Rank Math - ръководство за инсталация в 10 стъпки | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Как да настроите Rank Math SEO плъгин: (Указания стъпка по стъпка)

10 Стъпки за инсталация на плъгин Rank Math SEO за WordPress. Rank Math подобрява значително качеството на съдържание за Google.

Rank Math

Как Да Настроите Rank Math SEO Плъгин в 10 стъпки: (Указания Стъпка По Стъпка)

В тази статия ще ви преведем през процеса на настройка на Rank Math на вашия уебсайт WordPress. Rank Math е мощен SEO плъгин, който може да ви помогне да оптимизирате уебсайта си за търсачките, да подобрите класирането в търсачките и да увеличите трафика на уебсайта си. Следвайте стъпките по-долу, за да настроите Rank Math и да започнете да се възползвате от предимствата на подобреното SEO.

RankMath

Ако искате да настроите Rank Math SEO плъгин на вашия уебсайт WordPress, знаете колко важно е да оптимизирате уебсайта си за търсачките. Добре оптимизираният уебсайт може да ви помогне да се класирате по-високо в резултатите от търсачката, което води до повече трафик и потенциални приходи. В тази статия ще ви преведем стъпка по стъпка през процеса на настройка на плъгина Rank Math SEO на вашия уебсайт WordPress. Независимо дали сте начинаещ или опитен потребител, това ръководство ще ви помогне да оптимизирате уебсайта си за търсачките и да постигнете по-високо класиране в търсачките.

Стъпка 1: Инсталирайте плъгина Rank Math SEO

Първата стъпка в настройката на Rank Math е да инсталирате и активирате приставката. Можете да направите това, като отидете на таблото за управление на WordPress , щракнете върху Plugins и след това изберете Add New . От тук потърсете Rank Math и инсталирайте плъгина. След като плъгинът е инсталиран, щракнете върху бутона Активиране , за да го активирате.

Rank Math Installation

Стъпка 2: Свържете своя Rank Math безплатен акаунт

След като инсталирате плъгина Rank Math, ще трябва да свържете своя безплатен акаунт. Това ви позволява да получите достъп до допълнителни функции и актуализации. Щракнете върху Rank Math в менюто отляво и изберете свързване на вашия акаунт. Следвайте инструкциите на екрана, за да създадете своя акаунт или да влезете, ако вече имате такъв.

Rank Math Free Account Connection

Стъпка 3: Изберете методите за настройка на SEO профила

След това ще трябва да изберете методите за настройка на профил. Изберете от Лесен или Разширен режим. Лесният режим се препоръчва за начинаещи , тъй като предлага опростен процес на настройка. Разширеният режим предлага повече опции за конфигурация и е подходящ за опитни потребители.

Методи за настройка

Стъпка 4: Импортирайте SEO данни от друг SEO плъгин

Ако сте използвали друг плъгин за SEO, преди да инсталирате Rank Math, можете да импортирате вашите съществуващи данни в Rank Math. Отидете на Rank Math > Import & Export и изберете Import from Other SEO Plugins . Следвайте инструкциите на екрана, за да импортирате вашите данни.

Import

ЗАБЕЛЕЖКА: Пропуснете, ако не мигрирате от друг SEO плъгин или не го използвате за първи път.

Стъпка 5: Добавете подробности за вашия уебсайт

За да оптимизирате уебсайта си за търсачките, ще трябва да добавите подробности за уебсайта си. Отидете на Rank Math > General Settings и попълнете задължителните полета, включително името, логото и favicon на вашия уебсайт. Можете също така да настроите известия по имейл, когато SEO резултатът на вашия уебсайт се подобри или отслабне.

Data RM

Потвърдете с Rank Math какъв тип WordPress сайт имате: блог ли е, магазин, малък бизнес или портфолио? След това изберете настройката, която е най-точна за вашия тип уебсайт.

Качете логото на вашия уебсайт. Rank Math предпочита квадратно изображение, а изискването за минимален размер е 160x90px.

Добавете вашето изображение за социално споделяне по подразбиране. Това изображение ще се използва винаги, когато връзка от вашия уебсайт се споделя във Facebook или LinkedIn. Препоръчителните размери за това изображение са 1200 x 630 пиксела. Ако вашата публикация или страница вече има изображение, указано за тази страница, то няма да използва изображението по подразбиране, използвано тук.

