Как да инсталирате Really Simple SSL | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Как да инсталирате и конфигурирате Really Simple SSL WordPress плъгин - Стъпка по стъпка

SSL – протоколът за трансфер HTTPS се превърна във важна част от уебсайтовете, помага да запазите вашия сайт и данните на вашите потребители в безопасност.

Really Simple SSL

Защо е важен SSL сертификата и какво е всъщност?

SSL (Secure Sockets Layer) сертификатът е от съществено значение за уебсайтовете поради няколко причини. Първо, той осигурява криптирано връзка между уебсайта и потребителите, което гарантира защита на чувствителната информация, като например лични данни и банкови данни, от злонамерени атаки. Това намалява риска от откриване на информацията от трети страни.

Второ, SSL сертификатът предоставя увереност на посетителите, че са свързани с истински уебсайт и не с фалшива копие. Това се постига чрез проверка на идентичността на уебсайта от валидиран и надежден издател на сертификати. Така потребителите могат да се уверят, че взаимодействат с правилния уебсайт и да се предпазят от фишинг атаки и измами.

Трето, SSL сертификатът подобрява ранга на уебсайта в търсачките. Много търсачки, като например Google, отдават предимство на уебсайтовете, които използват SSL сертификати, като ги отбелязват като "сигурни". Това може да повиши видимостта и доверието на уебсайта в резултатите от търсенето, което е от съществено значение за посещаемостта и потенциалните клиенти.

В заключение, SSL сертификатът е важен, защото осигурява криптирана връзка, увереност в идентичността на уебсайта и подобрява видимостта му в търсачките. Това помага за защита на чувствителната информация на потребителите, предотвратява фалшиви уебсайтове и подобрява доверието и посещаемостта на уебсайта.

Свързани статии :

 

Какво е фишинг атака?

Фишинг атаката е вид измама, при която злонамерени лица се опитват да измамят потребителите, за да получат лична информация като потребителски имена, пароли, банкови данни или други чувствителни данни. Те обикновено се представят за доверени организации, банки, онлайн платформи или дори познати, за да накарат потребителите да разкрият личната си информация.

Фишинг атаките се изпълняват чрез различни методи. Един от най-разпространените начини е изпращането на фалшиви електронни писма (фишинг имейли), които изглеждат като официални съобщения от познати организации. В тези имейли обикновено се изисква потребителят да щракне върху връзка, която го пренасочва към поддиректория или фалшив уебсайт, където му се налага да въведе своите лични данни. Тези фалшиви уебсайтове са създадени с цел да изглеждат като оригинални и да заблудят потребителя.

В други случаи фишинг атаките се извършват чрез социални мрежи, съобщения или телефонни обаждания. Например злонамерените лица могат да създадат фалшиви профили в социални мрежи, за да привлекат потребителите да разкрият лична информация. Те могат също да се обадят на потребителите, представяйки се за служители на банка или друга организация, и да ги подтикнат да предоставят свои данни.

Целта на фишинг атаките е да получат достъп до личните данни на потребителите, които после могат да бъдат злоупотребени. Това може да включва извършване на неправомерни транзакции, кражба на самоличност, злоупотреба с банкови сметки или дори използване на личната информация за извършване на други видове измами.
За да се предпазят от фишинг атаки, потребителите трябва да бъдат внимателни и да използват някои основни мерки за сигурност. Това включва проверка на източника на съобщението, внимателно преглеждане на URL адресите, използване на силни пароли, актуализиране на софтуера и операционната система, както и информиране за различните видове фишинг атаки, за да се разпознават и избягват потенциалните заплахи.

Как да инсталирате и конфигурирате Really Simple SSL WordPress плъгин

Протоколът за трансфер HTTPS се превърна във важна част от уебсайтовете, защото помогна да запазите вашия сайт и данните на вашите потребители в безопасност. От 2018 г. големите търсачки дават по-високи класации на защитени сайтове. Без HTTPS вие изпращате всяка заявка несигурно с всяка редакция на публикация или промяна на настройките на приставката. Тази статия ще ви покаже как лесно да активирате SSL на вашия WordPress сайт с помощта на приставката Really Simple SSL.

Конфигуриране на наистина опростен SSL плъгин в WordPress

За да използвате Really Simple SSL във вашия уебсайт WordPress, изпълнете следните стъпки:

  1. Влезте във вашия WordPress сайт с администраторски акаунт.
  2. На Табло в лявата странична лента щракнете Плъгини и след това щракнете Добави нов:

 

2 1 1

3. Потърсете в полето “Simple SSL”.Инсталирайте и Активирате приставката:

 

 

SSL

4. В лявата странична лента намерете менюто Настройки и щракнете върху SSL:

 

4 

5. Кликнете върху Инсталирайте SSL сертификат бутон, ако на вашия сайт не е инсталиран SSL сертификат, в противен случай преминете към стъпка 8:

SSL

Ако има сертификат, приставката Really Simple SSL автоматично ще го открие.

