Ръчни действия на Google и честни SEO грешки

флаг на Великобритания

Ръчни действия на Google и честни SEO грешки

Ръчни действия на Google и честни SEO грешки
seo

Джон Мюлер от Google отговаря на въпроси относно честните грешки в SEO и как Google се справя с тях. Ще ги игнорира ли Google или ще предприеме ръчни действия?

Адвокатът на Google, Джон Мюлер отговаря на въпрос свързани с честни грешки в SEO и дали сайтовете получават наказание при случайно нарушаване на правилата на Google.

Това е темата, която се обсъжда в най-новата част от серията Ask Googlebot в YouTube. Като, Мюлер отговаря конкретно на следния въпрос:

„Как Google реагира на честни грешки?“

В интернет можете да откриете много информация относно SEO, като тя не винаги е актуална или задължително вярна.

Хората, които все още разучават SEO, лесно правят грешки. Тези грешки, лесно могат да доведат до постоянно наблюдение от страна на Google. Това от своя страна, ги кара да се спускат надолу с ръчно действие и спад в ранга.

Г-н Мюлер започва с изяснение, което гласи, че говори само за указанията на Google за уеб администратори и правилата за уеб спам. Хората попаднат случайно в лоши практики, като най-честите причини са  добронамерен приятелски съвет или намиране на невярна информация онлайн.

Google разбира, че се случват грешки:

Мюлер казва, че никой не е 100% перфектен, когато става въпрос за SEO и алгоритъмът се опитва да разбере това. Ако има проблем при обхождането на вашия сайт, Googlebot ще го изолира и игнорира.

Вместо това Google ще стесни фокуса си върху частите от вашия сайт, където неговото SEO се вписва в насоките и правилата.

Това е положително нещо за любителите на SEO, които се опитват да класират своя сайт, но не разбират тънкостите. SEO е точно толкова изкуство, колкото и наука, като  Google разбира, че не всеки е смесица от Ван Гог и Айнщайн.

Ами ако има ръчно наказание?

Въпреки че Google прави всичко възможно да игнорира дребни проблеми с насоките и правилата, не може да даде на всеки безплатен пропуск. Ако проблемът е сериозен или се влошава с течение на времето, Google дава на сайта ръчни действия.

Всеки сайт трябва да бъде свързан с Google Search Console по много причини, включително да разберете за ръчни действия. Ръчно действие е значително намаляване на ранга или премахване от списъка, причинено от сериозни нарушения на насоките и правилата на Google.

Бързо ръководство как да свържете сайта си към Google Search Console

Мюлер казва, че ръчното действие е временно. Ако сайтът отстрани проблемите, свързани с ръчните действия, те могат да обжалват пред Google за искане за преразглеждане. Google проверява отново сайта, за да се увери, че всички проблеми са отстранени и премахва ръчните действия, което води до възстановяване на вашия ранг.

Мюлер завършва видеото, като казва, че компанията се опитва да се справя внимателно с грешките, както и че те не трябва да влияят върху класирането ви в търсенето в Google завинаги.

Знанието е сила:

Най-добрият начин да не се случват грешки е да разберете какво иска Google от самото начало. Вижте указанията за уеб администратори на Google, преди да направите промени в сайта си.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button