > kategory…
produkt > product

• Промени в пътя при старите продукти
• Неправилни пътища при новите продукти
• Грешни имена на категории…

При проверката в Ahrefs изскочиха … 29 000 предупреждения…

При проверката открихме излишно генериране на линкове от темата, дублирано съдържание, липсващи мета данни. Първите грешки трудно може да се хванат без тест в Ahrefs, докато вторите са по-скоро от недоглеждане.

Изчистихме излишните функции от темата, оптимизирахме CSS и Java script файловете. Донесохме и допълнителните корекции от страна на клиента.

 

Да излезем на светло

 

Сайтът премина повторните тестове и беше прехвърлена обновената информация към актуалният домейн. Добавихме новите sitemap файлове, разделени на продуктов, категориен, блог и други sitemap в Google Searh Console, създадохме Analytics профил. Заложихме проследяване и създадохме поддържащи профили във Facebook и LinkedIn. Сайтът беше пуснат за актуализация в Google.

 

Индексиране на уеб сайт Dias Playgrounds в Google Search Console след обновявне на съдържанието

 

Заключение и последвалите задачи.

 

При подобен редизайн спазваме задължителните стъпки на одобрение от страна на клиента и проверки с поне два инструмента, за да се избегнат скритите капани от темата и недоглеждане от страна на програмистите и копирайтъри. Залагаме на тествани с времето практики, модули и ефективни методи на оптимизация

Доволен от изпълнението, клиента ни възложи периодичната техническа поддръжка, одобри линк билдинг стратегията за следващите 6 месеца и написването на поне 2 статии за вътрешния блог за следващите 12.

Планирано е и стартирането на Google Ads реклами, имейл маркетинг и реклама в социалните мрежи.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Call Now Button