X (Twitter) Намаля цените за реклами | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

X (Twitter) намалява цените на видео рекламите, за да привлече обратно рекламодателите

X (Twitter) намалява цените на видео рекламите, за да привлече обратно рекламодателите
X (Twitter) намалява цените на видео рекламите

X (Twitter) намалява цените на видео рекламите, за да привлече обратно рекламодателите

X също така предупреди рекламодателите, че рискуват да загубят потвърдения си статус, ако не успеят да достигнат минималните прагове на разходите.

Илон Мъск значително намали цените на рекламите в X – платформата за социални мрежи, известна преди като Twitter .

Само за ограничен период от време избрани търговци в САЩ и Обединеното кралство могат да спестят до 50% отстъпка от нови резервации до 31 юли.

Съобщава се, че платформата твърди, че провежда тези промоции, за да увеличи обхвата на търговците по време на периоди с голям трафик, като Световното първенство за жени, в имейл, видян от Wall Street Journal .

Независимо дали сте маркетолог, който е направил крачка назад от X, или никога преди не сте купували рекламно пространство от платформата, сега може да е добър момент да преосмислите и да започнете да го превръщате в част от рекламната си стратегия, тъй като финансовият риск е малък в момента. Освен това X все още има 450 милиона активни потребители дневно по целия свят, така че потенциалът за обхват е огромен и може да помогне на брандовете да се свържат с неизползвани досега аудитории, което може да доведе до подобрена възвръщаемост на инвестициите.

Как можем да използваме всичко това?

Отстъпките се предлагат само на избрани търговци, които пускат видеореклами заедно с актуални теми в раздела „Изследване“ на X. Тези реклами осигуряват на марките 24-часово разположение в горната част на списъка с популярни теми на X. Ето какво споделят от там:

„Целта на тези отстъпки е да помогнем на нашите рекламодатели да постигнат обхват по време на решаващи моменти в Twitter, като например Световното първенство за жени.“

 

Къде е уловката?

В допълнение към предлагането на търговците на набор от рекламни отстъпки, X предупреди, че те рискуват да загубят статуса си на потвърдени потребители, ако не достигнат минималните прагове на разходите.

Очаква се марките да похарчат поне:

  • $1000 за реклами през предходните 30 дни
  • $6000 за реклами през предходните 180 дни.
 

Това ново правило влиза в сила на 7 август. Марките, които загубят статуса си, са уязвими на атаки от фалшиви профили (имитиращи реалния бранд), което може да навреди на репутацията на бизнеса.

Приходите от реклами на Twitter наскоро паднаха с 59% , след изтичането на големи харчещи рекламодатели, след като Мъск пое Twitter .

Въпреки че рекламната индустрия като цяло претърпя удар по разходите за реклама, Twitter изглежда е по-засегнат от други – като мнозина обвиняват Мъск за нежеланието на търговците да инвестират в рекламното му пространство.

Дали това е състезание към дъното? След ребрандирането на Twitter на X, сега компанията се опитва да поправи ситуацията, като привиква рекламодателите обратно на сайта чрез намалени цени.

Тъй като Мъск се стреми да направи паричния поток на платформата отново положителен още през третото тримесечие на 2023 г., примамването на рекламодателите обратно с такива огромни отстъпки в този момент не е изненадващо.

 

Twitter

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button