YouTube е най-печелившата платформа MOXX Advertising

флаг на Великобритания

YouTube е най-печелившата платформа

YouTube е най-печелившата платформа
YouTube

В YouTube 6% от създателите са спечелили повече от $10 001 на месец

Създателите печелят най-много от своите бранд партньорства в YouTube – повече от Instagram и TikTok, според ново проучване.

В цифри

В YouTube 6% от създателите са спечелили повече от $10 001 на месец – в сравнение с 3% от създателите на Instagram и 2% от създателите на TikTok. 50% от създателите на YouTube печелят повече от $500 на месец в сравнение с Instagram (40%) и TikTok (36%).

Въпреки че е по-скъпо да работите със създателите на YouTube, марките трябва да работят с тях, защото платформата има високи показатели за ангажираност.

Създателите на клипове получават среден процент на ангажираност от 50%, което далеч надхвърля всички други платформи (TikTok и Instagram имаха съответно 3% и 2% процент на ангажираност). Ангажираността в YouTube се определя като гледания, харесвания, коментари и споделяния. Също:

„По-дългият видеоформат на YouTube позволява на създателите да се потопят по-дълбоко във вашите продукти във всеки видеоклип – което е особено полезно, ако продавате продукти като технологично оборудване или готови за изграждане мебели, които може да се нуждаят от уроци стъпка по стъпка.“

Относно анкетата. Това е комбинация от вътрешни данни от Aspire, маркетингова платформа за инфлуенсър, плюс проучване на 1000 „разнообразни творци, различни по размер на аудиторията, основна избрана платформа, индустрия и др.“ Повечето създатели са базирани в САЩ.

Инфлуенсърите могат да помогнат на вашите SEO кампании . И с продължаващите големи инвестиции в маркетинга на инфлуенсъри , YouTube изглежда предлага на марките най-голяма възвръщаемост на инвестициите за работа с инфлуенсъри в момента.

Ако искате да научите повече за това колко да плащате на инфлуенсъри, можете да изтеглите резултатите от проучването безплатно от Aspire .

Създателите са разочаровани от TikTok. Разочаровани от това колко им плащат, създателите напуснаха TikTok с твърдения за удари по психичното здраве и прегаряне, както съобщихме миналата година. Някои създатели твърдяха, че им се плаща между $0,02 – $0,03 за 1000 гледания на видео.

Как се печелят пари от YouTube?

Изграждането на успешен канал в YouTube може да бъде изключително изгоден и вдъхновяващ начин да печелите пари онлайн. Ето някои от основните начини, по които можете да генерирате приходи от YT:

1. Партньорска програма на YouTube: YT има своя собствена партньорска програма, наречена YouTube Partner Program (YPP). Когато каналът ви отговаря на изискванията, можете да кандидатствате за YPP. След като сте одобрени, можете да печелите пари от рекламите, които се показват преди, по време на или след вашите видеоклипове.

2. Рекламни партньорства и спонсорирани съдържания: Когато вашето видео привлича голяма аудитория, може да получите предложения за рекламни партньорства или спонсорирани съдържания от различни марки или компании. Те могат да ви предложат заплащане за продуктово разрекламиране, показване на техните продукти или услуги във вашите видеоклипове или други форми на сътрудничество.

3. YouTube Premium: YouTube Premium е платена абонаментна услуга, която позволява на потребителите да гледат видеоклипове без реклами и да се възползват от допълнителни функции. Като собственик на канал, вие получавате приходи от абонаментите на YT Premium потребителите, които гледат вашите видеоклипове.

4. Партньорства с медийни компании: Ако вашият канал има значителна популярност и гледаемост, може да получите покани за партньорство от медийни компании. Те могат да предложат по-голяма видимост, по-добри рекламни възможности и спонсорирани събития, които могат да ви донесат допълнителни приходи.

5. Продажба на продукти и мерчандайз: Ако имате свой собствен бранд или произвеждате продукти, YT може да бъде отлична платформа за тяхното промотиране и продажба. Можете да предлагате продукти за продажба в описанието на видеоклиповете си или да създадете онлайн магазин, който да свържете с вашия канал.

Важно е да отбележим, че за да постигнете значителни печалби от YT, трябва да имате качествено съдържание, което привлича голяма аудитория. Важно е да разберете предпочитанията на вашия зрител и да се стремите да предложите съдържание, което ги ангажира и вдъхновява. Усърдието, творческите умения и консистентността също са ключови фактори за успеха в YouTube.

Надявам се, че това информацията е полезна! Успех в изграждането на успешен YT канал!

Ако това ви е било интересно, вижте новините за Google Labs тук.

YouTube
YouTube

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button