След като горното е направено, щракнете върху „ Запази и продължи. ”

Стъпка 6: Свържете Rank Math с Google Analytics

Свързването на Google Анализ с Rank Math ви предоставя по-пълна картина на ефективността на вашия уебсайт и поведението на потребителите, което ви позволява да вземате информирани решения и да оптимизирате уебсайта си за по-добро SEO и ангажираност на потребителите. 

И така, свържете своя акаунт в Google Analytics и щракнете върху синия бутон Свързване на Rank Math акаунт . 

 

Google Analytics

Стъпка 7: Настройте Sitemap

Sitemap са индекси за търсачките за бързо намиране на страниците и публикациите на вашия уебсайт. Можете да мислите за картите на сайта като за индекси, които бихте намерили в книга. Rank Math има вграден генератор на карти на сайта, съвместим с Google, който автоматично ще създаде картата на сайта ви. Това означава, че няма да се налага да използвате друг плъгин само за да създадете вашата карта на сайта.

За да настроите карти на сайта в Rank Math, отидете на Rank Math > Настройки на карта на сайта и активирайте типовете съдържание, което искате да включите, като публикации, страници и категории. Можете също така да персонализирате външния вид и честотата на вашата карта на сайта.

sitemap

 

Стъпка 8: Окончателни настройки

Преди да стартирате уебсайта си, уверете се, че сте направили всички необходими настройки за SEO. Отидете на Заглавия и мета . Уверете се, че вашите заглавни тагове и мета описания са оптимизирани с подходящи ключови думи и точно описват вашето съдържание.

Последната стъпка на съветника се фокусира върху второстепенните аспекти на SEO. Препоръчваме ви да използвате следните настройки според изображението по-долу:

Rank Math Final Settings

Конфигуриране на някои SEO настройки

Включете Noindex Empty Category and Tag Archives .
Ако дадена категория е празна и търсачките могат да я индексират, тя ще се разглежда като страница с ниско съдържание, отрицателен SEO фактор. Така че, за да сте сигурни, че следвате най-добрите практики, не позволявайте празни страници да бъдат индексирани.
Включете опциите Отваряне на външни връзки в нов раздел/прозорец . Отварянето на външна връзка в нов раздел е стандартно изживяване. Отварянето на друг сайт в рамките на същия раздел обаче отдалечава читателя от вашия уебсайт. Често те не се връщат на вашия сайт. И така, целта е да задържите читателя на вашия сайт.

Изключете функцията Nofollow за външни връзки . Не препоръчваме това да се използва за всяка връзка, която сочи към външен уебсайт. Би било най-добре да прилагате тази настройка за всеки отделен случай. Не препоръчваме тази функция, тъй като един от аспектите на сигнала за класиране е броят на външните връзки от вашия сайт. За търсачката външната връзка се тълкува така, сякаш се опитвате да помогнете на читателя да намери цялата информация, свързана с неговата заявка за търсене.
Накрая щракнете върху Запазване и продължаване .

Стъпка 9: Настройте Rank Math потребител

И накрая, настройте модулите на Rank Math, за да активирате допълнителни функции и функционалност. Щракнете върху Съветник за настройка. Активирайте модулите, които искате да използвате: Превъртете надолу страницата и намерете модулите, които искате да активирате. Всеки модул има превключвател, който можете да включвате или изключвате. По подразбиране всички модули са включени, но можете да изключите тези, които не ви трябват.

Права

права 2

Конфигуриране на настройките за всеки модул : След като сте активирали модул, щракнете върху бутона Конфигуриране , за да отворите настройките за този модул. Всеки модул има различни настройки, така че ще трябва да ги конфигурирате въз основа на вашите предпочитания и нужди.

Запазете промените си : След като сте конфигурирали настройките за модул, щракнете върху бутона Запазване на промените , за да запазите промените.
Повторете за други модули : Повторете стъпки 3-5 за всеки модул, който искате да активирате и конфигурирате.

Някои от важните модули, които може да обмислите да активирате, са:

 

модули

Някои други модули за конфигуриране

Монитор 404: Този модул следи вашия уебсайт за грешки 404 и ви помага да ги коригирате.

Пренасочвания: Този модул ви позволява да настроите 301 пренасочвания за стари или повредени връзки на вашия уебсайт.
Маркиране на схема: Този модул добавя маркиране на схема към вашия уебсайт, което помага на търсачките да разберат по-добре вашето съдържание.


