Inspection API на Search Console е вече тук

флаг на Великобритания

Inspection API на Search Console е вече тук

Inspection API на Search Console е вече тук
Inspection API на Search Console

На 31/01/2022 се стартира новия API за проверка на URL адреси на Google Search Console. Той дава програмен достъп до URL-а, като позволява да се управлява в Search Console-ата. API-то на Search Console предоставя начин за достъп до данни извън Search Console, чрез външни приложения и продукти.

Разработчиците и SEO инструментите вече използват приложните програмни интерфейси (API) за изграждане на персонализирани решения за преглед, добавяне или премахване на свойства и карта на сайта (sitemaps), и за изпълнение на разширени заявки за данни, които да помогнат за по-висока ефективност на търсенето.

Използване на API в няколко реда

За по-подробна информация и как да се прилага, погледнете в API developer documentation. Параметрите на заявката включват URL адреса, който искате да проверите, и URL адреса на свойството, както е дефинирано в Search Console.
Отговорът включва резултати от анализ, съдържащи информация от Search Console, включително състояние на индекса, AMP, мобилна използваемост и др.

Кога да се използва Inspection API?

Докато е изграждано новото API, Google се консултирали с различни SEO специалисти и издатели относно работата с данните. Няколко примера за употреба:

  • SEO инструментите и агенциите могат да осигурят мониторинг за важни страници и имат опции за отстраняване на грешки на дадена страница.
  • CMS разработчиците, както и разработчиците на плъгини, могат да добавят информация на ниво страница или шаблон и да правят проверки за съществуващи страници.

Лимит на използване

Разбира се, има поставен лимит на използване на новия Inspection API. Ще може да се използва само до 2000 заявки на ден или до 600 заявки за минута.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button