Google коригира отчета в Search Console | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Google ще коригира отчета за връзка в Search Console

Google ще коригира отчета за връзка в Search Console
Google Търсене

Google ще коригира отчета за връзка в Search Console

След многобройни доклади за Google, показващи част от връзките към сайтовете, Google каза, че ще коригира проблем с доклада.

Google потвърди проблем с отчета за връзка в Google Search Console . Проблемът изглежда оказва влияние върху броя на връзките, показани в този отчет.

Джон Мюлер, защитник на Google Търсене, каза „За да актуализираме тук, намерихме нещо“ с доклада за връзката. Той добави: „Надяваме се, че ще бъде решен тази седмица.“

Проблеми с доклада за връзката. Миналата седмица разгледах колко много забелязват огромни спадове в броя на връзките, докладвани от отчета за връзки на Google Search Console. Първоначално Джон Мюлер каза, че няма нищо лошо в доклада, но тази сутрин Джон се извини и каза, че екипът наистина е открил проблем.

Ето екранни снимки на моя сайт, показващи малка част от броя на връзките, отколкото преди година и след това преди години и години:

Google Links Report 2023 1689849235 628x600

Екранната снимка по-горе е от тази седмица, но екранната снимка по-долу е от юли 2022 г.:

Намаляване на броя на връзките в Google Search Console 1656856705 643x600

Ако се върнем към август 2018 г., можете да видите, че съобщава за 2,5 милиона връзки:

Нов преглед на връзките на Google Search Console 1534861619 465x600

Някои отчитат само няколко връзки, докладвани от Google Search Console, а някои съобщават, че нула връзки са отчетени.

Twitter Google Search Console

Google коригира проблема. Джон Мюлер от Google каза, че поправка трябва да излезе тази седмица. Ще върне ли всички тези липсващи връзки или просто ще реши проблема за някои потребители, които виждат малка част от броя на връзките? Не се знае, но ще следим нещата.

Истината е, че преброяването на връзките, които имате в Search Console, няма да има голяма разлика по отношение на това колко трафик получавате от Google Търсене или колко добре се класирате в Google Търсене. Така че няма да се притеснявам, ако Google показва по-малко връзки в тези отчети, отколкото очаквате.

Но е добре да знаете кои сайтове се свързват с вас и тези доклади да бъдат точни.

Какво е Google Search Console?

Google Search Console (преди известен като Google Webmaster Tools) е безплатен инструмент на Google, предназначен за уебмастъри и собственици на уебсайтове, които искат да следят и оптимизират присъствието си в резултатите от търсачката на Google. Той предоставя информация и анализи, които помагат на уебмастърите да разберат как Google вижда техните уебсайтове и как те могат да ги подобрят за по-добро представяне в резултатите от търсенето.

За да използват Google Search Console, уебмастърите трябва да добавят и потвърдят своите уебсайтове, което може да се направи по различни начини, като поставяне на специален HTML таг на уебсайта или използване на Google Tag Manager. След потвърждение, уебмастърите имат достъп до информация за своите уебсайтове, като например:

  • Индексирането на страниците на уебсайта – уебмастърите могат да видят колко от страниците на техния сайт са индексирани от Google и дали има проблеми с индексирането на някои страници.
  • Източници на трафик – уебмастърите могат да видят кои са най-често използваните ключови думи, по които потребителите намират техния уебсайт, както и колко трафик привличат от органичното търсене.
  • Проблеми с уебсайта – Google Search Console предупреждава уебмастърите за възможни проблеми, като например грешки при индексиране, намаляване на бързината на зареждане на уебсайта и други технически проблеми.
  • Връзки към уебсайта – инструментът показва броя и качеството на другите уебсайтове, които връзват към техния сайт, което е важен фактор за SEO оптимизацията.
  • Мобилна съвместимост – Google Search Console предоставя информация дали уебсайтът е оптимизиран за мобилни устройства и дали има проблеми с мобилната версия.
  • Съобщения от Google – инструментът съдържа съобщения от Google за важни актуализации и проблеми, които засягат уебсайта.
  • Създаване на картата на сайта (XML sitemap) – уебмастърите могат да създадат и изпратят XML sitemap на своя уебсайт към Google, което помага на търсачката да индексира по-ефективно страниците на сайта.

Google Search Console е мощен инструмент за оптимизация на уебсайтове, който помага на уебмастърите да следят и подобряват видимостта и представянето на техните сайтове в резултатите от търсенето на Google. Правилната употреба на този инструмент може да доведе до повишаване на органичния трафик и подобрение на позициите на уебсайта в резултатите на търсачката.

Search Console

Ако това ви се е сторило интересно, вижте тук за това кога TikTok пуска текстови публикации.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button