Как да увеличите трафика на блога си с техническа оптимизация? | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Как да увеличите трафика на блога си с техническа оптимизация?

Как да увеличите трафика на блога си с техническа оптимизация?
Как да увеличите трафика на блога си с техническа оптимизация

Воденето на блогове се е превърнало в самостоятелна индустрия, в която много хора правят кариера на пълен работен ден, затова да увеличите трафика в него е от ключово значение. Доказателството е, че компаниите също използват блоговете като основен начин за привличане на нов бизнес.

С нарастването на влиянието на блоговете естествено се засилва конкуренцията и е по-трудно да се изтъкнеш сред останалите. Блогърите инвестират огромни количества време и пари в своето съдържание, така че просто да седнете и да публикувате няколко думи, които сте написали в кухнята си, едва ли ще помогне в днешно време.

Има твърде много начини за постигане на успех на блога и да увеличите трафика в него, за да бъдат обхванати в една публикация. Но със сигурност има по-управляем набор от неща, които можете да направите, за да подобрите представянето на блога си в търсачките, които изненадващо много блогъри пренебрегват.

Ако имате блог, който е изграден на базата на страхотен бранд и фантастично присъствие в социалните медии, но не сте обръщали много внимание на техническата SEO оптимизация, тогава тази публикация е за вас.

Ето някои съвети как да увеличите трафика на вашия блог:

Заложете на качествено съдържание

Ако тепърва започвате да се занимавате с блогове, тогава попълването на сайта с наистина добро и качествено съдържание трябва да бъде приоритет за вас. Да, само с това не може, както вече споменахме, но именно то е в основата.

Когато блогът ви е натрупал много съдържание, което е добре написано и е редактирано и насочено с оглед на SEO, тогава постепенно ще започнете и да увеличавате трафика в него.

В резултат на това голяма част от блога ще класира добре и ще привлича потребителите.

Добавете повече връзки

Блогът ви трябва да има много добър профил на връзките, с голямо разнообразие от връзки към силни издания от най-високо ниво. Също така е хубаво да има и такива към други блогове, с които бяха изградили взаимоотношения, за да увеличите трафика си.

Може да пробвате писане на постове за други блогове или включване чрез интервюта и т.н. Това е много лесно за блогъри с некомерсиални сайтове и е много мащабен начин за развиване на добър профил от връзки.

Изградете си също връзки с журналисти или предлагайте истории на големи издания, което може да ви донесе контакти и споменавания в много силни сайтове, с което да увеличите трафика на блога си.

Решете въпросите, свързани с индексирането

Често срещан проблем за блоговете, особено за тези, които съществуват от дълго време, е наличието на много URL адреси, индексирани от Google, които не са истински страници и не предлагат никаква стойност за потребителите. Това пречи да увеличите трафика на блога си, без вероятно дори да знаете за тези проблеми.

Претърсете подробно блога си и установете моделите, които стоят зад основните нарушители в тази област. За да премахнете проблема, или ги деиндексирате, или актуализирате Search Console, за да спрете обхождането им от Google.

Премахнете безполезното съдържание

Няма как да увеличите трафика към блога си, ако той има огромен брой страници с изключително безполезно съдържание. Това са основно категорийни страници с добавено малко въведение, които очевидно може да са създадени с оглед на SEO оптимизацията, за да бъдат насочени към дълги фрази.

Това обаче е направено до такава степен, че страниците са с изключително ниско качество и добавят много малко стойност за потребителя, който попадне на тях.

Потенциалните ползи от този вид страници не бяха достатъчни, за да оправдаят времето, необходимо за добавяне на съдържание към тях, така че те или трябва да бъдат премахнати, или да не са индексирани.

Подобрете скоростта на страницата

Скоростта на страниците в блога ви може да е изключително ниска поради различни шрифтове, големи изображения, кеширане и различни други проблеми. А това е проблем, който веднага отблъсква потребителите. Уверете се, че блогът ви зарежда бързо, защото каквито и други подобрения да правите, ако скоростта е бавна, не само няма да увеличите трафика, а напротив.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Call Now Button