 

6. Инсталационни процес за SSL ще открие системните настройки и ще се опита да инсталира сертификат от Let’s Encrypt. Изчакайте процесът да приключи и щракнете върху бутона Запазете и продължете: 

 

SSL

7. Въведете имейл адреса на сайта, приемете Правила и условия на Let’s Encrypt, запазете и продължете. Помощникът автоматично ще инсталира и активира новосъздадения сертификат:

 

SSL

8. Ако сертификат вече е инсталиран на вашия сайт, просто щракнете върху „Активирайте SSL” бутон:

SSL

Предупреждение: Възможно е да излезете от системата, след като процесът приключи.

9. Сайтът е с HTTPS – инсталацията е завършеана.

 

SSL

 

Предупреждение: Възможно е да излезете от системата, след като процесът приключи.

Ако това ръководство ви е било полязно, разгледайте как да инсталирате Rank Math, плъгин за оптимизиране на SEO.

Месечна техническа поддръжка на сайт

SOS

помощен

60лв

месечно *

BASE

базов

110лв

месечно *

PRO​

популярен

145лв

месечно *

BISUNESS

оптимален

210лв

месечно *

Защо уебсайтовете се нуждаят от текуща поддръжка?

Не подценявайте техническата експертност и се доверете на специалистите, изследващи всеки ден нови модули, тяхното използване и възникналите грешки. Всеки ден решаваме подобни проблеми, възникнали по редица причини.

Заплахи за сигурността

Новите актуализации варират от незначителни корекции на грешки до сериозни корекции за сигурност, които, ако бъдат оставени без надзор, могат да направят уебсайта ви уязвим за атаки.

Нови функции и актуализации

Ако вашият сайт не е в съответствие с най-новите приети протоколи и стандарти, вероятно ще изпитате проблеми със скоростта, достъпността и общата функционалност и ще бъдете санкционирани от алгоритмите за търсене.

Скорост на зареждане на страницата

Някои от най-големите предимства в производителността са резултат от уебсайт на WordPress, който е напълно актуален

Условия за ползване
  • Тази услуга изисква постоянна комуникация
  • Ние можем да предложим план за всеки месец, но в крайна сметка ще следваме вашия приоритет. Някои основни актуализации обаче трябва да бъдат извършени преди всичко останало
  • Всеки пакет има определено количество  часове. За допълнителни услуги е необходимо закупуване на допълнителни часове
  • Ще трябва да получим достъп до вашия сървър (както FTP, така и WP-Admin) и може да се наложи да променим съществуващите настройки
Нашата мисия

В тази бързо се меняща уеб среда, която изисква поддръжка на скоростта, точността и ефективността на сайтовете, няма нужда собствениците на онлайн бизнес да се тревожат за това. Ние сме организирали  тази услуга за всички, в която нашият професионален и технически екип ще отговори на всяка ваша потреба и ще спести време и пари. Нашата помощ е на разположение  ще ви помогнем във вашите интернет начинания на всякакъв възможен начин. Ние сме тук, за да ви помогнем да си направите работата по-лесна. За да направите това, просто се свържете с нашия екип.

Свържете се с нас и задайте своите въпроси… ще отговорим на всеки един от тях.

*Всички цени са без ДДС.
*Фактурите се заплащат в началото на месеца
*Промени и корекции се извършват до 48 часа от подаването
*Комуникацията и подаването на информация и корекции се подава само по имейл.
*Спазваме всички нормативни и законови изисквания за поверителност към информацията, до която ни се предостави достъп.

Ръководства за SEO оптимизация и уеб сайтове

Новини от света на SEO

 

SEO оптимизацията е щафета с променящи се правила. Какво се променя при класирането в Google? Кой са най-новите практики за техническа оптимизация на сайт? Какво да промените, за да запазите позицията си при търсене в Google? Стараем се да бъдем актуални и да ви информираме за важните промени и актуализации. Следвайте ни във Facebook и Linkedin за актуална  и полезна информация

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

SEO
Използване на ChatGPT за стимулиране на техническо SEO

Научете как ChatGPT помага да рационализирате вашите технически SEO усилия, включително със схема, мета описания, правила за пренаписване на .htaccess и др.

MOXX Admin

За автора

Стартиране на абонаментен план

Имате въпрос към нас?

Стартиране на абонаментен план

Стартиране на абонаментен план

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button