Google ads разрешава стокови снимки

флаг на Великобритания

Google Ads разрешава стокови снимки за разширения на изображения

Google Ads разрешава стокови снимки за разширения на изображения
google ads

В поредица от актуализации на разширенията за изображения за Google Ads, селекция от стокови снимки вече могат да се използват.  Google Ads отпуска правилата си относно използването на стокови снимки в разширения за изображения. Това означава, че вече няма да се изисква да извличате свои собствени визуализации. Тази актуализация е част от поредица от промени в разширенията за изображения, които включват и възможността за показването им в настолни реклами. Тук ще разгледаме как тези промени ще помогнат на вашия бизнес.

Създавайте разширения на изображения в Google Ads със стокови снимки

Google прави използването на разширения за изображения по-лесно, като предлага библиотека с възможност за търсене на стокови снимки, като използването им реклами е безплатно. Въвеждането на промяната е  отговор на обратната връзка, че снабдяването с уникални визуални елементи, често  се оказва предизвикателство за много хора, които искат да подобрят рекламите си с разширения за изображения.

Сега, когато бъдете помолени да изберете визуален елемент за разширение на изображение, ще можете да изберете опцията „Стокови изображения“. След като намерите желаната снимка, ще можете да я изрежете до квадратен или пейзажен формат, преди тя да бъде приложена към разширението. Като най-добра вариант, които може да използвате,  Google препоръчва използването на поне три подходящи визуални елементи в разширенията на изображенията.

Разширението на изображението ще се показва в настолните реклами

Скоро Google ще започне да показва разширения за изображения и в настолни реклами. Преди това разширенията за изображения бяха единствено за мобилни реклами. Ако вече използвате разширения за изображения с Google Ads, те ще се показват автоматично на работния плот. Тази актуализация се отнася, също и за динамични разширения за изображения.

Използвайте динамични разширения за изображения, заедно с  всеки език:

Преди динамичните разширения за изображения, бяха налични само на английски език, но вече те са достъпни за всички езици. Това, което прави динамичните разширения за изображения различни, е че използват машинно обучение, което е част от избора им на най-подходящите визуални елементи от страницата, които да добавят към рекламата Ви.

Може да използвате динамични разширения, като ги включете от страницата Разширения във вашия акаунт. Когато са включени, Google ще добави изображения от целевите страници към съответните рекламни групи във вашите кампании за търсене.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button