Как се използва Robot Tag - Indexifembedded?

Google дава на сайтове по-голям контрол в индексирането с нов маркер

Google дава на сайтове по-голям контрол в индексирането с нов маркер
google indexifembedded

Indexifembedded е вече факт! Това е новият маркер, който обявиха от Google, създаден с цел по-добър контрол при индексирането на страниците в уеб сайтовете. Този robot tag ни дава свобода да даваме преки насоки на Google кое да бъде индексирано и кое не, така че да работи в наша полза при конкретно търсене. С този таг може да се указва на Google да индексира съдържание, ако е вградено (if it’s embedded) чрез iframes (рамки).

<meta name="googlebot" content="noindex" />
<meta name="googlebot" content="indexifembedded" />
<!-- OR -->
<meta name="googlebot" content="noindex,indexifembedded" />

Когато се използва новият маркер, се презаписва noindex. Това означава, че при използването на noindex, URL-а остава скрит за търсачките, а при добавянето на Indexifembedded маркер, само част от съдържанието ще се индексира, когато се вгради в друга страница. С други думи, ако в дадена страница от конкретен сайт има обособено съдържание, което искате да бъде индексирано – вече можете да го подадете към Google за индексиране чрез този нов маркер. В същото време, останалата част от страницата ще си запази статуса на неиндексирана.

Тепърва ще се пробва глобалното използване на маркера Indexifembedded, но едно е сигурно – контролирането на процеса по индексиране определено ще се оптимизира.

X-Robots-Tag: googlebot:noindex
X-Robots-Tag: googlebot:indexifembedded
...
OR
…
X-Robots-Tag: googlebot:noindex,indexifembedded

Как се използва този Robot Tag – Indexifembedded?

За момента само Google поддържа това robot tag. Възможни са два варианта: първията е да се позволи съдържанието да се индексира, когато се вгради в друга страница (както на изобр. 1), а вторият е като се постави в HTTP хедър-а (изобр. 2).

Полезна ли беше тази информация за вас?
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

ChatGPT

В САЩ стартира ChatGPT за iOS

Безплатното приложение ChatGPT предлага същите функции като уеб версията, синхронизира историята между устройствата и предлага гласово въвеждане.

GIT- Google Inpection Tool

Нов Google Робот – Google-InspectionTool

Google-InspectionTool е роботът, използван от инструментите за тестване на Търсене, като Rich Result Test и URL проверка в Search Console. Освен потребителския агент и токена на потребителския агент, той имитира Googlebot.

Amazon AI

Amazon ще добави AI към търсачката си

Amazon търси обещаващи таланти в софтуерното инженерство и маркетинга, за да преосмисли използването на търсачките и да създаде безпроблемно изживяване на платформа си за електронна търговия.

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button