Google AI Extentions - 7 начина | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Google AI Extentions- как да правим перфектно SEO по 7 начина

Google AI Extentions- как да правим перфектно SEO по 7 начина
Google AI Extentions

Google AI Extentions - Как да използвате AI и разширения за Chrome за бързи SEO печалби по 7 начина

Google AI Extentions- 7 бързи SEO победи, които можете да постигнете чрез комбиниране на инструменти, базирани на AI (като ChatGPT и Google Bard) с разширения за Chrome.

В динамична индустрия като SEO бързите печалби са постоянно предизвикателство. Как можете ефективно да подобрите класирането и да стимулирате растежа на вашия уебсайт или клиенти?

Тази статия обхваща седем действащи, бързи SEO победи, постигнати чрез комбиниране на инструменти, базирани на AI (като ChatGPT и Google Bard) с разширения за Chrome. 

1. Оптимизирайте заглавията и описанията за подобрени честоти на кликване

Оптимизирането на вашите заглавни тагове за целеви ключови думи е един от най-бързите начини да подобрите класирането си в Google.

Да стигнете до върха на SERP е само половината от битката. Вашето заглавие и мета описание също трябва да примамват посетителите да кликнат до вашия сайт.

Докато видимостта и ефективността са еднакво важни, SEO специалистите често се фокусират изцяло върху първото. Докато двете цели могат да се пресичат, те имат различни тактики.

ChatGPT блести, когато става въпрос за писане на мета тагове за преобразуване.

  • Използвайте разширение за Chrome като Conductor , Detailed SEO или SEOquake , за да вземете заглавието и описанието.
  • Въведете заглавието и описанието в ChatGPT с тази подкана:

    Пренапишете предоставеното заглавие и мета описание, за да оптимизирате за максимална честота на кликване от SERP, като същевременно гарантирате оптимизация за най-високата позиция в органичното класиране за определената ключова дума. Максималният брой знаци за заглавието е 60 знака и 160 знака за мета описанието.

    ЗАГЛАВИЕ:
    ОПИСАНИЕ:
    КЛЮЧОВА ДУМА:
  • Ако предоставените тагове не отговарят на вашите очаквания, помолете ChatGPT да генерира повторно или да промени подканата ви, за да получите желаните резултати. 

Ето един пример:

Преди

Старо мета описание

След

Ново мета описание от ChatGPT

2. Обобщете класирането на страниците на конкурентите за бързи подкани за съдържание

Най-високо класираните страници на вашия конкурент могат да бъдат най-големият ви източник на бързи печалби.

AI SEO платформи като Surfer извеждат анализа на конкурентните страници на следващото ниво, но съществува по-прост работен процес за бързо генериране на прозрения и съдържание.

Просто комбинирайте разширението Summarize Chrome с ChatGPT, за да генерирате ново, уникално и оптимизирано съдържание въз основа на страници, които вече са класирани. 

  • Въведете вашата целева ключова фраза в SERP. Отидете до най-високо класираните конкурентни страници. Изберете страница със съдържание, което е най-подобно на това, което искате да създадете.
  • Активирайте разширението Summarize Chrome. Това ще предостави генерирано от ChatGPT резюме на пълното съдържание на уеб страницата.
  • Върнете се в ChatGPT и използвайте тази подкана, за да генерирате уникално, оптимизирано съдържание:

    Напишете 100% уникална статия за [вмъкнете име на фирма], оптимизирана за най-високо класиране за ключовата дума – [вмъкнете ключова дума]. Статията трябва да бъде [тон/други бележки]. Тази статия трябва да съдържа съдържание, подобно на това резюме на страница, която вече се класира високо за целевата ключова дума. Генерираното съдържание не трябва да дублира никое от обобщеното съдържание по-долу.

    ОБОБЩЕНО СЪДЪРЖАНИЕ: 

Съдържанието на ChatGPT е толкова добро, колкото и човешкият му редактор.

Въпреки че тази стратегия може да ви помогне да започнете статията си, вероятно ще трябва да генерирате отново няколко секции и да имате добро редактиране на съдържанието.

Обобщете страниците на конкурентите

3. Идентифицирайте ключови думи с дълга опашка за съществуваща оптимизация на съдържанието

Ключовите думи с дълга опашка са изключителна бърза печалба.

Тези ключови думи са по-дълги и по-подробни, което им позволява да се използват, когато клиентите са по-близо до мястото на покупка. Конкуренцията е ниска, което значително увеличава вероятността ви да се класирате.

Въпреки че относителният им обем е нисък, оптимизирането на част от съдържанието за различни ключови думи с дълга опашка все още може да увеличи обема на вашия сайт. 

