Пълен гид за SEO оптимизация | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Най-пълното ръководство за SEO Оптимизация

SEO намесата от специалисти по оптимизация има за цел да увеличи количеството и качеството на трафика към уебсайта и да изведе вашия бранд, услуга, продукт на видимо място в търсачките по ограничен начин – тоест да не плащате за това.

seo ръководство

Съдържание

предимствата на seo оптимизацията

Защо се нуждая от SEO?

Ако онлайн маркетингът е неделима част от вашия бизнес тогава SEO може да бъде сериозен актив във вашия арсенал.

как рабори seo кампания

Как работи една SEO компания?

SEO оптимизацията е многостранна дейност, която се извършва от екип покриващ всички компоненти.

seo грешки

4 SEO грешки

Научете как да избегнете най-чеасто срещаните грешки във Вашата SEO кампания.

евтино seo

DIY SEO и евтино SEO

Може да минимизирате разходите си, ако сте готови да отделите много ценно време и усилия в една комплексна тема.

въпроси за seo оптимизация

SEO въпроси

Намерете отговор на най-често задаваните въпроси за оптимизация за търсачки, и избегнете SEO грешки.

поръчай seo оптимизация

Поръчай SEO

Доверете се на MOXX Advertising - SEO компания, която се отнася отговорно към клиентите си и постига резултати.

Защо се нуждая от SEO?

За да бъдем коректни, от SEO оптимизация се нуждаят тези физически лица, стартапи, малки и средни бизнеси, и големи компании, които имат за цел да разпространяват своите послания до много повече потребители, да създадат най-добрата видимост онлайн, да увеличават продажбите си.

За тях, екипите от SEO специалисти създават система от множество разнообразни елементи, които да се впишат в целите на клиентите и да създадат тези възможности за повече видимост, трафик, продажби и т.н. В следващите редове разберете причините защо се нуждаете от SEO оптимизацията, в по-детайлна перспектива.

предимствата на seo оптимизацията

6 причини защо се нуждаете от SEO

1. SEO трафикът доминира над платените реклами

Проучванията на експерти установяват, че органични резултати от търсенето стимулират до 75% от трафика на уебсайта. Платеното търсене тоест рекламите, които реализирате чрез различните платформи, достигат до 15 % от общия трафик.

Преведено на по разбираем език, това означава, че платеното търсене и рекламите са само върхът на маркетинговия айсберг. Колкото повече инвестирате в реклама, толкова повече неглижирате органичното търсене, а това автоматично значи, че конкурентите ви ще се възползват от тази ниша.

seo трафик сравнен с трафик от реклами в интернет
таргетиране на seo клиенти

2. SEO осигурява превръщането на потенциалните клиенти в купувачи

Нашите данни се основават на проучвания от различни компании работещи с цифри. Относно ефективно превръщане на потенциалните клиенти, в купувачи, статистиката показва, че потенциалните клиенти, които достигат даден уебсайт чрез органично търсене, водят до продажба средно до 15% от времето. Сравнете това с 2% потенциални клиенти, които ви откриват чрез изходящ маркетинг, като теле-продажби, имейл реклами и онлайн реклами чрез платформите.

Това говори за огромната ефективност на SEO спрямо другите маркетинг инструменти. И това не е случайно. Когато потенциалните клиенти ви намерят, докато търсят решение на проблема си, те са много по-възприемчиви към сайтове, които органично са се появили на високо в търсачките, защото търсенето е от потребителя към предлагащия услугата или продукта.

3. Вашите възможности се разширяват

Според Google статистиките почти 50% от заявките за търсене вече се извършват на смартфони и други мобилни устройства. Тези проценти обаче се увеличават, защото това е нарастващ тренд, който още не е достигнал максимума си.

Драматичното увеличаване на ползване на мобилни устройства доведе до нови SEO техники удобни за реализиране на маркетинг стратегии насочени към мобилни устройства и към локалното търсене. Това отвори възможности за бизнесите да бъдат намирани по-бързо и лесно чрез органичното търсене, следствие на добре осъществено локално SEO и SEO за мобилни устройства.

seo възможности
трафик от търсачки

4. До 64% от целия уеб трафик минава през търсачките

Проучване анализиращо над 310 милиона посещения на уебсайтове, установи, че търсачките, като Google, са източник на 64% от целия трафик. Вярно е, че има и други платформи, чрез които клиентите и потребителите достигат до бизнесите и започват да изяждат този процент, особено социалните медии. Въпреки това органичното търсене доставя лъвския пай от посетители на повечето уебсайтове.

