On-site SEO оптимизацията на Диас Спорт | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

On-site SEO оптимизацията на Диас Спорт

On-site SEO оптимизацията на Диас Спорт
SEO оптимизация на Диас Спорт. Анализ на постигнати резултати от Ahrefs

On-site SEO оптимизацията на Диас Спорт е един от любимите ми проекти

Защо не виждаме отчитането на реализациите в Google Anslytics и загубата на позиции при органично търсене – това беше първия въпрос на клиента.

Диас Спорт е онлайн магазин доставящ фитнес уреди и аксесоари и при поемането на проекта и първите разговори набелязахме основните проблеми и насоки за работа. Клиента не виждаше отчитането на реализации в Google Analytics и беше загубил позиции при органичното търсене. Стартирахме с пълен SEO одит както на вътрешната структура на сайта, така и с преглед на съществуващите рекламни кампании и външните връзки на сайта. Вътрешния SEO одит ни показа липсващи мета описания и текстове в категориите, твърде дълги или къси мета описания на продуктите, редица забравени в „Чернови“ продукти, липсващи alt описания на снимките.

Имайте в предвид че тези грешки се натрупват с времето, губите позиции заради не добре написани описания, мета данни, липсваща структура и честата грешка да се трият продукти, който нямат наличност или са сгрешени при въвеждане.

 

Tips – с което започнете с това и завършете – началото на заглавието или името на продукта е и ключовата дума, мета заглавието и трябва да е в мета описанието на продукта

 

SEO оптимизация на Диас Спорт. Първи одит с Ahrefs

План за действие и повишаване на резултатите

Взехме решение да разделим задачите на няколко етапа, като първостепенно беше отчитането на продажбите и отстраняването на грешките в сайта на клиента. Колегите структурираха ново меню за мобилната версия на сайта и стартирахме с написването на текстове за категориите, изчистване на вече съществуващите описания от грешки и правилно структуриране с H1, H2…H6 заглавия. Бяха проследени всички вътрешни линкове и пренасочени липсващите. Грешката при отчитането на продажбите в Google Anslytics бяха отстранени. Кампаниите в Google ADS разделихме по категории и настроихме нови цели за проследяване. Стартирахме с написването на статии по одобрената от клиента линк билдинг стратегия за подобряване класирането на ключовите думи.

Също така добавихме модул за проследяване на SEO структурата при въвеждане на продуктите и проведохме обучение на персонала качващ продукти в сайта. Не пропускаме тази стъпка никога. Може да изчистим онлайн магазина, да го подредим и до 2 месеца при интензивно качване на продукти без спазване на базовите изисквания, отново да се натрупат грешки.

Още в първите месеци се отчете стабилно повишаване на органичния трафик, съответното повишаване на продажбите и натрупването на ключови думи. Нишата е силно конкурентна, но периодичната оптимизация на кампаниите и On-Site SEO оптимизацията на сайта доведоха до стабилно повишаване на продажбите през онлайн магазина.

SEO оптимизация на Диас Спорт. Данни за повишаване на продажбите от Google Anslytics

 

Драстично намаляха и критичните грешки, това доведе до по-добро обхождане на сайта, повишаване на „здравето“ на сайта и общо повишаване на всички параметри.

 

SEO оптимизация на Диас Спорт. Анализ на постигнати резултати от Ahrefs

 

SEO оптимизация на Диас Спорт. Анализ на ключовите думи с Ahrefs

Оптимизация на скоростта

Първоначалните резултати бяха далеч от приятното потребителско изживяване и бързо зареждане на онлайн магазина и продуктите. Скорост на зареждане над 14 сек, изчакване на снимките, изместващи се ресурси и излишни и не използвани CSS и JS скриптове.

Тук заложихме на изпитана от нас стратегия за оптимизация с набор от плъгини и използването на CDN Cloudflare. След масова оптимизация на снимките и изчистване на излишни плъгини, не работещи или натоварващи приложения, сайта само за месец покри всички показатели за скорост и както се изрази клиента … зареди на раз…два.

Заключение и крайни резултати.

Подобни проекти за SEO оптимизацията са дългосрочни, минималния срок за който може да очаквате резултати е 3-6 месеца. По-доброто класиране ние отчитаме и при повишаване на връзките към сайта след 6-ия месец и при линк билдинг стратегиите и при оптимизация на отделните страници, за да се класират на челни позиции в SERP резултатите (Search Engine Results Pages).

Предстои цялостен редизайн на онлайн магазин Диас Спорт, преминаване на CMS Magento и автоматизация за обновяване на продукти, количества и цени от доставчици.

 

SEO оптимизация на сайт Диас Спорт. Крайни резултати от Google Search Console

 

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Психология на рекламата

Психология на рекламата: Как цветовете, шрифтовете и изображенията влияят на потребителите?

Рекламата е форма на комуникация, която популяризира идея, продукт или услуга, като я прави известна на широката публика. Това включва използването на различни медии, включително

Към статията »
Call Now Button