YouTube въвежда търсене в коментари | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

YouTube въвежда тестово търсене в коментари

YouTube въвежда тестово търсене в коментари
YouTube - нововъведения за коментарите и монетизацията

Търсене в YouTube от коментари: Нов тест добавя връзки към ключови думи

Хипервръзките в секцията за коментари в YouTube се изпробват, за да могат търговците да се свързват със зрителите, като същевременно причиняват минимални смущения.

YouTube тества нова функция, която може да помогне на бизнеси и създатели да се ангажират със зрителите, като същевременно причинява минимални смущения.

YouTube ще активира хипервръзки върху отделни думи или фрази в секцията за коментари за първи път.

Връзките ще насочват зрителите към страница с резултати от търсенето в YouTube, докато все още възпроизвеждат видеоклипа, който са гледали първоначално.

По-вероятно е зрителите да последват връзка, ако стриймингът им не е прекъснат. Това означава, че търговците може да имат по-голям шанс да достигнат до повече хора и да се ангажират по-ефективно с потенциални клиенти.

Въпреки че това може да е добре, някои търговци са загрижени, че отклоняването на хората от видеоклипове може да причини повече вреда, отколкото полза. Търсенето от коментари може да доведе зрителите до страница с резултати от търсенето в YouTube, която след това ги отвежда директно до конкурентни марки и видеоклипове на конкуренти.

Как ще работи?

Фрази или отделни думи в раздела за коментари, които насърчават търсенето ще бъдат хипервръзки.

Щракването върху връзка ще започне ново търсене в YouTube с този термин, навигирайки потребителите към страницата с резултати от търсенето.

За да се избегне прекъсване, видеоклипът ще продължи да се възпроизвежда в миниплейъра.

Свързаните думи се определят от YouTube въз основа на това, което потребителите вероятно биха искали да проучат по-нататък.

Връзките не могат да се добавят или променят от коментиращия, въпреки че създателите могат да премахнат връзки към своите видео коментари, ако желаят.

Зрителите ще могат да се откажат от експеримента, ако предпочитат коментарите им да не са хипервръзки.

Какво каза YouTube? YouTube пусна видеоклип чрез своя канал Creator Insider, за да обяви пилотния проект:

„Експериментираме с нов начин за изследване на теми и препоръки в коментарите.

„В момента, ако зрителите искат да научат повече за дадена тема или продукт, който намират в коментар, те трябва да навигират далеч от видеоклипа, който гледат, за да научат повече.

„Експериментираме с нови ключови думи с хипервръзки в коментарите, за да намалим напрежението за зрителите, които искат да открият ново и подходящо съдържание на платформата.

„Ще експериментираме с това през следващите седмици, но ще се радваме на вашите отзиви в коментарите, независимо дали участвате в експеримента или не.“

 Хипервръзките в секцията за коментари не са единствените новини, които YouTube потвърди тази седмица. Платформата за социални медии направи и три други съобщения:

Видимост на таблети : Въпреки че създателите можеха да създават публикации на таблети преди, тези публикации не бяха видими на таблети за създателите и техните зрители. YouTube призна, че това е била най-популярната заявка за функция за много творци и зрители, така че сега дава видимост на всички потребители на таблети с Android и iPad. Това означава, че публикациите вече могат да достигат до зрители, които използват YouTube предимно на таблети.

Напомняния за потоци на живо и премиери : Понастоящем зрителите в YouTube могат да задават напомняния за предстоящи потоци на живо или премиери, като кликнат върху бутона „уведоми ме“, за да получават имейл и насочени известия за началото на този поток на живо или премиера. Сега се добавя нов показател в YouTube analytics, който ще показва на създателите колко напомняния са зададени за предстоящо предаване на живо или премиера. Можете да намерите показателя Set Reminders в YouTube Analytics Deep Dive.

Управление на членство в канал : Отговарящите на условията създатели вече могат да настройват и управляват членство в канал и други предложения за финансиране от фенове чрез Studio Mobile. Преди това беше достъпно само на настолен компютър. Освен това видеоклиповете само за членове не се показват в началните емисии на членовете, емисиите с абонаменти или разделите със съдържание на страницата на канала. Сега видеоклиповете само за членове ще се показват на началната страница на членовете и в емисиите с абонаменти и на страницата на канала ви.

YouTube съветва да приемете новите условия на програмата YPP в Studio, ако в момента сте в YPP и все още не сте го направили.

Ако условията не бъдат приети до 10 юли, търговците ще бъдат премахнати от партньорската програма на YouTube и тяхното съдържание вече няма да отговаря на условията за монетизиране на платформата. Всяко предварително осигурено съдържание ще спре да натрупва приходи от 11 юли и всички функции за осигуряване на приходи, включително и не само членство в канал, SuperChat и подобни функции, ще бъдат изключени.

За да видите дали вече сте приели условията или все още трябва да предприемете действие, моля, направете следните стъпки:

Отидете на Studio > Settings > Agreements .

Тук, ако видите Преглед на споразумението за основните условия, които сте приели преди това, значи сте готови.

Ако видите Преглед и съгласие, това означава, че все още трябва да приемете.

YouTube - нововъведения за коментарите и монетизацията

Ако тази статия ви се e сторила интересна, разгледайте тук за новостите и robots.txt;

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button