SEO Стратегии за оптимално насищане с ключови думи

флаг на Великобритания

SEO Стратегии за постигане на идеално съотношение на ключовите думи

SEO Стратегии за постигане на идеално съотношение на ключовите думи
SEO-strategii-za-idealno-saotnoshenie-na-kluchovi-dumi

През последните 20 години подходящото използване на ключови думи в съдържанието е предмет на много дебати. Някои професионалисти в областта на SEO оптимизацията подчертават значението на плътността на ключовите думи, докато други твърдят, че това е надценена концепция.

Когато пишат публикации в блогове и статии, авторите трябва да внимават да не преминат границата. Поставените въпроси са: "Какво мога да направя, за да гарантирам, че публикацията ми ще достигне до първите места в търсачките?" "Какво мога да направя, за да привлека читателите?" "Колко ключови думи трябва да използвам?" "Каква е оптималната честота на използване на тези думи?" и "Има ли граница за това колко е приемлива плътността на ключовите думи?".

За тези от вас, които се стремят да избегнат стреса, свързан с гъстотата на ключовите думи, и същевременно да придобият представа за основните аспекти на това как тези внимателно подбрани думи могат да подобрят откриваемостта на публикациите или статиите в блога ви, обърнете внимание. Съществуват четири основни идеи, за да сте сигурни, че вашата ставка е точна, отваряйки вратата за по-голям SEO успех.

1. Изберете една или две централни ключови думи

В статия, публикувана във Forbes, озаглавена "5 тайни за избор на високо ефективни ключови думи за SEO", Майкъл Мотнър подчертава значението на избора на правилните ключови думи при провеждането на платена кампания за търсене или PPC, както и ефекта от него върху органичното класиране на уебсайта в търсачките.Въпреки това Мотнер твърди, че ключовите думи не са само инструмент за SEO. Вместо това те са в основата на промоционалните усилия на организацията на най-основно ниво. Ако бизнесът не може бързо да разпознае ключовите си думи, е малко вероятно да успее ефективно да рекламира услугите и продуктите си пред целевата аудитория.

За да оптимизирате максимално сайта си, след като определите ключовите си думи за даден блог или статия, направете мозъчна атака на всички синоними, които се отнасят до тях. Например, ако сте избрали "производителност" като основна ключова дума, можете да използвате и думи като "ефективност", "производство", "производителност" или "темп на работа". Това ще ви помогне да повишите видимостта си в търсачките като Google.

Joost de Valk – основател на Yoast.com – отбеляза, че оптимизирането за една-единствена ключова дума става все по-безсмислено поради способността на Google да разпознава синоними. Това помага статията да изглежда по-естествена и плавна.

2. Уверете се, че не пренебрегвате мета таговете и описанията

Преди да публикувате статията си, прегледайте всички метаданни – включително всички тагове, връзки, резюмета и слогани – за да се уверите, че те са в съответствие с основната тема на статията.

Експертите от Moz.com обясняват, че таговете за метаописания, въпреки че не влияят на класирането в търсачките, са много важни за привличане на потребителите да кликнат върху тях от SERP (Search Engine Results Pages). Уебмастърите могат да използват тези кратки пасажи, за да популяризират съдържанието си сред търсещите и ясно да ги информират дали страницата съдържа необходимата им информация.

Стремете се към коефициент на плътност от 1,5%.

Въпреки че не е възможно да се определи точно съотношение на плътността на ключовите думи, експертите по SEO са единодушни, че идеалният диапазон е между 0,5% и 2,5%, като най-оптимален е 1,5%.

За да се спази изискването за плътност на ключовите думи от 1,5%, статията от 850 думи трябва да съдържа поне 13 споменавания на ключови думи. Ако дадена статия е по-кратка и съдържа 13 или повече ключови думи, тя може да се счита за набиване на ключови думи, което може да доведе до наказания като временна или постоянна забрана за достъп до някои търсачки.

Според Шон Андерсън е важно да се пише естествено и да се набляга на ключови и свързани фрази, тъй като набиването на ключови думи може да доведе до задействане на филтри. Той пише това в публикацията си за интернет маркетинга Hobo.

4. Включете ключовата дума в заглавието

Брет Табке, главен изпълнителен директор и основател на Pubcon Inc., посочи, че е по-трудно да се постигне високо класиране в резултатите на търсачките, ако ключовата дума не е в заглавието на страницата.

Може би е очевидно, но много блогъри все още пропускат ключовия елемент да включат подходящи ключови думи в заглавията на своите блог записи.
Това не е точна наука, но има някои стратегии, които трябва да имате предвид, когато създавате публикация в блога, която е едновременно интересна и оптимизирана за търсачките. Използвайки тези четири метода, можете да измислите индивидуален подход, който да служи най-добре на вашия бизнес.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни статии

Психология на рекламата

Психология на рекламата: Как цветовете, шрифтовете и изображенията влияят на потребителите?

Рекламата е форма на комуникация, която популяризира идея, продукт или услуга, като я прави известна на широката публика. Това включва използването на различни медии, включително

Към статията »
Call Now Button