Съществуващото съдържание на вашия сайт представлява отлична възможност за оптимизация с ключови думи с дълга опашка.

Това съдържание вече е индексирано и може вече да се класира за подобни ключови думи. Освен това преразглеждането на вашето по-старо съдържание ви позволява да го актуализирате и подобрите, предоставяйки ново съдържание на търсачките и посетителите на сайта. 

Разширението Keywords Everywhere Chrome бързо идентифицира нови дълги ключови думи за вашето съдържание. 

  • Отидете до страницата на вашия сайт, която искате да оптимизирате. Кликнете върху разширението Keyword Everywhere Chrome и изберете „Ключови думи за органично класиране (URL)“.
  • Вземете най-добрата си ключова дума (по обем или най-подходящата) и я въведете в Google.
  • Keywords Everywhere се изпълнява по всяко време, когато използвате Google, за да идентифицирате тенденции в ключовите думи, свързани ключови думи и ключови думи с дълга опашка. Копирайте или експортирайте списъка с ключови думи с дълга опашка. Повторете тези стъпки, ако искате да проверите повече от една начална ключова дума.
  • Прегледайте съществуващото си съдържание, за да определите къде естествено можете да добавите ключовите думи с дълга опашка. Можете също да използвате ChatGPT, за да помогнете с оптимизацията, като въведете вашата статия и списъка с ключови думи, които трябва да бъдат инжектирани. 
 

4. Идентифицирайте нови възможности за съдържание: голям обем, ниска конкуренция

Инструментът Keywords Everywhere също може да бъде ценен инструмент, когато става въпрос за идентифициране на ключови думи за нови възможности за съдържание.

По-конкретно, ключовите думи с голям обем и ниска конкуренция са подходящо място за ново съдържание.

Тези ключови думи вероятно са по-лесни за класиране, но все пак имат възможност да доведат значителен органичен трафик към вашия сайт. 

Идентифицирането на тези ключови думи не е толкова лесно, но печалбата може да бъде голяма. 

  • Започнете в Google с основни ключови думи, подходящи за вашия уебсайт/марка или страницата, която искате да публикувате.
  • Анализирайте и интерпретирайте данни за ключови думи. От дясната страна на SERP ще видите данни за тенденциите, свързани ключови думи и ключови думи с дълга опашка в полета, предоставени от Keywords Everywhere. Търсете ключови думи с по-голям обем (повече от 1000 търсения на месец) и по-ниска конкуренция (под 0,5).
  • Изградете и разширете своя списък с ключови думи за новото съдържание. Изтеглете ключовите думи, които намерите, в електронна таблица, където можете да ги проследявате и категоризирате. Можете да щракнете върху която и да е ключова дума в изхода Keywords Everywhere и тя ще стартира търсенето с Google. Продължете да търсите нови ключови думи и да изграждате своя набор от ключови думи.
 

Тази дейност може да бъде толкова бърза или толкова задълбочена, колкото я направите. Може да откриете, че процесът дава ключови думи за няколко нови части от съдържание. 

Въпреки че това може да не е най-бързата ни бърза печалба, тя има най-големия потенциал за дългосрочен растеж. Изграждането на ново съдържание означава нови възможности за класиране на вашия сайт.

Нови възможности за съдържание

5. Валидирайте и генерирайте структурирани данни с помощта на Schema Builder и Google Bard

Маркирането на схемата или структурираните данни подобряват видимостта на уебсайта ви за търсачките.

Може също така да доведе до по-високи честоти на кликване чрез активиране на богати фрагменти в SERP – както виждате тук за думата за търсене „неща за правене близо до мен в Бостън“.

Богати откъси

Добавянето на маркиране на схема към кода на вашия сайт предоставя на търсачките контекст към съдържанието на вашия уебсайт.

Но е важно да покажете правилната схема за вашия бизнес, уебсайт и уеб страница. Ето някои от най-добрите типове схеми, които трябва да имате предвид:

  • Организационна схема : Помага на търсачките да разберат повече информация за бизнеса. 
  • LocalBusiness схема : По-специфична форма на организационна схема за фирми, които работят в конкретна местна област. 
  • Продуктова схема : Сайтовете за електронна търговия и онлайн търговците на дребно могат да използват продуктова схема, за да предоставят продуктова информация за богати резултати, като продуктови фрагменти. 
  • Схема за публикуване на блогове : Подобрява видимостта на публикациите в блогове. 
  • Схема за често задавани въпроси : Идеална за използване на страници със списък с въпроси и съответстващи отговори, схемата за често задавани въпроси може да помогне на уебсайтовете да се класират за резултати в полето за отговори и други богати фрагменти, които показват въпроси/отговори. 
  • Breadcrumbs схема : Показва позицията на страницата, за да помогне на търсачката да разбере връзката на страниците в уебсайта. 
  • Уеб сайт или схема на уеб страница : Схемата на уеб сайт предоставя общи данни за цял уебсайт, докато схемата на уеб страница предоставя данни за една уеб страница. Схемата на уеб страницата може да включва навигационни трохи или може да бъде посочена като собствен отделен код на схема.
 

