PPC 10 начина на оптимизиране-ChatGPT | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

10 начина да оптимизирате вашия PPC с ChatGPT

10 начина да оптимизирате вашия PPC с ChatGPT
PPC 10 начина за оптимизиране

10 начина да революционизирате вашия PPC с GPT

Най-голямата заплаха за вашата работа не е изкуственият интелект – това са други търговци, които са измислили как да използват изкуствения интелект в своя полза.

Писането на завладяващи реклами, върху които трябва да се кликне, беше доскоро един от последните аспекти на PPC, които не можеха да бъдат автоматизирани. Но с въвеждането на ChatGPT и възхода на други големи езикови модели (LLM), автоматизацията в PPC вече е на съвсем ново ниво. 

Автоматизацията е оказала променящо играта влияние върху PPC маркетинга през последните шест месеца, според Фредерик Валейс, съосновател и главен изпълнителен директор на агенцията за дигитален маркетинг Optmyzr, който говори в SMX Advanced. И така, как можете да използвате GPT във ваша полза в PPC?

Ето обобщение на най-добрите съвети и трикове на Vallaeys, които той вярва, че могат да ви помогнат да получите най-добрите PPC резултати, като сте играли с GPT.

1. Изграждане на кампания само с помощта на GPT

Рекламодателите могат да създават кампании на платформи като Performance Max на Google с генеративно изграждане. Маркетолозите просто трябва да проведат разговор със системата на Google, за да я изградят с помощта на подкани.

Това може да се използва не само за PMax, но и за традиционни кампании за търсене и пазаруване.

За да давате инструкции чрез подкани , уверете се, че сте възможно най-ясни. Опитайте да следвате настройка, подобна на изброената по-долу:

  • Създаване на подкани: Въведете посочения URL адрес, рекламен текст, ключова дума, която искате да бъде във фокуса на подканата.
  • Дайте прости инструкции : Задайте на Google ясен въпрос, като например „Намерете някои ключови думи, за да рекламирате целевата страница“.
  • Резултати: AI трябва незабавно да ви предостави отговор, за да ви помогне по пътя към изграждането на вашата кампания.

Vallaeys каза, че е тествал GPT 3.5 и 4.0. Има разлики между двете – и двете работят – но той посъветва да стартирате OpenAI в режим на чат, а не в завършване, тъй като „поддържа контекста“.

2. Използване на GPT за класификация на ключови думи

GPT е отличен инструмент, когато става дума за класифициране на ключови думи, защото „той определя всичко вместо вас“ с много по-бързо темпо, каза Vallaeys:

  • „За да бъдат класифицирани ключовите думи, те трябва да бъдат превърнати в математически модел – който основно е вектори. Системата AI е наистина добра в това.“
  • „Така че, ако кажете, че тук има списък с ключови думи, поставете го в категории, дори не е нужно да уточнявате какво означава категоризиране – като какъв вид категории на високо ниво имате нужда. GPT го прави вместо вас.“
  • „След това можете да отидете още един път и да кажете „Е, всъщност, GPT, можете ли да ми дадете този резултат във формат на таблица и втората колона трябва да бъде класификацията, а първата колона трябва да бъде предложението за ключова дума – тогава става много по-използваем .”
  • „Тогава имате всичко в лист, който можете да копирате и поставите в Excel или Google Таблици.“

3. Намиране на ключови думи за съществуващи рекламни групи

GPT е чудесен инструмент за намиране на ключови думи за съществуващи рекламни групи. Просто създайте подкана с проста насока, като например „Намерете ми ключови думи, подобни на съществуващите ключови думи в тази рекламна група“.

По време на презентацията си Vallaeys сподели, че той самият е използвал точно тази техника и че резултатите, които GPT предоставя са „доста добри“.

4. Създаване на рекламен текст с помощта на GPT

Използването на GPT за създаване на рекламно съдържание наскоро беше огромна тема за разговори сред търговците. Един аспект на инструмента, който изглежда наистина е впечатлил индустрията, е, че ботът помни вашите предишни инструкции и резултатите, които е постигнал.

Това означава, че ако току-що сте помолили GPT да намери ключови думи, няма да е необходимо да напомняте на бота за тези резултати, преди да продължите да създавате рекламата си, тъй като тя все още има този контекст.

  • „Просто ще каже „ето няколко рекламни текста, свързани с това, което питахте“ – все още знае за какво говорите“, каза Валейс.

Въпреки че Vallaeys беше впечатлен от способността на GPT да създава рекламно съдържание, той отбеляза, че то все още се нуждае от повече развитие (напр. ботът не е добър с броя на знаците и резултатите не винаги са използваеми).

5. Оптимизиране на целевите страници

GPT може да помогне да се гарантира, че целевите страници са възможно най-ефективни.