Статистиката показва, че потенциалните клиенти, които достигат даден уебсайт чрез органично търсене, водят до продажба средно до 15% от времето.

5. SEO вкарва вашия бизнес в цикъла на покупко-продажби

Почти всички потребители проучват онлайн продукт или услуга, преди да направят покупка. Знаете, че това е вярно, защото всеки един от нас дори да предлага услуги и продукти онлайн, също е и потребител.

SEO може да умножи продажбите ви, като помогне на търсещите и проучващите хора да намерят вашите приложения, услуги, продукти, по време на етапите преди самото закупуване:

Търсене на информация: потребителите използват широки термини за търсене, като „подарък за Коледа“, „автомобилни гуми за зимата” „най-добри корпоративни подаръци“.

Търсене на продукт чрез оценка: търсенето чрез думите се стеснява, като „бормaшини цена“ или „мнения за хладилник с марка Х”

Сделка: при този тип търсене вече има насоченост към извършването на самата покупка, като „търся да купя„ „купи акумулаторна косачка марка Y”; „от къде да купя икона“ и т.н.

Изследванията, показват, че 80% от купувачите ще прегледат и сравнят артикулите онлайн, преди да направят покупка. За B2B купувачите тя надвишава 90%. В крайна сметка, с множество от потенциални клиенти, които проучват продукти и услуги онлайн, трябва да участвате в този процес преди вашите конкуренти. 

seo фуния
seo ефект

Халоефект

Когато един уебсайт се класира високо в една от надеждните търсачка като Google или Bing, без собствениците да са плащали за реклама, това е като да се появи по телевизията или във вестника във времето преди появата на електронните медии.

Вашият бизнес може да се възползва изключително много от подразбиращото се одобрение, което идва с неплатената видимост. Това е сигнал за клиентите, че щом сте класирани високо, значи сте положили усилия в посока съдържание, представяне пред потребителите, интерес и реализирате продажби, това автоматично отключва желание за пазаруване от вашия сайт.

Как работи една SEO компания?

как рабори seo кампания

SEO оптимизацията е многостранна дейност, която се извършва от екип покриващ всички компоненти. Така че в една компания за онлайн маркетинг е възможно да има един отбор, който се занимава само със SEO дейността. 


Според най-авторитетните световни SEO компании, отговорностите на SEO специалистите и описанието на тяхната работа се разкрива в списък от 50 жизненоважни задачи за изпълнение. Крайният потребител на услугата разбира за малък процент от тях, но той се интересува от резултата.  

В следващите редове ви представяме основните направления в работата на SEO компанията и работните екипи. Това че, задачите са 50 не означава, че в компанията има петдесетима експерти, но има строго определение задачи за всеки, така че да се получи взаимодействие между звената. 

Определяне целите на клиента

Има SEO звено, което се грижи за разбиране целите на клиента. Изпълнителят на тази задача се свързва с клиента, за да определи неговите цели, неговата позиция на пазара в конкретната ниша, присъствието на бранда в обществена и онлайн среда. Целта на тази комуникация е да се направят целите реалистични, да станат измерваеми и достижими.  

В екипа на това звено има специален SEO консултант занимаваш се с препоръки за SEO стратегия след детайлно запознаваме с проекта; той предлага стратегии за дигитални маркетинг кампании, тактики. Той разговаря и с клиентите и ги информира за възможностите, които могат да се реализират като решения за конкретния проект. В неговото полезрение са още стратегическото планиране, комуникирането на реалистични очаквания у клиентите. 

