3 причини защо да обърнете внимание на маркетинга на съдържание | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

3 причини защо да обърнете внимание на маркетинга на съдържание

3 причини защо да обърнете внимание на маркетинга на съдържание
3 причини защо да обърнете внимание на маркетинга на съдържание

Много хора обръщат все повече внимание на маркетинга на съдържание, за да развиват успешно своя бизнес. Ако все още не сте в тази графа, следващите редове несъмнено са за вас.

Ето и 3 от ползите, които може да получите от маркетинга на съдържание:

Чрез маркетинга на съдържание се изгражда предпочитания към марката

Ако не сте марка на монополен пазар, трябва да предложите причина, поради която хората трябва да изберат вашата марка пред другите. Има много алтернативи за продукти и услуги, кажете ми защо трябва да избера вашата.

Едно от най-големите предимства на маркетинга на съдържание е, че давате на хората причина защо вашата марка превъзхожда останалите.

Не казваме, че трябва да говорите лошо за другите марки и постоянно да показвате своите продукти и услуги като по-добри. Вместо това трябва да дадете на хората причината, от която се нуждаят, за да предпочетат вашата марка пред останалите. Което в повечето случаи е да бъдете лидер на мнение.

Като използвате техниките на SEO и като предлагате уникално и забавно съдържание, трябва да се стремите да се класирате по-високо в търсачките и да увеличите броя на кликванията. Това ще даде възможност на хората да виждат първо вашето съдържание, тъй като трябва да се информират за услуга, продукт или нещо, свързано с вашата област.

В резултат на това повече хора ще забележат марката ви, ще бъдат привлечени от нея, ще обмислят покупка от вашата марка и накрая ще направят покупка.

Законът за реципрочността подкрепя тази идея: ако помогнете на някого, той е склонен да предприеме действие в отговор на това. Ако информирате и забавлявате потенциалните си клиенти, те са склонни да направят покупка от вашия магазин. Именно това е в основата на маркетинга на съдържание.

Повишава познаваемостта на марката

Познаването на марката е страхотно, но можем да направим още една стъпка напред с осведомеността за марката чрез маркетинга на съдържание.

Почти всяка маркетингова стратегия се фокусира върху познаването на марката. Като цяло познаваемостта на марката не е нещо, което правите, а е резултат от сбора на нещата, които правите в маркетинговите си планове.

Това означава, че не можете да контролирате как всеки отделен човек ще мисли за вашата марка; всеки би имал свое собствено мнение. Можете обаче да оформите начина, по който те мислят, за да я насочите в желаната от вас посока.

За да оформите желаната от вас разпознаваемост на марката чрез маркетинга на съдържание, бихте искали да пишете за нещата, които интересуват целевата ви аудитория в стила на вашата марка. Определете стила и начина, по който да представяте марката си, и вкарайте цялото си съдържание в същата перспектива.

Когато правите това, клиентите ви няма как да не асоциират това, което предлагате като съдържание, с вашата марка като цяло. Това е изключително мощен инструмент в правилните ръце, така че не го оставяйте да бъде пропилян.

Той води до лоялни клиенти

Предпочитанията към марката ни доведоха до познаваемост на марката, а познаваемостта на марката ще ни доведе до лоялни клиенти.

Спокойно може да се каже, че лоялните клиенти са нещо, което всяка марка иска. Ако успеете да създадете желаната и необходимата осведоменост за марката, е въпрос на време да имате лоялни клиенти, които постоянно пазаруват от вас.

Има толкова много примери за марки, при които лоялните клиенти полудяват при пускането на всяка колекция или при всяко обновяване на запасите. Мислите ли, че няма нито един заместител на продуктите, от които те са толкова развълнувани?

Разбира се, че има, в повечето случаи. Но тези хора са лоялни клиенти на марката, така че те никога не биха я предали и не биха пазарували от друга марка.

Когато подобрявате играта си за познаване на марката, това означава, че всяка стъпка, която предприемате, е стъпка към превръщането на клиентите ви в лоялни.

И става още по-добре. Лоялните клиенти са склонни да споделят мнението си за марката със своите близки. Хората, които автентично споделят мнението си с други хора, могат да бъдат най-ефективната стратегия в маркетинга на съдържание.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Психология на рекламата

Психология на рекламата: Как цветовете, шрифтовете и изображенията влияят на потребителите?

Рекламата е форма на комуникация, която популяризира идея, продукт или услуга, като я прави известна на широката публика. Това включва използването на различни медии, включително

Към статията »
Call Now Button