SEO одит и анализ на уеб сайт | Moxx Advertising

флаг на Великобритания

SEO одит на Вашия сайт

Перфектният сайт не е само красив дизайн, а е много повече. Ако искате присъствието на Вашият бизнес онлайн да бъде на ниво, то се изисква непременно редовен SEO одит, чрез който се обхожда сайта, проверяват се домейна, настройките за скорост, изградените връзки и много други параметри, от които зависи представянето на сайта в онлайн среда. Можем да помогнем!

Seo одит

SEO одит на сайт - защо Ви е необходим?

Чрез одит на сайт се прави подробен преглед на всички страници, които го изграждат. Това предоставя база данни за изграждане на SEO оптимизация, но също така се визуализират ключови данни в диаграмите, маркира всички възможни SEO проблеми и предоставя препоръки как да ги поправите. Това е най-добрият начин за цялостен SEO анализ, от който ще зависят ключовите решения за промени в сайта.

Какво е SEO одит?

И така, какво е SEO одит? Това е начин да проверим състоянието на уебсайт, за да предотвратим некоректни заявки за търсене и да създадем план как да го оптимизираме. SEO одитите са важни по много причини, главно защото Google променя алгоритъма си често в съответствие с новите технологии и модели на търсене.

Провеждането на задълбочен SEO одит е важна отправна точка за всеки специалист по дигитален маркетинг. Необходимо е около седмица, за да се направим пълна проверка… като проверяваме над 100 ключови фактора, като използваме и редица инструменти, за да направим един пълен и обстоен SEO одит:

точки за проверка при SEO дит

Колко струва един SEO одит?

Това зависи от размера на вашия бизнес и уебсайт. Цените варират в зависимост и от целта и поставените от клиента параметри, като често излизаме от рамката, ако открием ключов, но не предвиден в одита проблем.

"Наш клиент поиска да работим само по изграждане на външни връзки (Link Building) и създаване на вътрешно съдържание, но при одитирането на сайта установихме технически проблеми, проблеми с дизайна и скоростта на зареждането… При посочване на проблемите получихме отговор… програмистите отговориха, "че всичко работи и е наред". След няколко сериозни разговора и конкретни примери с данни и анализи, ги убедихме да направят корекции и сайта вече е в много добро техническо състояние"

Когато правим SEO одит, наблягаме на качеството и това да открием и анализираме проблемните места.

Какво включва SEO одита?

Всеки ефективен SEO одит започва с цялостно обхождане на сайта. Това ни позволява да оценим текущата ситуация и да идентифицираме всички проблеми, които вашият уебсайт може да има. По същество обхождането ще ни помогне да зададем базова линия за останалата част от одита.

Залагаме автоматизирано сканиране веднъж месечно, за да наблюдаваме основни фактори като степен на отпадане, реализации и показвания на страници. Често това е достатъчно, за да се установят основни проблеми, като всякакви грешки на страницата под формата на повредени връзки, заглавия на страници и метаданни или дублирано съдържание. Ако открием значителни проблеми, се задават като задачи за отстраняване към техническия отдел. За по пълен SEO анализ се правят и ръчни проверки, използват се и специализирани инструменти за конкретни части и фактори.

Основните точки по които извършваме SEO одит:

Проверка скоростта и техническото състояние

Скоростта на страницата е от огромно значение, така че е важно да тестваме и сравним времето за зареждане на страницата. Бързата скорост на сайта насърчава положително потребителско изживяване, докато бавната ще доведе до по-високи нива на отпадане! Дали сървърът използва кеширане, дали използвате модули за оптимизиране на изображенията, минифициране на CSS и JS script файлове, дали темата е оптимизирана и имате ли излишни модули и плъгини са част от нашите проверки.

Ето някои от най-добрите инструменти за SEO одит, които помагат за изследването. PageSpeed Insights на Google, за да анализираме скоростта на уебсайта, като се тества, както за настолен компютър, така и за мобилно устройство. YSlow е друг инструмент, който ще проверява вашите уеб страници и ще предоставя предложения, които можете лесно да приложите, като правилно форматиране и компресиране на изображения.

Тестът за скорост на уебсайт Pingdom проверява всяка част от всяка уеб страница и предоставя подробен списък на елементите на страница, техния размер и индивидуално време за зареждане.