определяне на seo цели

Определяне на ключовите думи

В екипа има специалисти занимаващи се с търсенето на ключови думи и анализ на такива характерни за дадената ниша. Идентифицират се нови потенциални ключови думи и фрази с определени характеристики, търсят алтернативи, но и максимална ефективност. Картографиране на ключови думи и  фрази към отделни уеб страници, за да бъдат организирани по конкретни теми. Планирането и изпълнението на ключови думи за предотвратяване проблеми с канибализъм на ключови думи на по-късен етап и укрепва на страниците.

Копирайтинг

С анализираните и предложени ключови думи работи копирайтинг екип. Копирайтърите създават ефективни заглавия, метатагове, параграфи и подзаглавия, описания, мета-описания, за да увеличат кликванията в търсенията. Те работят на базата познанията си за аудиторията и се съобразяват с тренда на потребителските настроения в дадената ниша, и така създават ново съдържание, релевантно на търсеното от клиентите.

UX  и UI дизайна

Екип от графични дизайнери приоритетно работи върху UI- потребителския интерфейс. Докато други колеги се занимават с UX-потребителския опит, за по-добра реализация на сайта. Оптимизацията върви и на самия сайт (On-site оптимизация), с една от целите си, да подобри изживяването да намалите изоставянето на страниците; да увеличи показванията на страниците; да увеличи времето за престой на посетителите и времето прекарано на сайта; да увеличите честотата на кликване (CTR) в страниците с резултати от търсачките (SERPS).

Технически SEO Анализ

Една от най-важните дейности я вършат SEO специалистите занимаващи се с диагностициране. Те разкриват технически проблеми със SEO и ги разрешават. Каноникализация, пагинация, грешка 404 грешки, 301/302 редиректи; редиректи {301,302,307 и 308}; списък на страници с 302 редирект; списък на страници с 301 редирект; страници с повече от един редирект; дублирано съдържание, файл Robot.txt, неправилни карти на сайтове, дублирано съдържание, липсващи атрибути на Alt, лоша структура на URL ( динамични URLs, много дълги URLs) бавна скорост на уеб сайта; страници с meta refresh; страници с {rel=“canonical“} таг; счупени вътрешни линкове; прекалено голям брой връзки.

SEO Одит

Екип за изчерпателен одит на уебсайта. Специалистите от това звено правят проучване, тестове и диагностика за проблеми с видимостта на уебсайта. Документират се базови линии и референтни показатели. Проверява се състоянието на Google индексирането; ефективността на HTML кода, проверка и валидация с валидатори
на HTML и CSS кода; статистиката за трафика, насочването по ключови думи; проверка за много големи страници.

Предварителен одит също е важен елемент от процеса по SEO оптимизация. Това е своеобразен анализ и оценка на текущото състояние на клиента свързано с неговото присъствие в онлайн средата. Анализират се ключови елементи, доколкото присъстват във вече наличен сайт: обем на трафика, трафик канали и източници, как се представя бранда онлайн; архитектурата и съдържанието на уебсайта, авторитетността на домейна и др.

Техническо СЕО

Екип ръководещ техническо SEO. Специалистите по тази дейност прилагат напредничави и актуални SEO техники. Използват сложни методи за подобряване видимостта на сайта. Те използват инструменти и софтуер, и работят за реализирането на структури, от които зависи цялостното представяне на сайта. 

Заради важността на търсенето чрез мобилни устройства има екип фокусиран върху дизайн работещ ефективно на мобилни устройства и реализиращ добри резултати при търсенето чрез мобилни устройства. 

Изключително важна е специализацията на отдела занимаваш се с редизайн и развитие на сайтове с различна насоченост. Освен при класическите уебсайтове, има специфики свързани с Ecommerce сайтове (такива за електронна търговия), при които има различна постановка и строеж, а това променя и SEO техниките използвани за оптимални резултати.

Линк Билдинг

Екипът работи още в изграждането на линк билдинг, оптимизация на блога, on и off-site SEO; създава стратегии за съдържанието, определя семантично ядро, анализ на конкуренция в нишата, създаване на локални SEO кампании, създаване на SEO friendly сайт, грижи се за важното съдържание и неговата достъпност; елиминира грешките при техническото SEO; създава нови идеи за развитие на оптимизацията според текущите данни; подобрява вече каченото съдържание; 

SEO компанията е един гъвкав и работоспособен организъм, който обхваща една огромна база от информация, за да я свърже с целите на клиента и да постигне оптимален резултат за всеки един проект.

