GPTBot: OpenAI пуска 1 нов уеб робот​ | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

GPTBot: OpenAI пуска нов уеб робот​

GPTBot: OpenAI пуска нов уеб робот​
GPTBot

GPTBot: OpenAI пуска нов уеб робот

Вече можете да предотвратите достъпа на ChatGPT на OpenAI до вашия уебсайт или части от него, като използвате robots.txt.

Какво са ChatGPT и ChatBot?

ЧатБот е напреднал модел за обработка на естествения език, разработен от OpenAI. Той използва технологията на генеративни препратки за автоматично създаване на текст, отговаряйки на въпроси, изрази и инструкции на потребителите. Способността му да анализира и генерира смислово свързан текст го прави мощен инструмент за комуникация с компютърни системи. ChatGPT може да се използва в различни сфери като клиентски поддръжки, образование, създаване на съдържание и повече.

ЧатБот е програмен софтуер, който използва искуствени интелигентни техники, за да имитира човешки разговори. Този вид софтуер може да отговаря на въпроси, предоставя информация, изпълнява задачи и предоставя различни услуги. ЧатБот-ите са полезни инструменти за автоматизиране на задачи и обслужване на клиенти, като също така могат да подобрят потребителския опит чрез навигация и общуване в реално време.

OpenAI публикува информация за GPTBot, своя нов уеб робот.

Какво е ЧатБот? 

ЧатБот е уеб роботът на OpenAI. OpenAI го използва, за да обхожда мрежата, да използва знания за своите AI функции (напр. ChatGPT) и да предоставя генерирани от AI отговори на въпроси.

Потребителски агент. 

Токенът на потребителския агент на ЧатБот е „GPTBot“. Пълният низ на потребителския му агент е: „Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, като Gecko; съвместим; GPTBot/1.0; +https://openai.com/gptbot)“.

Robots.txt.

 Можете да използвате robots.txt, за да блокирате достъпа на ЧатБот до вашия уебсайт или части от него. За да забраните на ЧатБот достъп до вашия сайт, можете да добавите ЧатБот към robots.txt на вашия сайт:

User-agent: GPTBot

Disallow: /

Частичен достъп

За да разрешите на GPTBot достъп само до части от сайта ви, можете да добавите токена GPTBot към robots.txt на вашия сайт по следния начин:

User-agent: GPTBot

Allow: /directory-1/

Disallow: /directory-2/

Документация на ЧатБот . Можете да прочетете документацията на GPTBot .

IP диапазони на ЧатБот. OpenAI също публикува IP обхватите, които GPTBot използва . 

Можете да забраните на ЧатБот да обхожда вашия сайт, ако не искате OpenAI да използва вашето съдържание по никакъв начин. Това е същият протокол, който бихте използвали, за да блокирате GoogleBot, BingBot или други уеб роботи. Тези компании също търсят алтернатива на robots.txt за тези цели.

 Прочетете още: Google ще проучи алтернативи на robots.txt в резултат на AI

GPTBot

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button