Значението на теста за скорост се крие във факта, че можем да определим кои елементи от вашия уебсайт действат като пречки от гледна точка на SEO. След като разберем кои области трябва да подобрим, можете да оптимизираме ефективно.

проверка на скоростта при seo одит

Оценка архитектурата на вашия сайт

Друг фактор, който ще подобри SEO на вашия сайт, е осигуряването на солидна структура. Колкото по-добра е архитектурата, толкова по-добро е потребителското изживяване, както по отношение на посетителите на уебсайта, така и на ботовете, които го обхождат, за да определят класирането при търсене.

Поради тази причина е от съществено значение наличието на ясна, логична, организирана структура, която е отразена в пълна, точна карта на сайта (която е изпратена до вашите акаунти в инструмента за уеб администратори). Силната URL структура е също толкова важна.

Проверяваме дали са създадени ясни и прости правила за именуване

Пример за ясна URL структура би бил: www.еxample.com/products/fitnes

Друг компонент на силната архитектура на сайта включва да се уверите, че всички ваши основни уеб страници са изброени в горното навигационно меню на вашия уебсайт, така че посетителите на сайта и ботовете да могат да намерят всичко необходимо лесно и ефективно.

По същата причина трябва да включите и вътрешни връзки, които ще отведат потребители и ботове от една страница на вашия уебсайт в друга с една проста стъпка. По тези начини ще можете да гарантирате силна архитектура на сайта, която ще е от полза за вашето SEO.

Проверка съдържанието на вашия сайт

Съдържанието е основен SEO фактор на страницата и този, който силно ще повлияе на ефективността на вашия сайт. Google предпочита редовно актуализирано, уникално съдържание, което отговаря на нуждите и предпочитанията на търсещия.

Това означава, че трябва да се уверим, че съдържанието на уебсайта ви отговаря на това изискване, за да подобрим видимостта на марката, услугите и продуктите и съответно по-добро класиране. SEO одитът на съдържание е ключова част от това, така че проверяваме съдържанието на вашия сайт или онлайн магазин.

Когато създаваме съдържание за вас, се използват ключови думи по последователен, естествен начин. Трябва да се намери баланс между използването на насочени ключови думи, но не и представянето на вашата марка като „спам“. Когато става въпрос за създаване на съдържание за SEO, стойността и уместността са ключови!

Използваме календар с план за създаване на съдържание, за да проследим подходящите ключови думи във всеки формат на съдържание и проследяваме тенденциите в маркетинга на съдържанието и SEO, за да сме сигурни, че съдържанието е актуално.

Проверка на ключовите думи при seo одит със semrush

Проверка на мета данни

Кратки, описателни заглавни тагове, които точно предават целта на въпросната уеб страница. По-дългите заглавия ще бъдат отрязани от търсачките, така че по-малкото е повече. Включваме подходяща ключова дума, където е възможно.

Мета-данните служат като описание на съдържанието на уеб страницата. Ако бъдат оптимизирани, те ще стимулират търсещия да кликне върху вашата обява в SERP към вашия уебсайт.

Алтернативните тагове за изображения са текстово описание, което е от съществено значение за ботовете, когато обхождат уебсайт. Точните описания на изображенията на вашия сайт (и отново, използваме насочени ключови думи, които изглежда естествено), това значително ще повлияе на вашето SEO и наистина на вашата цифрова достъпност.

По отношение на други важни тагове, проверяваме че всяка от вашите страници включва връзка rel=”canonical” (иначе известна като каноничен таг) в своя HTML, за да предотвратим дублиране на проблеми със съдържанието, докато маркерите за публикации в блогове ще ви помогнат да организирате съдържанието на вашия сайт за обхождане – при условие, че имате блог, разбира се.

проверка на мета данните при seo одит със screamingfrog

Проверка на външните връзки

Понякога не е важно какво познавате, а кого познавате. Често търсачките могат да определят качеството на вашия уебсайт и неговата възприемана стойност за търсещите въз основа на качеството на уебсайтовете, които се свързват към него. Исторически е имало практика, известна като „отглеждане на връзки“, която включва обмен на реципрочни връзки с други сайтове за подобряване на SEO.

