LCP - WordPress 6.3 ще е подобрен | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

WordPress 6.3 ще подобри ефективността на LCP SEO

WordPress 6.3 ще подобри ефективността на LCP SEO
LCP

WordPress 6.3 ще подобри ефективността на LCP SEO

WordPress 6.3 ще подобри ефективността на SEO с по-бързи резултати за рисуване на най-голямо съдържание

WordPress обяви, че версия 6.3, планирана за пускане през август 2023 г., ще помогне на уебсайтовете да постигнат по-добри SEO резултати за Core Web Vitals, особено по отношение на Largest Contentful Paint (LCP).

Докато скоростта на страницата е малък фактор за класиране в Google, скоростта на страницата е важна, тъй като може да доведе до по-високи продажби и да подобри изгледите на реклами и кликванията.

Фокусирането върху потребителското изживяване може да помогне за това колко дълго потребителят се ангажира с уебсайт, дали ще препоръча сайта и дали се връща отново и отново.Доброто потребителско изживяване е крайъгълен камък за култивирането на популярност и според мен Google Търсене показва на потребителите какво очакват за всяка заявка .

Боядисване с най-голямо съдържание

Largest Contentful Paint (LCP) е показател, който измерва колко време отнема изобразяването на най-голямото изображение или текстов блок. Основната предпоставка на този показател е да разкрие представата на потребителя за това колко време отнема зареждането на уеб страница.

Това, което се измерва, е това, което посетителят на сайта вижда в своя браузър, което се нарича прозорец за изглед.

Оптимизациите, постигнати от WordPress в 6.3, постигат дългогодишни усилия за прецизно използване на HTML атрибути на конкретни елементи, за да се постигне най-доброто представяне на Core Web Vitals.

Извличане на приоритетен HTML атрибут

Приоритетът на извличане, написан в HTML като fetchpriority, е HTML атрибут на елементи (ресурси) на уеб страници като изображения, CSS и JavaScript.

Целта на fetchpriority е да каже на браузъра кои ресурси на уеб страницата трябва да бъдат изтеглени най-бързо, за да изобрази съдържанието, което посетителят на сайта вижда в своя браузър, какво има в техния прозорец за изглед.

Съдържанието, което не е в прозореца за изглед, което е съдържание, което потребителят трябва да превърти надолу по страницата, за да види, има по-нисък приоритет от съдържанието, което е в горната част на страницата и в прозореца за изглед на посетителя на сайта.

Приоритетът на извличане позволява на издателя да контролира кои ресурси са с висок приоритет и кои с нисък.

WordPress 6.3 съдържа нова функция, която добавя атрибута fetchpriority към изображението, което е най-вероятно да се появи в прозореца за изглед на посетителя на сайта.

 

Съобщението на WordPress отбеляза:

WordPress сега автоматично добавя атрибута fetchpriority със стойност „висока“ към изображението, което определя най-вероятно да бъде „LCP изображение“, т.е. изображението, което е най-големият елемент на съдържание в прозореца за изглед.

Атрибутът казва на браузъра да даде приоритет на това изображение, дори преди да е изчислил оформлението, което обикновено подобрява LCP с 5-10%"

 

Едно от страхотните неща, които WordPress прави с fetchpriority е, че се прилага само за изображения с праг на минимален размер.

Това означава, че атрибутът fetchpriority няма да се прилага към малки ресурси като бутон за навигация.

Друга характеристика на автоматичния fetchpriority на WordPress е, че той никога няма да замени съществуващ атрибут fetchpriority.

Реализацията на мързеливо зареждане е усъвършенствана

Първите неща, които посетителите на сайта виждат в своя браузър, когато посещават уебсайт, се казва, че са в прозореца за изглед.

Елементите на уеб страницата, които са необходими за изобразяване на първия прозорец за изглед, когато посетителят на сайта посети, в идеалния случай трябва да имат приоритет.

Елементите, които са под първия прозорец за изглед, не е необходимо да се изтеглят веднага.

Мързеливото зареждане е начин да кажете на браузъра кои изображения и вградени рамки не са критични за зареждането на този първи екран с прозорци.

Използването на атрибута за отложено зареждане позволява незабавно необходимите елементи на уеб страницата да се изтеглят първи.

Първоначално WordPress внедри атрибута за мързеливо зареждане на всички изображения на уеб страница, независимо дали е критичен или не.

Въпреки че прилагането на отложено зареждане към изображения, които са важни за изобразяване на съдържанието на видимата на екрана част от страницата, не беше идеално, тестовете показаха, че все пак е подобрение в сравнение с неприлагането на атрибута за отложено зареждане.

WordPress 6.3 решава този проблем, като може да открие кои изображения са критични.

Атрибутът за отложено зареждане няма да се прилага за критични изображения, което позволява на тези изображения да се изтеглят възможно най-бързо.

WordPress отбеляза:

„Въведени са допълнителни корекции и поправки, за да се подобри автоматичното боравене с мързеливо зареждане чрез атрибута за зареждане, за да се установи по-надеждно кога да се пропусне атрибутът от някои изображения.“

И накрая, новият процес за откриване на първоначалния прозорец за изглед и прилагане на fetchpriority и атрибути за зареждане може да се използва за прилагане на допълнителни оптимизации в бъдещи версии на WordPress.

WordPress наблюдава:

„… това може да бъде подобрено с други атрибути, свързани с производителността в бъдеще.“

Промените могат да засегнат приставки на трети страни

Съобщението на WordPress предупреждава разработчиците на плъгини, които зависят от основната логика на мързеливо зареждане, че това се е променило.

Вече има нова единствена функция, която контролира атрибутите fetchpriority и loading.

Разработчиците, които зависят от старата логика, може да се наложи да актуализират своите добавки. Това е важно за издателите да знаят, за да знаят, че трябва да дадат приоритет и на актуализирането на своите добавки след актуализиране до WordPress 6.3.

WP 6.3 няма да замени свързаната персонализирана оптимизация

Внимателен аспект на тази актуализация е, че автоматичното прилагане както на fetchpriority, така и на мързеливото зареждане няма да замени персонализираните приложения на тези атрибути.

В съобщението се отбелязва:

„С новата функция, която се използва последователно навсякъде, където изображенията се изобразяват в ядрото на WordPress, поддръжката за персонализиране също е подобрена.

Функцията никога няма да замени атрибути, които вече са предоставени, така че ако зададете fetchpriority или атрибут за зареждане на изображение, преди тази функция да бъде извикана, атрибутът ще се запази такъв, какъвто е.

Това позволява фина настройка, като не се налага автоматичното поведение по подразбиране. Ако го правите, имайте предвид, че никога не задавате едновременно fetchpriority=”high” и loading=”lazy” за елемент.

Ако функцията срещне тези две комбинации атрибут-стойност заедно, тя ще задейства предупреждение.“

По-добри основни уеб показатели SEO за WordPress

 

LCP

 

В допълнение към горното, WordPress коригира и множество грешки, които повлияха на правилното внедряване на тези атрибути за оптимизиране на рисуване с най-голямо съдържание.

Когато става въпрос за оптимизиране на изображения за SEO, WordPress 6.3 най-накрая предоставя напълно оптимално SEO изживяване, което ще помогне на уебсайтовете да постигнат по-високи LCP резултати.

 

Прочетете официалното съобщение на WordPress:

Подобрения в производителността на изображенията в WordPress 6.3

 

Ако тази новина ви е харесала, прочетете тук повече за скорошния спад в трафика.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button