4 грешки в SEO струващи скъпо

Създаден уебсайт неподходящ за мобилни устройства

Оптимизацията на уебсайтове за търсачки включва много повече от съдържание и ключови думи. Потребителите вече не работят само с настолни компютри и много хора ви намират чрез смартфон, андроид, таблет. Затова от ключово значение е сайтът да осигурява удобство на клиентите разглеждащи го чрез мобилните си устройства. Ако това удобство не е на лице, потребителите просто изоставят сайта. 

seo грешки
seo линкове

Разбити линкове

Четете уеб страница, заинтригувани от информацията, кликвате върху връзка в текста и това ви води никъде! Освен вас, Google също мрази неработещи линкове, а това автоматично понижава представяне на уебсайта ви в Google. Това може да съсипе цялата упорита работа в създаването на съдържание и SEO. Редовното прегелждане на сайта, може да ви помогне да премахвате такива разбити линкове. 

Липсващи линкове

Точно както току що споменатите вредят на сайта, липсата на висококачествени изходящи връзки също е пряк път за лошо класиране на всяка уеб страница в Google. Затова се отделя време, за поставяне на външни връзки към подходящи високопоставени уебсайтове с добра репутация. Те се свързват обратно към висококачествени уебсайтове, които водят към вас, тъй като това допълнително ще увеличи класирането ви в органичното търсенето и уеб трафика.

липсващи линкове
seo аналитик

Пренебрегване на аналитичната част

Не би трябвало отговорните бизнеси да пропускат тази част, но е фак, че се случва често. Единственият начин да разберете дали усилията ви за SEO работят, е като анализирате напредъка си и се възползвате от готовите инструменти. Неуспехът да настроите и прегледате данните за трафика за вашия уебсайт е сериозна грешка, но е лесно да се направи. От решаващо значение е да знаете какво работи, какво не и какво да направите по-нататък при оптимизацията си. В противен случай просто летите на сляпо и бихте могли да се гмурнете първо в скала с остри ръбове.

DIY (направи си сам) SEO и евтино SEO – какво трябва да знаете, плюсове и минуси

Споменатите 4 грешки са характерни за компании, които правят DIY SEO,  а не са малко на брой и по-малките предприятия, които не отделят никакъв бюджет за SEO. Тогава тези фирми или ще пренебрегнат изцяло процеса, или по-вероятно ще се опитат да направят SEO оптимизация сами. 

За тези, които ще се решат на DIY SEO, трябва да са  наясно, че ще минимизират разходите си, но ще отделят много ценно време и усилия в една комплексна тема. Най-добрият начин да се оценят разходите за „направи си сам“ е чрез обсъждане на различните участващи стъпки. Понеже усилията на хората да се справят сами не са за подценяване, на вашето внимание както трябва да знаете за DIY (направи си сам) SEO и евтиното SEO, какви са плюсовете и минусите, и други важни детайли.

евтино seo

Предварителни проучвания

Aко не сте специалист по SEO, първо трябва да се обучите на „тънкостите в занаята”. Има много свободно достъпна информация, която обяснява добрите практики в SEO оптимизацията. Положителното на този етап „направи си сам“ е, че може да бъде завършен без никакви разходи. Въпреки това, трябва да се въоръжите с търпение, защото отнема много време, знания и опит, за да овладеете основите на SEO.

Изследване на ключови думи и представянето на конкурентите

След като се откажете от професионалното SEO, ще трябва да отделите още повече часове, за да направите конкретното си проучване. Преди да започнете какъвто и да е SEO проект, трябва да определите какви ключови думи са свързани с нишата, в която в да направите сравнение с конкурентни фирми от вашия сектор. Има платформи за безплатни изследвания на ключови думи с помощта на инструмента за ключови думи на Google. Има обаче и платени инструменти като Ahrefs, които ще помогнат да проведете цялостно проучване на конкурентите. 