Въпреки това, с течение на времето, практиката на SEO се усъвършенства и алгоритмите станаха по-сложни. По отношение на препратките, се концентрираме върху качеството пред количеството и ако търсачката смята, че съмнителни уебсайтове се свързват с вас, това може да доведе до лоша слава на вашия сайт. По същия начин е важно да проверим дали вашите връзки идват от различни домейни, а не от един и същи уебсайт, тъй като това също ще повлияе на вашата SEO оптимизация.

проверка на backlinks при seo одит с ahrefs

Факторите, които ще покрием

SEO одитът е по същество проверка на вашата система, за да видим колко добре функционира в сравнение с пазара. По-долу са някои от най-важните области, които SEO одитът ще покрие:

  • Използване на ключова дума: Одитът ще ви помогне да разберем дали използването на вашата ключова дума е правилно, поставено добре и готово да привлече оптимално количество трафик. Разглеждаме семантичното ядро с инструменти за изследване на ключови думи, за да подобрим класирането ви в търсачките.
  • Латентно семантично индексиране (LSI): LSI е термин, който се отнася до контекста и намерението зад дадено търсене. С напредването на технологията, по-специално AI, тя може да разбира все повече и повече по отношение на конкретното значение, така че да може да отчита неща като вторични и дълги ключови думи с по-голяма честота.
  • Класиране при органично търсене: Ако плащате за спонсорирани реклами, ще искате винаги да търсите начини да намалите тези разходи. SEO одитът може да провери колко добре се справяте с органичните търсения и да намали необходимостта от платена реклама. Можете също да използваме анализа, за да продължим с повече стратегии, които гарантират органичен обхват.
  • В крак с конкуренцията: Конкурентите на вашия пазар също трябва редовно да извършват одит, за да проверяват своите SEO класации , разположение на ключови думи и т.н. Те ще проверяват своите мета тагове, връзки и всичко останало, така че, за да сме в крак с тях, правим проверка на преките ви конкуренти.
  • Тенденции в индустрията: Следим тенденциите в индустрията, за да сме в крак с новите промени във вашия сектор. Това ще ни помогне да намерим тенденции и възможности в съдържанието, заедно с това как вашата марка се споменава на вашия сайт и сайтове на трети страни.
  • Проверка на проблемния код: SEO одитът помага да видим вътрешната част на вашия сайт за грешки и други проблеми, които може да го забавят или да ви тласкат по-ниско в класирането при търсене. Може да използвате нашите технически експерти, който да ви помогне с това, да оптимизирате сайта си.


Ето няколко ключови области, които имаме предвид, когато извършваме SEO одит:

  • URL структура: Всички ваши URL адреси уникални ли са, чисти и прости ли са?
  • Съдържание: Добре ли е написано съдържанието, форматирано, информативно и свежо?
  • Мета описания: Уникални ли са на всяка страница и правилната дължина?
  • Връзки: Имате ли средно 5 на страница? Всички ли работят?
  • Изображения: На място ли са описанията?
  • Структура на уебсайта: Ясна и лесна ли е за навигация?

 

Цялостната проверка ще анализира вашата целева страница и как тя е свързана с други страници, цялостното удобство за потребителя на страницата, менюто и дали рекламите и банерите са ефективни или пречат.

Поръчайте своя SEO одит или се възползвайте от нашите абонаментни услуги, в които одита е включен в услугата.

SEO оптимизация

BASE

базов

180лв

месечно *

PRO​

популярен

420лв

месечно *

BISUNESS

оптимален

780лв

месечно *

Кой е най-добрият избор: аутсорсване на SEO или извършване на SEO сами?

Можете да направите SEO оптимизацията сами или да изберете да възложите SEO оптимизацията на фирма за дигитален маркетинг. И двете имат предимства! Например, извършването на SEO сами очевидно струва по-малко, отколкото ако трябва да го възложите на маркетингова агенция. От друга страна, възлагането на SEO оптимизация за търсачки на външни изпълнители ви дава повече време да се погрижите за нещата в рамките на вашата област на експертност.

Нашият екип разполага със специалисти на няколко нива – координатор, програмисти, копирайтъри и оптимизатори  и реално получавате екип на минимална цена.

