Топ 5 лоши SEO практики, които пречат на доброто класиране

Топ 5 на лошите SEO практики, които пречат на доброто класиране

Топ 5 на лошите SEO практики, които пречат на доброто класиране
лоши-seo-практики

Колкото по-добре е оптимизиран един сайт, толкова по-високо класиране ще има при SERP (Search Engine Results Page). Но колкото и лесно да звучи, оптимизацията не е никак лесна задача. Ето защо в тази кратка и полезна статия ще се фокусираме върху слабия линк билдинг, погрешно създадено съдържание и още няколко лоши SEO практики, които не позволяват на сайтовете да работят в полза на бизнеса, за който реално са направени. Прочетете!

Грешка №1: Автоматично Генерирано Съдържание (Auto Generated Content)

Срещят се хора, които мислят, че генерираното съдържание е подходящо за всякакви статии и са един готов продукт, върху които няма смисъл да се работи или инвестира ресурса време, камо ли да се положат усилия. За това лесно и на пръв поглед ефективно генериране на готов текст се използват софтуерни инструменти, които разполагат с изкуствен интелект (AI). Но това, което се генерира не винаги е смислено написано и именно тук е разковничето ако SEO не работи за дадения сайт.

Това не трябва да се случва – генерирането без структура, без стратегия и без смисъл не води до резултати. Затова професионалистите, които правят SEO изследването за конкретен сайт и бизнес се стараят съдържанието да бъде създадено правилно. Така читателите ще разберат за какво става дума, а други блогъри може да го споделят, което пък ще помогне за по-качествен линк билдинг.

Грешка №2: Прекалено много ключови думи

Изборът на ключови думи е много важен, но не трябва да се прекалява при използването им. Текстът може да стане трудно четим, а това може да се окаже лошо за репутацията на целия сайт или страницата от сайта, защото:

  • Търсачките ще решат, че това е спам и може да го накажат;
  • Читателите ще напуснат веднага, ако текстът е нечетим и не привлича техния интерес.
  • Ключовите думи се поставят в метатагове, заглавие, подзаглавия, текст, alt текст на картинка/ изображението и в имената на файловете. Това са стратегически места, които ще помогнат за по-високо класиране в SERP.

Една от лошите практики, която трябва да се избягва, е да се поставят ключовите думи във фона със същия цвят като него. Обърнете внимание на тези на пръв поглед лесни съвети и ще видите как цялата структура ще бъде по-ясна и стегната.

Грешка №3: Линк билдинг от сайтове с много спам

Търсачките стават все по-внимателни с проверката на връзките относно качеството им, така че е много по-добре да се направи една качествена връзка, отколкото много, но слаби връзки. Един от най-бързите начини за влошаване на рейтинга е да се публикуват линкове в сайт, в който преди това са били публикувани линкове.

Грешка №4: Копиране на съдържание от друг сайт

Една от най-често допусканите грешки е да се копира текст от друг сайт. Това е най-лесният начин сайтът да бъде наказан и да загуби доверието на читателите си. По-добре е да се избере тема, която конкуренцията е разгледала и да се направи по-добра. Затова е по-ефективно да се създаде собствено съдържание, да се позовавате на други източници и ако може – да се цитират коректно.

Грешка №5: Всякакъв вид clickbaiting

Има множество добри практики, които да спомогнат за по-добро класиране на един сайт, но clickbaiting-а не е от тях. Всякаква форма на clickbaiting по-скоро ще накара посетителите да напуснат сайта.

Полезна ли беше тази информация за вас?
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

ChatGPT

В САЩ стартира ChatGPT за iOS

Безплатното приложение ChatGPT предлага същите функции като уеб версията, синхронизира историята между устройствата и предлага гласово въвеждане.

GIT- Google Inpection Tool

Нов Google Робот – Google-InspectionTool

Google-InspectionTool е роботът, използван от инструментите за тестване на Търсене, като Rich Result Test и URL проверка в Search Console. Освен потребителския агент и токена на потребителския агент, той имитира Googlebot.

Amazon AI

Amazon ще добави AI към търсачката си

Amazon търси обещаващи таланти в софтуерното инженерство и маркетинга, за да преосмисли използването на търсачките и да създаде безпроблемно изживяване на платформа си за електронна търговия.

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button