Оптимизиране на архитектурата на сайта

Проучването трябва да ви доведе до степен да знаете какво ви е необходимо, за да ви осигури SEO. След това ще трябва да оптимизирате структурата и архитектурата на уебсайта си с оглед на наученото. Това може да бъде сложен процес, и поради това, в този момент повечето собственици на бизнеси се връщат към идеята за професионалист. Ако сте уверени в кодирането на собствения си сайт, можете да направите свои собствени промени и да избегнете отделянето на средства за този етап на SEO.

Създаване и оптимизиране на съдържанието на сайта

Доброто SEO разчита на висококачествено, уникално съдържание, което „ще се хареса” на Google алгоритмите. Трябва да оптимизирате основните страници на вашия сайт, като имате предвид цялостната SEO стратегия. В допълнение към това, трябва да приложите стратегия за добавяне на ново съдържание и актуализиране на съществуващо съдържание във вашия блог и други елементи на сайта. Това съдържание трябва да бъде едновременно уникално и с добавена стойност. Ако искате да произведете това съдържание вътрешно, това ще отнеме доста време и ще бъде трудоемко. 

Текущ анализ и изграждане на връзки (линк билдинг)

SEO изисква постоянен анализ и изграждане на връзки. За да се класирате на по-високо място в търсачките вашият сайт в сравнение с конкурентите и да продължите да добавяте тези ценни препратки. Направи си сам SEO изисква много време и внимание, дори след като изпълните действията споменати дотук. 

Изпълнението на DIY SEO може да се направи с минимални финансови разходи. Трябва обаче да отделите на процеса огромна част от времето и вниманието си. Повечето хора не разполагат с това време. Ето защо тук се появява концепцията за Cheap SEO (Евтина SEO оптимизация). Тя се гради на възможността да похарчите по-малко пари за услуги от страна на SEO компания. 

Можете да си представите тази услуга като хибрид между това, което сте направили сами или като платена услуга от SEO специалист, който ще изпълни задачата половина използвайки рискови техники. Опасността при изпълнението на Cheap SEO се крие в това, че може да попаднете на недобросъвестни лица и фирми, които ще прескочат етапите по изпълнение на SEO, ще нарушат изискванията от алгоритмите на търсачките. Това може да доведе до неефективни решения за вашия сайт и следователно вредно за вашето бизнес начинание.

SEO Въпроси

Често задавани въпроси и техните отговори по всички теми свързани със SEO оптимизацията

Съкратено от Search Engine Optimization, оптимизация за търсачки с цел постигане на по-високо класиране в страниците на търсачките (SERP) на базата на ограничен (неплатен трафик) към съответната уеб страница.

SEO е свързано с това да помогне на Google и всички търсачки да разбират по-добре вашия уебсайт. Търсачки обичат авторитетните сайтове, с уместно съдържание и с възможност да бъдат обхождани. Затова се работи за изграждане на много добър авторитет чрез различните тактики. Уместността на сайта помага на търсачките да разберат за какво е този уебсайт. Така ще се насочват хора към сайта, които търсят точно това, което вие представяте като съдържание. Относно обхождането то е свързано с техническото SEO и е сложна система

Изграждането на SEO е систематичен процес в няколко стъпки, които към настоящия момент по предписание са следните: 1) Определяне и синхронизиране с целите на клиента. 2) Изследване работа по сайта. 3) Определяне на ключови думи. 4) Проверка работата на думите. 5) Избор за посока на действие, създаване на нещо различно и ново, или следване на класическа ситуация според целите на клиента. 6) Техническо SEО. 7) Работа извън сайта: линк билдинг, изграждане на репутация, работа по социални медии (индиректен ефект) 8) Работа за съдържанието: надграждане, промени, релевантност. . 9) Финални промени и постъпки за контрол и измерване.

Важно е да знаете като потребители на услугата, че SEO е дългосрочна инвестиция и в крайна сметка може да бъде вашият най-голям двигател на трафика, ако му отделите времето, което заслужава. SEO изисква постоянно внимание и определено не е нещо бързо и еднократно. Вашата SEO стратегия отнема време, планиране и пренастройка, за да постигне и поддържа класиране в търсенето, възвръщаемост на инвестициите и общ ръст на трафика.  