Това наистина зависи от това къде са вашите приоритети в организацията. Дали искате да се концентрирате в продажбите и развитието или да загубите това време за изучаване на всички практики и пътя за постигането на по-добри резултати в SERP

Не  е необходимо да знаете всичко… оставете това на нас.

Какво ще ви предложим:
  • SEO анализ

Научете, измервайте и разбирайте нуждите на своите клиентите и изискванията на уебсайта, за да преминете към правилната маркетингова стратегия. Изготвяме ясен доклад за анализ на вашия уебсайт, за да открием всички SEO грешки.

  • Оптимизация по план

Направете своите уеб страници висококачествени, каквито търсачките и потребителите харесват. Ние създаваме ефективни техники за оптимизация на уеб сайтове за по-добро класиране и лесно достъпни за посетителите. Оптимизацията на сайт е една от най-важните фази при оптимизацията за търсачки.

  • Изчистване на всички натрупани грешки

Правилната структура, описания, снимки, мета описания и вътрешни връзки, определят правилното и качествено индексиране. Ще структурираме и оформим Вашата информация, така че да се класира по-добре и да получите повече клиенти.

  • Актуализация и инсталация на модули

Подбрали сме набор от инструменти и плъгини, които следят, поддържат и автоматизират вашия сайт. Ежедневно проследяваме и тестваме нови конфигурации, за да постигнем оптимални настройки  и натрупахме редица ефективни и работещи решения водещи до бързи крайни резултати.

  • Google Ads
За разлика от традиционните медии като вестници и телевизия, Google Ads ви позволява да проследявате и подобрявате ефективността на вашите реклами. Позволява максимален обхват въз основа на фактори като пол, възраст, местоположение и време. Търсенията в Google са отговорни за 96% от всички търсения в мрежата в световен мащаб. Правилно изпълнена рекламна кампания води до повече клиенти. Може би не знаете, но оптимизираните реклами струват по-малко при същите резултати. Прецизирахме този процес, за да ви предложим оптимални резултати съобразени с вашият рекламен бюджет.
Краен резултат и срокове

Разумните установени срокове са от 6-12 месеца. Проследяването и сравнението се извършва на база релевантни периоди и проследяване на тренда. Залагаме на качествените дългосрочни резултати водещи до 80% органичен трафик, добре работещи сайтове и класиране на 1 страница при търсене в Гоогле.

Свържете се с нас и задайте своите въпроси… ще отговорим на всеки един от тях.

*Всички цени са без ДДС.
*Фактурите се заплащат в началото на месеца
*Промени и корекции се извършват до 48 часа от подаването
*Комуникацията и подаването на информация и корекции се подава само по имейл.
*Спазваме всички нормативни и законови изисквания за поверителност към информацията, до която ни се предостави достъп.

Качествен SEO одит от Moxx

Благодарение на един качествен SEO одит от специалист, редица неприятни грешки могат да бъдат отстранени и изчистени, а сайтът Ви да работи на следващо ниво. Например, бавното зареждане вече няма да дразни посетителите в сайта, защото страниците след SEO оптимизация ще зареждат бързо съдържанието. Всички неточности по HTML кода ще бъдат минимизирани и напълно заличени. Самото съдържание ще бъде оптимизирано, така че сайтът да работи за Вас и Вашия бизнес. Помислете за всички плюсове от това сайтът Ви да генерира печалба. Ние ще помогнем!

Инструменти за SEO одит

Като експерти в SEO оптимизация, използваме редица инструменти, които могат да ни помагат да извършим ефективен одит. Ето някои от най-добрите инструменти за SEO одит.

Google Search Console

Google Search Console разполага с редица налични инструменти, които да ни помагат  да проследим как се показвате в SERP за думите и фразите за търсене, които вашата целева аудитория търси.

Search Console помага за първоначален SEO анализ от нулата и за актуализация на съществуващата SEO стратегия с нови ключови думи. Google Search Console наблюдава, отстранява грешки и спомага за оптимизиране на уебсайта .

Google Analytics

Продукта помага да управляваме и оптимизираме SEO на уебсайта ви. Особено ако свържем Google Analytics с Google Search Console. По този начин всички данни за SEO на вашия уебсайт ще бъдат централно разположени и компилирани и можете да използваме заявки, за да идентифицираме области за подобрение с ключовите думи и фрази, по които искаме вашият уебсайт и уеб страници да бъдат класирани.