Например, ако попаднете на уебсайт, който харесвате и смятате, че стилът на писане е с особено високо качество, GPT може да ви помогне да подражавате на същия стил на писане за вашите кампании. Vallaeys обясни:

  • „Намерих уебсайт, който харесах, така че след това отидох в GPT и попитах какъв е стилът на текста на тази страница. GPT ми каза, че стилът на писане е бизнес-ориентиран, фокусиран върху клиента – заедно с редица други точки.
  • „Така че след това помолих GPT да вземе определен текст от моята целева страница и да го пренапише в стил, по-близък до този на другия уебсайт. Отне тези стилистични точки и пренаписа текста вместо мен – което направи моята целева страница по-добра.

6. Подобряване на продуктовите страници

Ако сте рекламодател за пазаруване и искате да създадете страхотни заглавия и описания на продукти, GPT може да ви помогне.

„Това е, в което е добър“, каза Валейс. „Наистина е добър в писането.“ Той добави:

  • „Можете буквално да кажете, ето URL адрес – каква е продуктовата категория за тази страница? След това можете да поставите продуктовата категория в емисията на Google Merchant Center.
  • „[Ако не сте доволни от съдържанието си] можете да кажете, дайте ми по-добро описание на заглавието и то ще ви даде ново заглавие. Това са страхотни бързи начини да опитате да направите оптимизация, ако сте рекламодател в пазаруването.“

7. Превод с помощта на GPT

Vallaeys и неговият екип изпробваха възможностите за превод на GPT и бяха много доволни от резултатите. „GPT е наистина добър в преводите“, добави той. Ако сте в региони като Европа, ще намерите този инструмент за особено полезен поради огромното разнообразие от езици, които се говорят там.

Споделяйки резултатите от собствените си експерименти, Vallaeys каза:

  • „Взехме изречение от едно от нашите заглавия – а аз не говоря фински, така че дори не можех да произнасям думите!“
  • „Но финландските колеги от моя екип казаха, че [GPT предостави] много, много добър превод.“
  • „Така че това е хубав начин да правите преводи. И отново можете да ги правите в мащаб чрез електронна таблица с GPT.“

8. Създаване на уникални изображения

Можете също да използвате AI, за да създавате уникални картини – независимо дали това е създаване на напълно нови изображения или наслагване на съществуващи графики.

  • Просто качете изображение на продукт, който искате да използвате.
  • Кажете на AI да премахне фона на снимката.
  • След това можете да наслоите останалото изображение върху друга картина.

„Изображенията, генерирани от AI, не винаги изглеждат фантастично“, предупреди Валейс. Въпреки това, той все още може да се окаже много удобен и спестяващ време инструмент.

9. Развиване на публика

Публиките стават все по-важни в PPC. Това е друга област, в която AI може да помогне.

„Можете да проведете разговор с AI и да попитате какви характеристики или атрибути би имал един бюджетен пътешественик например. И той ще ви даде списък“, каза Vallaeys. Той добави:

  • „Сега мога да копирам тези ключови думи и да правя персонализирани сегменти от аудиторията в Google.“
  • „Можете да поставите ключови думи – и това е наистина страхотен начин да използвате GPT за изграждане на аудитории от нулата.“
  • „По принцип е като вашият стажант, който ви дава нови предложения, нови идеи за това кой може да търси видовете неща, които продавате.“
  • „GPT може да ви даде това прозрение. Те могат да отворят вашата перспектива и да ви дадат някои прозрения, които иначе може напълно да сте пропуснали.“

10. Преглед на представянето

След като кампанията е стартирана и стартирана, търговците могат да използват GPT, за да проверят дали тя не се провежда заедно с лоши думи за търсене.

  • „Искате да сте сигурни, че не си губите парите“, каза Валейс.

Можете да направите това, като подадете на GPT списък с ключови думи и помолите AI да ги класира от най-до най-неподходящите. След това GPT сам решава как ще групира и оценява ключовите думи.

Vallaeys добави:

  • „За мен ключовият момент е, че винаги има дъното на списъка – най-малко уместните неща.“
  • „Мога да погледна това и мога бързо да получа някои доста добри идеи за отрицателни ключови думи и не е нужно да преглеждам списък със стотици потенциални думи за търсене, за да разбера кое е най-малко подходящо за това, което е уебсайтът ми относно."
  • „Така че това е друг начин, по който GPT е доста полезен.“

Тъй като възможностите на AI продължават да растат, някои търговци са все по-загрижени за сигурността на работните места. Истината обаче е, че AI не идва за вашата работа.

  • „Вие се състезавате с други рекламодатели за вашата работа – не AI. И рекламодателите, които са измислили как да използват AI в своя полза, ще спечелят“, каза Vallaeys.

 

ChatGPT и PPC

Ако тази новина ви е харесала, вижте тук за новите отчети на Google Console.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button