Промени в автоматизираните разширения

флаг на Великобритания

Промени в автоматизираните разширения

Промени в автоматизираните разширения
промени в автоматизираните разширения

Google Ads въвежда три актуализации на автоматизираните разширения на рекламите. Ето какво е новото:

Google обяви, че има нови подобрения на рекламните разширения за рекламодателите, насочени към по-лесно управление. Предстоят актуализации на разширенията за връзки към сайта, допълнителни описания и структурирани описания.

Според проучване на Google рекламните разширения дават на потребителите допълнителен начин да се ангажират с реклами, като понякога показват 20% увеличение на честотата на кликване (CTR), когато четири връзки към сайта се показват в реклами.

Нека разгледаме по-отблизо актуализациите:

Допустимост за автоматично разширение:

Джини Марвин, официалният представител за реклами за Google Ads, обяви, че автоматизираните разширения ще отговарят на условията да се показват заедно с ръчно добавените ви разширения. Тази промяна ще бъде въведена някъде в средата на март.

Разширенията на рекламите, които ще отговарят на условията за показване в тандем с ръчни разширения, включват:

Тази промяна в допустимостта на автоматизираните разширения помага на рекламата Ви да заеме повече недвижими имоти в SERP. Преди това автоматизираните разширения по-горе не отговаряха на условията за показване при създаване на ръчни разширения.

Какви бяха последиците от това? Например, ако за рекламите Ви са създадени две ръчни разширения за връзки към сайта, рекламата Ви ще отговаря на условията за показване само на тези ръчни разширения. С тази актуализация Вашата реклама вече ще може да показва двете Ви ръчни разширения, както и автоматизирани разширения, едновременно.

Имайте предвид, че акаунтът ви трябва да е включен в автоматични разширения, за да се показва.

Автоматично отчитане на разширенията:

В допълнение към допустимостта на автоматизираните разширения, Google прави актуализации на възможностите за отчитане.

Отчитането вече ще се вижда на индивидуално ниво на страницата с разширения на Google Ads.

На това индивидуално ниво можете да поставите на пауза или да премахнете всяко автоматизирано разширение. Това позволява по-лесно управление на вашите кампании.

Също така ще можете лесно да идентифицирате кои разширения са създадени ръчно или автоматично от Google.

Ръчно видимост на разширението:

Google вече ви позволява да създавате разширения на по-подробно ниво (профил, кампания или рекламна група). Въпреки това, колкото по-подробни са били създадени тези разширения, те биха попречили на разширенията, създадени на по-високо ниво, да не отговарят на условията за показване.

С новите актуализации, идващи през март, условията за по-високо ниво ще се промени.

Разширенията на ниво кампания или акаунт отговарят на условията за показване в рекламите Ви, ако се предвижда, че ще подобрят ефективността. Прогнозираното подобрение на производителността идва от алгоритъма за машинно обучение на Google.

Ако сте създали хиперспецифични рекламни разширения на ниво рекламна група, добра идея е да прегледате всички разширения на ниво кампания или профил, които може да отговарят на условията за показване в рекламите Ви. Ако има разширения, които не са подходящи за тези рекламни групи, ще искате да ги реорганизирате по начин, който има смисъл за вашия акаунт.

Резюме:

Промените, идващи в автоматизираните разширения, позволяват по-лесно управление и видимост на това какви автоматизирани разширения се създават.

Актуализациите на ръчната видимост на разширенията може да позволят по-високо повишаване на ефективността, но за вас е от решаващо значение да преглеждате разширенията си активно на ниво акаунт или кампания. Ако кампаниите Ви имат по-подробни разширения, това може да създаде повече ръчна работа в близко бъдеще, за да гарантирате, че всичките Ви разширения на рекламите са най-подходящи за потребителите.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button