Twitter вече е марка X | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Twitter вече е марка X

Twitter вече е марка X
Twitter is now X

Twitter вече е марка X

Оказва се, че Threads не е убиецът на Twitter. Сюжетният обрат: това е Илон Мъск. Синята птица я няма и X.com вече пренасочва към twitter.com.

Twitter е минало. X е бъдещето.

Емблематичната икона на синя птица е премахната от десктоп версията на Twitter – заменена от ярка, монохроматична буква X. Същата промяна скоро ще бъде направена и в мобилната версия, потвърди компанията.

Твърди се също, че промяната сигнализира за еволюция на марката отвъд социалните медии, към „приложение за всичко“, което е най-добро в сравнение с WeChat:

  • „Изключително рядко нещо е – в живота или в бизнеса – да получите втори шанс да направите още едно голямо впечатление. Twitter направи огромно впечатление и промени начина, по който общуваме. Сега X ще отиде по-далеч, трансформирайки глобалния градски площад“, написа в Twitter главният изпълнителен директор на Twitter Линда Якарино – или по-скоро „x’ed“ Якарино, както трябва да се научим да казваме.
  • „X е бъдещото състояние на неограничена интерактивност – съсредоточена върху аудио, видео, съобщения, плащания/банкиране – създавайки глобален пазар за идеи, стоки, услуги и възможности. Осъществено от AI, X ще ни свърже всички по начини, които тепърва започваме да си представяме.“
 
За потребителите на X ребрандирането наистина ще изисква радикални промени в познатия речник. Предполага се, че на мобилното устройство сега ще видим списък с потребители, които наскоро са „х’нали“. TweetDeck със сигурност ще стане XDeck, въпреки че това все още не е потвърдено.

За търговците и рекламодателите промяната ще подчертае вече повдигнатите въпроси относно безопасността на марката. Миналата година много източници отбелязаха  значително нарастване на речта на омразата  в платформата. Докато Зукърбърг от Meta говори за конкурента на X Threads като  „приятелски“,  естетиката на X неизбежно изглежда като минималистична, дори брутална – например когато новото лого се проектира отвън на централата им като зловеща версия на Bat-signal.

Няма ги, рекламодателите, няма ги. Много рекламодатели с големи разходи изоставиха или намалиха разходите за платформата, откакто Мъск я купи, което доведе до приблизително 59% спад в рекламните приходи на Twitter в САЩ .

X. X.com сега сочи към twitter.com, както Мъск туитна .

Мъск има  дълга история с буквата X. Очевидно го обича; остава да видим дали по-широка публика ще намери името и логото за подходящи.

Разбиване на Twitter? Много спекулации сред SEO специалистите, че тази промяна може да доведе до счупване на вградени туитове – наред с други въздействия върху SEO. Дали тези неща наистина ще се случат, предстои да видим. Но ето няколко вградени туитове (живеем опасно), обсъждащи как Twitter/X може скоро да се счупи (или не):

Кой е Илон Мъск?

 

Илон Мъск е предприемач, инженер и изобретател, роден на 28 юни 1971 г. в прочутия град Претория, Южна Африка. Той е сред най-известните личности в съвременния бизнес и технологичния свят.

Мъск е основател и изпълнителен директор на различни успешни компании. Най-известните от тях са:

  • SpaceX (Space Exploration Technologies Corporation) – Космическа компания, основана от Мъск през 2002 г. Целта на SpaceX е да направи космическия транспорт по-достъпен и евтиноструващ, като разработва ракети и космически кораби. SpaceX е първата частна компания, която успя да изпрати астронавти на Международната космическа станция (МКС).
  • Tesla, Inc. – Производител на електрически автомобили, създаден през 2003 г. от Илон Мъск. Компанията стана известна със своите иновативни електрически автомобили и батерийни технологии.
  • Neuralink – Компания, основана през 2016 г., която се занимава с разработването на интегрирани компютърни интерфейси между мозъка и компютърните устройства с цел повишаване на човешките способности и лечение на неврологични заболявания.
  • The Boring Company – Компания, основана от Мъск през 2016 г., която се занимава с изграждането на подземни тунели за разрешаване на проблемите с трафика в големите градове.

Илон Мъск е известен също и със своите амбициозни проекти, като например разработването на реактивни двигатели на SpaceX, стремежа си да установи човешко присъствие на Марс чрез мисия Mars Colonization и работата си в областта на изкуствения интелект и машинно обучение.

Той е възприет като един от водещите визионери и предприемачи на нашето време и продължава да работи активно върху иновативни проекти, които имат потенциала да променят света и науката в бъдеще.

 

Twitter is now X

Ако тази новина ви е харесала, вижте тук повече за Google AI Extentions- как да правим перфектно SEO по 7 начина

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button