AMP: Този модул позволява ускорени мобилни страници (AMP) за вашия уебсайт, което може да подобри скоростта и ефективността на вашите страници на мобилни устройства.

Локално SEO: Този модул ви помага да оптимизирате уебсайта си за резултати от локално търсене.

Активирането и конфигурирането на модули в Rank Math може да ви помогне да оптимизирате уебсайта си за по-добро SEO и потребителско изживяване. Уверете се, че сте прегледали внимателно настройките за всеки модул и изберете тези, които са най-подходящи за вашия уебсайт и бизнес.

Настройването на плъгина Rank Math на вашия уебсайт може да ви помогне да оптимизирате съдържанието си за търсачките и да подобрите видимостта и класирането на вашия уебсайт в резултатите от търсенето.

Стъпка 10: Настройки и проверка на оптимизацията

Rank Math  предлага богат набор от настройки  и проверки за оптимизацията на създаваното от вас съдържание.

Ще откриете менюто в лявата лента за управление на вашият уеб сайт.

Основно мен за достъп до настройките на Rank Math

Проверка на оптимизацията с Rank Math

След като сте направили предишните стъпки, можете да използвате Rank Math, за да подобрите SEO на страницата на вашия уебсайт и да увеличите видимостта си в страниците с резултати от търсачките, като следвате тези стъпки:

На таблото за управление на Rank Math отидете до секцията Titles & Meta, където можете да персонализирате етикетите за заглавие и мета описание на уебсайта си, които са важни фактори за SEO на страницата.

Когато създавате страница, публикация, категория или продукт, може да използвате Rank Math, за да проверите своята оптимизация и да промените мета заглавието и мета описанието.

Промяна на мета описанието и заглавието с Rank Math

Тук може да добавите и снимка, която да се използва при споделяне в социалните мрежи.

Ключова дума/Focus Keyword

Използвайте функцията Focus Keyword , за да насочите конкретна ключова дума за всяка страница или публикация. Rank Math ще анализира вашето съдържание и ще предложи промени за подобряване на вашето SEO.

Как се използва Focus Keyword на Rank Math

Трябва да е максимално описателна и да доближава оптимизиране 100/100. Проверява…

 • Дали ключова дума се използва в SEO заглавието.
 • Дали ключовата дума е използвана в SEO Meta Description.
 • Дали ключовата дума е използвана в URL адреса.
 • Дали ключовата дума се появява в първите 10% от съдържанието.
 • Дали ключовата дума е открита в съдържанието.
 • Съдържанието  да е поне 600 думи.

В раздела за анализ на съдържанието Rank Math предоставя предложения за подобряване на четливостта на вашето съдържание, включително дължината на вашите изречения и абзаци, използването на заглавия и включването на изображения и видеоклипове.


Допълнителни проверки / Additional

Допълнителни изисквания в Rank Math за SEO оптимизация.

Проверява дали:

 • Ключова дума е добавена в подзаглавието(ята).
 • Е добавена в alt описанието към изображение като текст.
 • Дали плътността на ключовите думи е до 1,5
 • Дължината на URL адресът – препоръчително да е до 75 символа
 • Дали има връзки външни ресурси.
 • Дали има изходящи връзки във съдържание и те да са followed.
 • Дали да има връзки към други ресурси на уебсайта.
 • Дали ключовата дума се използва в друга статия
 • Може да използвате Content AI, за да оптимизирате тази публикация.


Четливост на заглавието / Title  Readability

Проверка за четливост на заглавието в Rank Math

Показва дали..

 • Ключова дума да се използва в началото на SEO заглавието.
 • SEO заглавие да съдържа число.

Четливост на съдържанието/Content Readability

Проверка за четливост на съдържанието в Rank Math

Тук ще видите…

 • Дали използвате приставка за съдържание, за да разбиете текста си.
 • Дали използвате кратки абзаци.  
 • Дали използвате  изображения и/или видеоклипове.

Колкото повече показатели покривате, толкова по оптимизирана е страницата за конкретната ключова дума.

Използвайте функцията Schema Markup , за да добавите структурирани данни към уебсайта си, което може да помогне на търсачките да разберат по-добре съдържанието ви и да подобрят видимостта ви в резултатите от търсенето.

