Inspection API на Search Console е вече тук

Inspection API на Search Console е вече тук

Inspection API на Search Console е вече тук
Inspection API на Search Console

На 31/01/2022 се стартира новия API за проверка на URL адреси на Google Search Console. Той дава програмен достъп до URL-а, като позволява да се управлява в Search Console-ата. API-то на Search Console предоставя начин за достъп до данни извън Search Console, чрез външни приложения и продукти.

Разработчиците и SEO инструментите вече използват приложните програмни интерфейси (API) за изграждане на персонализирани решения за преглед, добавяне или премахване на свойства и карта на сайта (sitemaps), и за изпълнение на разширени заявки за данни, които да помогнат за по-висока ефективност на търсенето.

Използване на API в няколко реда

За по-подробна информация и как да се прилага, погледнете в API developer documentation. Параметрите на заявката включват URL адреса, който искате да проверите, и URL адреса на свойството, както е дефинирано в Search Console.
Отговорът включва резултати от анализ, съдържащи информация от Search Console, включително състояние на индекса, AMP, мобилна използваемост и др.

Кога да се използва Inspection API?

Докато е изграждано новото API, Google се консултирали с различни SEO специалисти и издатели относно работата с данните. Няколко примера за употреба:

  • SEO инструментите и агенциите могат да осигурят мониторинг за важни страници и имат опции за отстраняване на грешки на дадена страница.
  • CMS разработчиците, както и разработчиците на плъгини, могат да добавят информация на ниво страница или шаблон и да правят проверки за съществуващи страници.

Лимит на използване

Разбира се, има поставен лимит на използване на новия Inspection API. Ще може да се използва само до 2000 заявки на ден или до 600 заявки за минута.

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

rank math

Rank Math интегрира IndexNow за WordPress сайтове

Промените в уеб сайтовете могат да отнеме седмици, за да се видят в резултатите от търсачките. WordPress сайтовете могат да се ускорят с интеграцията на IndexNow Rank Math.

алгоритъм на google

Важни ли са споменаванията на марки за алгоритъма на Google?

Джон Мюлер от Google беше попитан дали „необвързаните споменавания на марки“ са важни в алгоритъма на Google.

потребителски коментари

Google за стойността на SEO на потребителските коментари на уеб сайтове

Потребителските коментари на уеб страниците биха могли да осигурят допълнителна стойност за SEO, казва Google, но те трябва да бъдат строго модерирани за спам и други проблеми, които могат да възникнат.