Robots.txt нови начини за индексиране | MOXX Advertising

Google ще проучи алтернативи на robots.txt в резултат на AI

Google ще проучи алтернативи на robots.txt в резултат на AI
robots

Google ще проучи алтернативи на robots.txt в резултат на AI

Google каза, че ще се ангажира с уеб и AI общности с публични дискусии по време на този процес.

Google проучва алтернативи или допълнителни начини за контролиране на обхождането и индексирането извън 30-годишния стандарт на протокола robots.txt

„Ние вярваме, че е време общностите в мрежата и изкуствения интелект да проучат допълнителни машинночетими средства за избор и контрол на уеб издатели за възникващи случаи на използване на изкуствен интелект и изследвания“, пише Google .

Също така, че ще има ангажиране с общността. Google каза, че кани членове от уеб и AI общности да обсъдят нов протокол. Google каза, че „започва обществена дискусия“ с „широк спектър от гласове от различни уеб издатели, гражданско общество, академични среди и други области от целия свят.

Време. Google каза, че тези дискусии се провеждат, за да се присъединят към дискусията, и ние ще съберем желаещите да участват през „следващите месеци“. Така че нищо не се случва твърде рано и нищо не се променя утре.

Проблем с платено съдържание. Наскоро Open AI деактивира функцията за сърфиране с Bing в ChatGPT, след като успя да получи достъп до платено съдържание без разрешение на издателя. Това е една от многото причини, поради които може би Google търси алтернативи на протокола robots.txt.

Защо ни е грижа. Всички сме обвинени, че позволяваме достъп на ботове до нашите уебсайтове, като използваме robots.txt и други форми на по-нови структурирани данни. Но може да търсим нови методи в бъдеще. В момента не е известно как могат да изглеждат тези методи и протоколи, но дискусията се провежда.

robots

Ако това ви е било полезно, разгледайте новините за GA4 тук.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Натали

За автора

Натали Петкова е SEO оптимизатор в MOXX Advertising. Работила в CloudCart като ръководител на проекти и връзки с клиентите.

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button