Уверете се, че скоростта на зареждане на уебсайта ви е оптимизирана, като използвате раздела за ефективност на Rank Math. Тази функция предоставя предложения за подобряване на скоростта на вашия уебсайт, като например компресиране на изображения и използване на плъгин за кеширане.

И накрая, използвайте функциите за наблюдение и пренасочвания 404 , за да поправите повредени връзки и да пренасочите потребителите към правилната страница, което може да подобри потребителското изживяване и SEO на вашия уебсайт.

Изводи:

Сега сте напълно готови сами да инсталирате и настроите Rank Math от таблото за управление на WordPress. Следвайте нашите пълни инструкции за инсталиране и процес на настройки на плъгина Rank Math.

Имайте предвид че модула не оптимизира съдържанието вместо вас, той проверява набор от показатели и извежда кратък списък, които да следвате.

В случай, че желаете ръководство на друга платформа, прочетете упътването за PrestaShop.

Месечна техническа поддръжка на сайт

SOS

помощен

60лв

месечно *

BASE

базов

110лв

месечно *

PRO​

популярен

145лв

месечно *

BISUNESS

оптимален

210лв

месечно *

Защо уебсайтовете се нуждаят от текуща поддръжка?

Не подценявайте техническата експертност и се доверете на специалистите, изследващи всеки ден нови модули, тяхното използване и възникналите грешки. Всеки ден решаваме подобни проблеми, възникнали по редица причини.

Заплахи за сигурността

Новите актуализации варират от незначителни корекции на грешки до сериозни корекции за сигурност, които, ако бъдат оставени без надзор, могат да направят уебсайта ви уязвим за атаки.

Нови функции и актуализации

Ако вашият сайт не е в съответствие с най-новите приети протоколи и стандарти, вероятно ще изпитате проблеми със скоростта, достъпността и общата функционалност и ще бъдете санкционирани от алгоритмите за търсене.

Скорост на зареждане на страницата

Някои от най-големите предимства в производителността са резултат от уебсайт на WordPress, който е напълно актуален

Условия за ползване
 • Тази услуга изисква постоянна комуникация
 • Ние можем да предложим план за всеки месец, но в крайна сметка ще следваме вашия приоритет. Някои основни актуализации обаче трябва да бъдат извършени преди всичко останало
 • Всеки пакет има определено количество  часове. За допълнителни услуги е необходимо закупуване на допълнителни часове
 • Ще трябва да получим достъп до вашия сървър (както FTP, така и WP-Admin) и може да се наложи да променим съществуващите настройки
Нашата мисия

В тази бързо се меняща уеб среда, която изисква поддръжка на скоростта, точността и ефективността на сайтовете, няма нужда собствениците на онлайн бизнес да се тревожат за това. Ние сме организирали  тази услуга за всички, в която нашият професионален и технически екип ще отговори на всяка ваша потреба и ще спести време и пари. Нашата помощ е на разположение  ще ви помогнем във вашите интернет начинания на всякакъв възможен начин. Ние сме тук, за да ви помогнем да си направите работата по-лесна. За да направите това, просто се свържете с нашия екип.

Свържете се с нас и задайте своите въпроси… ще отговорим на всеки един от тях.

*Всички цени са без ДДС.
*Фактурите се заплащат в началото на месеца
*Промени и корекции се извършват до 48 часа от подаването
*Комуникацията и подаването на информация и корекции се подава само по имейл.
*Спазваме всички нормативни и законови изисквания за поверителност към информацията, до която ни се предостави достъп.

Ръководства за SEO оптимизация и уеб сайтове

Новини от света на SEO

 

SEO оптимизацията е щафета с променящи се правила. Какво се променя при класирането в Google? Кой са най-новите практики за техническа оптимизация на сайт? Какво да промените, за да запазите позицията си при търсене в Google? Стараем се да бъдем актуални и да ви информираме за важните промени и актуализации. Следвайте ни във Facebook и Linkedin за актуална  и полезна информация

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

SEO
Използване на ChatGPT за стимулиране на техническо SEO

Научете как ChatGPT помага да рационализирате вашите технически SEO усилия, включително със схема, мета описания, правила за пренаписване на .htaccess и др.

MOXX Admin

За автора

Стартиране на абонаментен план

Имате въпрос към нас?

Стартиране на абонаментен план

Стартиране на абонаментен план

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button