Bing Webmaster

Microsoft Bing Webmaster ни дава достъп до много инструменти, които предлагат вникване във вашия уебсайт, като инструменти за отчитане, диагностика и SEO. Инструментите за SEO, които използваме помагат да анализираме уебсайта ви, да управляваме обратни връзки и да преглеждаме ключови думи, за да сме сигурни, че вашият сайт е добре оптимизиран за органично търсене.

Google Trends

Традиционните инструменти за SEO оптимизация като тези, които вече обсъдихме, са чудесни за провеждане на проучвания и одити, когато вашият бизнес вече е установен. Но какво ще стане, ако започвате ново бизнес начинание или искаме да знаем какви популярни индустрии, теми и идеи изследват хората?

Google Trends е страхотно място за изследване на неизползван потенциал, който води до създаване на семантично ядро с ключови думи за вашия уебсайт.

BROWSEO

BROWSEO е инструмент, който ни позволява да преглеждаме уеб страницата ви в ограничен формат, за да можем да анализирате нейния UX и съдържание, както и да получим представа за нейното SEO. След като въведем URL адреса, изходът ще се усъвършенства в HTML, така че да можем да разберем структурата на страницата, оптимизираните думи за търсене и други фактори, свързани със SEO.

Ahrefs

Ahrefs е усъвършенстван SEO инструмент, който изследва съдържанието на вашия уебсайт и създава профили за ключови думи, връзки и класиране, за да ни помогне да вземем по-добри решения относно вашето съдържание.

Някои от основните функции на Ahrefs са:

Site Explorer: Показва ни ефективността на конкретни уеб страници на вашия уебсайт.
Content Explorer: Това ни позволява да търсим високо ефективни уеб страници по конкретни ключови думи и теми.

Keywords Explorer: Генерира месечния обем на търсене и честотата на кликване на конкретни ключови думи.
Одит на сайта: Обхожда определени вертикали във вашия домейн и разкрива редица технически проблеми на ниво страница.

SEMrush

SEMrush е сложен инструмент за провeркd, които отчита ефективността на домейните като цяло и техните конкретни страници. SEMrush предлага множество ресурси, един от които е SEO Toolkit.

Инструментариумът ни позволява да проследяваме подобряването на видимостта на уебсайта с течение на времето, както и да идентифицираме за кои ключови думи се класирате, какъв е рангът на страницата ви за ключова дума, месечния обем на търсене на ключовата дума и др.

SEMrush също позволява да:

  • Анализираме обратните връзки от други уебсайтове към вашия сайт.
  • Идентифицираме всички ключови думи, от които се нуждаете, за да изградим успешна SEO стратегия.
  • Идентифицирайте платените ключови думи или рекламно копие, използвани в PPC рекламите на вашата конкуренция.
  • Виждаме как можем да увеличим органичния трафик, като оптимизираме съдържанието ви.

Moz Pro

Moz Pro служи като инструмент "всичко в едно" за повишаване на класирането на вашия бизнес при търсене. Колекцията от изследователски инструменти на Moz ни предоставя ресурсите, от които се нуждаем, за да идентифицират възможности за SEO, да проследим растежа, да съставим отчети и да оптимизираме вашето съдържание.

Screaming Frog SEO Spider

Създадена специално за ориентираните към SEO, тази програма обхожда посочените от уебсайтове, като проучва URL адресите за често срещани проблеми при SEO. Тази програма опростява и ускорява иначе отнемащ време процес — особено за по-големи уебсайтове. (Ръчното оценяване на същите URL адреси може да отнеме часове или дни.)

Доверете ни се… правим това всеки ден.

Надежден SEO одит на сайт - една дългосрочна инвестиция

SEO одита ще ви даде представа за текущото състояние на Вашия сайт и ще е ориентир за изграждане на план за SEO оптимизация и Линк билдинг стратегия

Нашите клиенти

Изработка на онлайн магазин DiasPlaygrounds.com - десктоп версия от Moxx Advertising

Често задавани въпроси за Seo одит

Стартиране на абонаментен план

Имате въпрос към нас?

Стартиране на абонаментен план

Стартиране на абонаментен план

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button