Генерирането и внедряването на схема варира по трудност в зависимост от платформата, на която е вашият уебсайт. WordPress сайтовете могат да инсталират плъгини, които автоматично добавят схема и я поддържат актуализирана. 

По-големи корпоративни сайтове, HTML сайтове и други персонализирани кодирани решения може да се наложи да генерират схемата ръчно и да я представят в кода на сайта. Можете да разчитате на разширението Schema Builder за Chrome и Google Bard. 

Забележка: ChatGPT върши чудесна работа при създаването на необработения формат за схемата на сайта, но ограничението му е, че в момента работи с данни от 2021 г. Този капан на ChatGPT е мястото, където Bard на Google се намесва със способността си да извлича от живия индекс на Google. 

За да започнете, проверете всяка съществуваща схема и след това използвайте AI, за да генерирате правилната схема. 

  • Отидете до уебсайта си и изберете разширението за Chrome Schema Builder .
  • Изберете раздела Тестер, за да идентифицирате типовете схеми, налични на вашия сайт. В случай на местна книжарница, най-важният тип схема е LocalBusiness. Може също да присъства схема на WebSite, WebPage или Breadcrumbs. 
В нашия пример ще видите, че сме намерили само схема на WebSite.
  • Отидете до Google Bard и въведете тази подкана:

    Генериране на [тип схема] схема за [webpageurl].

  • Внедрете тази схема в бекенда на уебсайта си или работете с вашия ИТ екип, за да я внедрите в целия сайт. 
Схема LocalBusiness

6. Увеличете максимално стойността на вашите вътрешни връзки

Вътрешното свързване подобрява разбирането на търсачката за структурата на вашия уебсайт и значението на всяка страница.

Много разширения на Chrome могат да се справят с проверките на вътрешните връзки. Ще проучим Conductor, но SEOquake и Detailed SEO предоставят еквивалентни прозрения за свързване. 

  • Отидете до страницата на вашия сайт, върху която искате да работите, и изберете разширението Conductor Chrome .
  • Кликнете върху раздела Връзки. Ето четири различни дейности, които можете да изпълните, за да подобрите вътрешните връзки на тази страница:
    • Идентифицирайте връзки, на които липсва анкорен текст. Закотвящият текст предоставя допълнителен контекст на търсачките относно това, за което се отнася страницата. 
    • Анализирайте настоящия anchor текст. След разрешаване на липсващ котвен текст, анализирайте настоящия анкор текст, за да се уверите, че е подходящ за страницата, към която свързвате.
    • Определете дали има нови възможности за връзки. Вашият сайт няма вътрешни връзки на страницата? Помислете дали да не добавите малко в съдържанието си, за да увеличите максимално изграждането на връзката между страницата.
    • Избягвайте излишните връзки. Твърде много вътрешно свързване може да бъде контрапродуктивно. Важно е да намерите баланса. 

Това, което прави това бърза печалба, е фокусът ви върху една страница. 

Вземете една от страниците си с ключови думи на поразително разстояние и завършете този одит/внедряване. 

Ще видите как внедряването на солидна вътрешна стратегия за свързване може да има положително въздействие дори върху една страница.

Вътрешни връзки

7. Използвайте разширения за Chrome ChatGPT, за да ускорите всички ваши SEO инициативи

След като се задълбочихме в конкретни тактики за укрепване на видимостта на уебсайта ви, сега се фокусираме върху стратегическа промяна на играта. 

AIPRM и подобни разширения на Chrome предоставят изчерпателна библиотека от предварително дефинирани ChatGPT подкани, пригодени за SEO дейности. Това ви позволява да превърнете дори най-предизвикателните SEO задачи в бързи победи.

С обширната библиотека на AIPRM, която вече включва 807 подкани за SEO, вие имате властта да предприемете широк набор от дейности, включително:

  • Генериране на завладяващи описания на продукти за SEO за електронна търговия.
  • Групиране на ключови думи за изграждане на пълни планове за съдържание.
  • Създаване на детайлни очертания на съдържанието и създаване на 100% уникално, оптимизирано съдържание.
  • Групово генериране на оптимизирани заглавия и мета описания.
  • Създаване на оптимизирани скриптове за ангажиране на видеоклипове в YouTube.
 
AIPRM

Google AI Extentions

Ако тази новина ви е харесала, разгледайт тук за WordPress и LCP.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button