Twitter вече е марка X | MOXX Advertising

Twitter вече е марка X

Twitter вече е марка X
Twitter is now X

Twitter вече е марка X

Оказва се, че Threads не е убиецът на Twitter. Сюжетният обрат: това е Илон Мъск. Синята птица я няма и X.com вече пренасочва към twitter.com.

Twitter е минало. X е бъдещето.

Емблематичната икона на синя птица е премахната от десктоп версията на Twitter – заменена от ярка, монохроматична буква X. Същата промяна скоро ще бъде направена и в мобилната версия, потвърди компанията.

Твърди се също, че промяната сигнализира за еволюция на марката отвъд социалните медии, към „приложение за всичко“, което е най-добро в сравнение с WeChat:

  • „Изключително рядко нещо е – в живота или в бизнеса – да получите втори шанс да направите още едно голямо впечатление. Twitter направи огромно впечатление и промени начина, по който общуваме. Сега X ще отиде по-далеч, трансформирайки глобалния градски площад“, написа в Twitter главният изпълнителен директор на Twitter Линда Якарино – или по-скоро „x’ed“ Якарино, както трябва да се научим да казваме.
  • „X е бъдещото състояние на неограничена интерактивност – съсредоточена върху аудио, видео, съобщения, плащания/банкиране – създавайки глобален пазар за идеи, стоки, услуги и възможности. Осъществено от AI, X ще ни свърже всички по начини, които тепърва започваме да си представяме.“
 
За потребителите на X ребрандирането наистина ще изисква радикални промени в познатия речник. Предполага се, че на мобилното устройство сега ще видим списък с потребители, които наскоро са „х’нали“. TweetDeck със сигурност ще стане XDeck, въпреки че това все още не е потвърдено.

За търговците и рекламодателите промяната ще подчертае вече повдигнатите въпроси относно безопасността на марката. Миналата година много източници отбелязаха  значително нарастване на речта на омразата  в платформата. Докато Зукърбърг от Meta говори за конкурента на X Threads като  „приятелски“,  естетиката на X неизбежно изглежда като минималистична, дори брутална – например когато новото лого се проектира отвън на централата им като зловеща версия на Bat-signal.

Няма ги, рекламодателите, няма ги. Много рекламодатели с големи разходи изоставиха или намалиха разходите за платформата, откакто Мъск я купи, което доведе до приблизително 59% спад в рекламните приходи на Twitter в САЩ .

X. X.com сега сочи към twitter.com, както Мъск туитна .

Мъск има  дълга история с буквата X. Очевидно го обича; остава да видим дали по-широка публика ще намери името и логото за подходящи.

Разбиване на Twitter? Много спекулации сред SEO специалистите, че тази промяна може да доведе до счупване на вградени туитове – наред с други въздействия върху SEO. Дали тези неща наистина ще се случат, предстои да видим. Но ето няколко вградени туитове (живеем опасно), обсъждащи как Twitter/X може скоро да се счупи (или не):

Кой е Илон Мъск?

 

Илон Мъск е предприемач, инженер и изобретател, роден на 28 юни 1971 г. в прочутия град Претория, Южна Африка. Той е сред най-известните личности в съвременния бизнес и технологичния свят.

Мъск е основател и изпълнителен директор на различни успешни компании. Най-известните от тях са:

  • SpaceX (Space Exploration Technologies Corporation) – Космическа компания, основана от Мъск през 2002 г. Целта на SpaceX е да направи космическия транспорт по-достъпен и евтиноструващ, като разработва ракети и космически кораби. SpaceX е първата частна компания, която успя да изпрати астронавти на Международната космическа станция (МКС).
  • Tesla, Inc. – Производител на електрически автомобили, създаден през 2003 г. от Илон Мъск. Компанията стана известна със своите иновативни електрически автомобили и батерийни технологии.
  • Neuralink – Компания, основана през 2016 г., която се занимава с разработването на интегрирани компютърни интерфейси между мозъка и компютърните устройства с цел повишаване на човешките способности и лечение на неврологични заболявания.
  • The Boring Company – Компания, основана от Мъск през 2016 г., която се занимава с изграждането на подземни тунели за разрешаване на проблемите с трафика в големите градове.

Илон Мъск е известен също и със своите амбициозни проекти, като например разработването на реактивни двигатели на SpaceX, стремежа си да установи човешко присъствие на Марс чрез мисия Mars Colonization и работата си в областта на изкуствения интелект и машинно обучение.

Той е възприет като един от водещите визионери и предприемачи на нашето време и продължава да работи активно върху иновативни проекти, които имат потенциала да променят света и науката в бъдеще.

 

Twitter is now X

Ако тази новина ви е харесала, вижте тук повече за Google AI Extentions- как да правим перфектно SEO по 7 начина

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Натали

За автора

Натали Петкова е SEO оптимизатор в MOXX Advertising. Работила в CloudCart като ръководител на проекти и връзки с клиентите.

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button