Понеже изграждането на SEO от момента на проучването, до фазата на работещ сайт с с внедрени промени, е процес изискващ време, той се разпростира различно във времето. По-малките бизнеси виждат промените след първите 6 месеца. За корпоративен сайт и онлайн магазин отнема около 1 година. Струва ви се прекалено дълго? За да имате добра възвръщаемост на средствата (ROI), трябва да се работи за създаване на дълготраен интерес, да се привлекат най-добрите клиенти, и да се изгради реноме на марката. Това отнема време, а се взема предвид и онлайн средата в конкретната пазарна ниша.

Цената на SEO се определя в зависимост от типа сайт и целите поставени от клиента. За улеснение на потребителите, често компаниите предлагат пакетни цени, от които да се избира. Относно по-специфични бизнеси и ситуации, може да се изготвят индивидуални оферти. Относно възвръщаемост на средствата (ROI), в рамките на 6 месеца бизнесите започват да виждат резултата от професионалната SEO услуга. 

Преди да започнат промените на база SEO оптимизацията, се прави анализ на трафика и други параметри на вече работещ уебсайт. Така след като услугата е в ход и след определен период от време, може да се проследяват резултатите чрез различни аналитични платформи. Google Analytics е една такава, която е направена в общи линии да е от помощ и на самите клиенти, вече да се справят с проследяването. Относно разработката на нов сайт, правят се прогнозни резултати и се проследяват чрез същите инструменти след известен период от време.

В процентно отношение SEO е много по-ефективно, но то е по-важно за установяване на всички елементи в сайта, които ще формират качественото онлайн присъствие. В този смисъл платените реклами могат да удвоят постигнатото в онлайн пространство. Така че не е препоръчително да се сравняват, но да се използват силните им страни в полза на вашия бизнес.

Трудно е да се отговори еднозначно, защото различните сайтове имат различна възвръщаемост. Средствата които сте вложили се възвръщат според предназначението на сайта. Понякога влагате повече пари за SEO, увеличавате посещенията в сайта, но поръчките се увеличават с по-малко. Друг път правите минимални промени в SEO стратегията и с малко пари увеличавате продажбите си. Рисковано е да се гарантира максимална възвръщаемост

 

Ако онлайн маркетингът е неделима част от вашия бизнес тогава SEO може да бъде сериозен актив във вашия арсенал. Инвестицията в проучване на ключови думи, изработване на съдържание, линк билдинг, on-site оптимизация, всички SEO методики, може да не възвърнат веднага инвестицията си, но със сигурност ще свършат основната работа – ще изведат бизнеса ви на много по-видимо място и ще привлекат повече трафик към сайта.

On-page SEO е практиката, която създава основата за оптимизиране на отделните уеб страници в сайта, за да се класирате по-високо и да увеличите трафика от търсачките. On-page се отнася както за съдържанието, така и за HTML изходния код на страница, който може да бъде оптимизиран.

Off-page SEO е практиката, която работи извън уеб страници в сайта, за да спомогне за класирате по-високо и да увеличи трафика от търсачките. Off-page се прави за подобряване на възприятието на търсачките и потребителите относно популярността, уместността, надеждността и авторитета на сайта. Това се постига чрез други авторитетни субекти в Интернет (страници, сайтове, хора и т.н.), които са ефективната гаранция за качеството на вашето съдържание.

Локалното SEO се отнася за всеки бизнес, който има физическо местоположение, където посреща клиенти, или всеки бизнес, който обслужва определен локален географски район. Голямо е разнообразието на бизнеси и услуги, които могат да ползват тази услуга: ресторанти, барове, перални, лекарски кабинети, адвокатски кантори, хранителни магазини. Идеята на локалното SEO е да направи онлайн присъствието, така че привлича повече клиенти от местното търсения. Тези търсения се извършват в Google и другите търсачки, следователно оптимизацията е в тази посока.

Терминът „White hat SEO“ се отнася до SEO разработки, които са в съответствие с условията на основните търсачки, включително Google. Предлагат качествено съдържание и услуги. Осигуряват бързо време за зареждане на сайта и удобства за ползването му за мобилни устройства. Улесняват навигирането в сайта. Използване на описателни, богати на ключови думи и мета тагове. Неспазването на установените практики води до наказания от страна на търсачките.

