INP на Google Core Web Vitals с иамейли | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

INP на Google Core Web Vitals издава обезпокоителни имейли

INP на Google Core Web Vitals издава обезпокоителни имейли
NP на Google Core Web Vitals издава имейли, които предизвикват безпокойство

INP на Google Core Web Vitals издава имейли, които предизвикват безпокойство

Google Search Console изпрати имейли до собствениците на сайтове, където техните INP резултати не отговарят на оценката.

По-рано тази седмица Google започна да изпраща известия по имейл чрез Google Search Console до онези собственици на сайтове, чиито резултати от INP на сайта им не бяха на ниво. Темата на тези известия е „Проблеми с Core Web Vitals INP, открити на вашия сайт“.

INP замества FID. Като напомняне, Google ни каза преди няколко месеца, че INP ще замени FID през март 2024 г. След това преди няколко седмици Google пусна нов отчет в Search Console, за да съобщи INP резултатите на собствениците на сайтове, така че да могат да се подготвят преди крайния срок през март 2024 г.

INP (Interaction to Next Paint) е нов показател, който ще замени FID (First Input Delay) като основен уеб показател през март 2024 г. „Дотогава INP не е част от основните уеб показатели. Search Console отчита INP данни, за да ви помогне да се подготвите“, обясни Google.

Известия по имейл. Сега Google изпраща известия по имейл до собственици на сайтове, които имат резултати под прага на добър INP резултат. Имейлите изброяват домейна на сайта, който има проблема, така че ако имате няколко проверени сайта в Search Console, които имат лоши INP резултати, той може да посочи няколко URL адреса на сайта в имейла.

Ето примерен имейл:

 

Проблеми с Core Web Vitals INP scaled

Загриженост и объркване. Тези имейли, както бихте очаквали, предизвикват безпокойство, паника и объркване. Ако сте били в социалните мрежи през последните няколко дни, ще видите безброй публикации от собственици на сайтове, изплашени какво да направят, за да „поправят“ проблемите си с Google. Почти всичко се връща към този имейл относно резултатите от INP.

 

Mordy Oberstein и Nati Elimelech го описват добре в тези туитове.

Mordy Oberstein и Nati Elimelech го описват добре в тези туитове.

Не се безпокойте. Първо, нищо не се променя днес, всъщност имате няколко месеца, за да подобрите своя INP резултат, ако желаете. Плюс това, това е един резултат от всички основни показатели за уеб показатели, което е част от аспекта на изживяването на страницата в Google Търсене. А изживяването на страницата също е малка част от цялостния алгоритъм за класиране при търсене. Имайте предвид, че уместността е най-важният фактор, а не колко добър е вашият INP резултат.

Както казах преди в моето предишно отразяване на тази промяна в INP, Google повтори, че Core Web Vitals не гарантират добро класиране в Google Търсене, пише Мартин Сплит, инженер за връзки с разработчиците в Google.

„Страхотното изживяване на страницата включва повече от основни уеб показатели. Добрите статистики в отчета Core Web Vitals в Search Console или отчетите Core Web Vitals на трети страни не гарантират добро класиране“, според Сплит.

Доброто изживяване на страницата е част от цялостната основна система за класиране на Google. Основните уеб показатели – макар че може би не са директен сигнал за класиране – са един от начините, по които можете да опитате да разберете дали постигате добро изживяване на страницата.

Google обаче използва други сигнали като част от своята основна система за класиране, за да определи какво прави доброто изживяване на страницата извън Core Web Vitals.

„Има много аспекти на изживяването на страницата, включително някои, изброени на  тази страница “, каза Дани Съливан, Google за връзка с търсенето, пред Search Engine Land. „Въпреки че не всички аспекти могат да бъдат директно използвани за информиране на класирането, те като цяло са в съответствие с успеха в класирането при търсене и си заслужават внимание.“

Защо ни е грижа. Разбира се, ако имате време и ресурси от сега до март, можете да помолите вашия екип за разработчици да работи за подобряване на вашия INP резултат. Има малки технически промени, с които един солиден разработчик може да се справи за кратък период от време, за да подобри INP и другите ви основни уеб показатели. Но не бих се паникьосвал и стресирал от тази промяна, пристъпете към нея, когато можете и което е по-важно, продължете да се фокусирате върху предоставянето на страхотно и полезно съдържание на вашите потребители.

 

NP на Google Core Web Vitals издава имейли, които предизвикват безпокойство

Ако тази новина ви е харесала, разгледайте 10 начина за подобрение на съдържанието с помощта на ChatGPT тук.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button