TikTok ЕС - въвеждат се големи промени | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

TikTok ЕС – въвеждат се големи промени в рекламите

TikTok ЕС – въвеждат се големи промени в рекламите
TikTok ЕС

TikTok ЕС - TikTok въвежда големи промени в рекламите, за да отговаря на разпоредбите на ЕС

TikTok ЕС – Възможностите за насочена реклама са значително намалени, докато рекламите, които нарушават правилата му, ще бъдат премахнати глобално.

TikTok ЕС въвежда големи промени в своите рекламни продукти в Европа, за да гарантира, че отговаря на разпоредбите на ЕС.

Платформата планира значително да намали възможностите за насочена реклама, докато рекламите, които нарушават нейните правила, ще бъдат забранени. 

Съгласно Закона за цифровите услуги, платформата също така ще предостави на потребителите допълнителни опции за докладване и ще даде повече яснота на създателите относно своите решения за модериране на съдържание.

За търговците е по-важно от всякога да са в крак с правилата на TikTok ЕС, тъй като забрана на реклама в световен мащаб би била катастрофална; обхватът и реализациите ще спаднат рязко, възвръщаемостта на инвестициите ще падне и това също може да причини щети на репутацията. Промените в насоченото рекламиране също могат да имат отрицателно въздействие върху обхвата, което може да ви накара да помислите дали рекламното пространство на алтернативна платформа би било по-изгодно.

TikTok ЕС обяви няколко промени в своята платформа, които ще повлияят на потребителското изживяване в ЕС. Те включват

  • Допълнително докладване – потребителите на TikTok в ЕС вече ще могат да докладват реклами, които смятат за незаконни. Платформата въвежда нови функции за опростяване на този процес, включително въвеждане на категории жалби като реч на омразата, тормоз и финансови престъпления.
  • Глобални забрани – Ако се установи, че съдържанието нарушава правилата на общността на TikTok, то ще бъде премахнато от платформата глобално. Съдържание, което не нарушава указанията, но нарушава закона, ще бъде сваляно само в тази държава.
  • Забрана за насочени реклами за тийнейджъри – Тийнейджърите в Европа на възраст 13-17 вече няма да виждат персонализирана реклама въз основа на техните дейности, независимо дали са в или извън TikTok.
  • Опция за изключване на персонализирането – Когато персонализирането е изключено от потребители в ЕС, емисиите „За вас“ и „НА ЖИВО“ ще показват популярни видеоклипове както от мястото, където са на живо, така и от целия свят – за разлика от съдържание, основано на личните им интереси. По същия начин, когато използват неперсонализирано търсене, те ще видят резултати, съставени от популярно съдържание от техния регион и на предпочитания от тях език.
  • Повече прозрачност – TikTok планира да сподели повече подробности за своите решения за модериране на съдържание със създателите, включително дали AI е решил предприетите действия.

TikTok потвърди актуализациите чрез съобщение в своя блог.

„Европейският съюз постави ясна визия за регулиране на платформата със Закона за цифровите услуги (DSA). След нашите актуализации през юли относно нашия API за изследвания и библиотеката с търговско съдържание, ние предоставяме повече информация за работата, която вършим, за да отговорим на нашите задълженията по закона до крайния срок 28 август“.

„Нашата мисия е да вдъхновяваме креативността и да доставяме радост. Знаем, че гарантирането на безопасността, поверителността и сигурността на нашата европейска общност е от решаващо значение за постигането на тази цел.“

„Ще продължим не само да изпълняваме нашите регулаторни задължения, но и да се стремим да налагаме нови стандарти чрез иновативни решения и като работим с нашите индустриални партньори, регулатори, законодатели и гражданско общество.“

TikTok ЕС

Ако новините за ТикТок ви засягат, вижте и тази иновация от преди седмица:

TikTok пуска текстови публикации

 

ТикТок е популярна социална медия, на която потребителите споделят кратки видеоклипове, обикновено с продължителност от няколко секунди до минута, а вече и повече. Платформата е фокусирана върху визуалното изживяване и е много популярна сред младите потребители. В ТикТок има голямо разнообразие от видео съдържание, включително танци, дублажи, шеги, предизвикателства и т.н. За публикуване на съдържание в ТикТок е необходимо да създадете акаунт и да качите видеото чрез мобилното приложение. Съдържанието може да бъде коментирано, споделяно и лайквано от другите потребители, което прави платформата интерактивна и забавна за използване.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button