Терминът “Black hat SEO” се отнася до набор от практики, които се използват за повишаване на ранга на даден сайт или страниците в него в търсачките чрез средства, които нарушават условията за обслужване на търсачките. Терминът "черна шапка" произхожда от филмите уестърните от , за да се разграничат "лошите" от "добрите", които носеха бели шапки (вижте SEO за бяла шапка).

SEO инструментите изследват потенциала на уеб страниците за високо класиране на страниците в търсачките. Те предоставят информация за препратки и ключови думи, както и прозрения за SEO конкуренцията в Интернет. Имената на много от инструментите може да не говорят нищо на клиентите, защото те са свързани с работата на SEO разработчиците. Повечето инструменти са онлайн платформи или приложения, които предлагат база за изграждане на връзки (link building), проучване на ключови думи, анализ на конкуренти, проследяване на ранга и одит на сайта. Сред най-известните и най-използваните са Ahref, semrush, MOZ, Majestic, Similar web, Alexa, Cognitive SEO.

Голяма част от SEO услугата се характеризира с нейната процесуалност. Така е и с търсенето на ключовите думи. Процесът започва с проучване на нишата на позициониране на сайта; конкурентната среда и какво тя използва за привличане на клиенти като съдържание и ключови думи. Определя се конкурентната разлика (Competitors gap) като начин на измерване какъв трафик привлича сайта и къде искате да бъде след направени промени. Проверяват се думи на които бизнесите се класират, и на кои не. Изследването става с инструменти познати на оптимизаторите.Те се стремят да намерят правилните ключови думи и да ги свържат с намеренията и поведението на клиентите (customer intend). 

Обратната връзка (backlink) е всяка хипервръзка на уебсайта, която насочва обратно към него. Това е форма на общуване, при която някой, който говори по тема, свързана с вас, вашата услуга или продукт, желае да се обърне към вашия уебсайт. Обратните връзки са една от многото показатели, използвани от Google и другите аналитични инструменти за измерване на стойността на дадена страница. Обратните връзки се наричат още входящи връзки или вътрешни връзки.

Намираме се в света на SEO копирайтинг, а именно създаване на съдържание, което ще се чете в сайта и което ще има ключова роля за доброто органично класиране в търсачките. Преди да започне създаването на статиите и съдържанието, се прави проучване на ключовите думи. Стремежът е към създаване на подходящия вид съдържание за ключовите думи, към които анализът е насочил. Проучва се search intend (търсенията и намеренията на клиентите), за да се подобри връзката между ключовите думи и самия текст. Като допълнение, копирайтърите използват малки тайни техники, които са различни спрямо целите на клиента и спецификата на сайта.

Онлайн маркетингът е променлива величина, защото в Интернет нещата същото се променят много бързо. Преди години промяна беше към оптимизацията на сайтовете, така че да са приложими и за мобилни устройства. Когато търсенията през тях достигнат своето плато, ще видим някаква друга посока на SEO оптимизацията. Така че, да, SEO се променя като посока, като техника, като стратегия.

Подобно на почти всяка друга професия, можете да го направите сами или да ангажирате неопитен SEO герой.  Рискувате обаче да не получите най-добрата услуга, защото за по-малко пари сте наели човек, от когото очаквате неща, които не са му по силите.

Това обикновено е въпрос идващ от хора, които не могат да отделят достатъчно ресурси за своето начинание и се отказват от професионални услуги. Има достатъчно онлайн ресурс и сайтове за SEO основите. Там можете да започнете своеобразно

обучение и сами да прецените доколко материята ви се отдава.

Това е практически невъзможно за редовите ползвателите на услугата SEO оптимизация. Когато влезете в контакт със SEO компания, можете да попитате за неща, които сте чували и дори можете да получите отговор. Същността на комуникацията със специалистите не е това. Достатъчно е да изкажете от какво имате нужда и да получите информация за реалистичните неща, които може да бъдат постигнати. След като започне работата по SEO оптимизация на вашия сайт, можете да научите от самите изпълнители как да се грижите за сайта си и да сигнализирате за нередности.

Отдел Маркетинг:

Отдел Клиенти:

moxxadv

За автора

Call Now Button