WordPress 5.8.3 Security Release | MOXX Advertising

WordPress 5.8.3 Security Release

WordPress 5.8.3 Security Release
WordPress 5.8.3 Security Release

Тази версия на WordPress 5.8.3 включва четири корекции на сигурността. Тъй като това е версия за сигурност, се препоръчва незабавно да бъдат обновени сайтовете. Всички версии след WordPress 3.7 също са актуализирани.

WordPress 5.8.3 е версия с кратък цикъл или казано по друг начин – преходна версия. Следващата главна версия ще бъде версия 5.9, която вече е в етап на пускане.
Можете да актуализирате ядрото до WordPress 5.8.3, като изтеглите версията от WordPress.org или посетите DashboardUpdates и изберете Update Now.

Ако сайтовете Ви поддържат автоматични фонови актуализации, те вече са започнали процеса на актуализиране.

Security Updates

Четири проблема със сигурността засягат версии на WordPress между 3.7 и 5.8:

  • Благодарение на Карим Ел Уергемми и Саймън Сканел от SonarSource, се разкри проблем, който е свързан със съхранение на XSS в post slugs.
  • Саймън Сканел от SonarSource докладва за проблем с инжектиране на обект в някои многосайтови инсталации.
  • Проблем свързан с SQL injection в WP_Query, открит от ngocnb и khuyenn от GiaoHangTietKiem JSC, които са работили заедно с Trend Micro Zero Day Initiative.
  • Проблем свързан с SQL injection в WP_Meta_Query (само за версии 4.1-5.8), който е открит от Ben Bidner от WordPress security team.

 

Полезна ли беше тази информация за вас?
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

ChatGPT

В САЩ стартира ChatGPT за iOS

Безплатното приложение ChatGPT предлага същите функции като уеб версията, синхронизира историята между устройствата и предлага гласово въвеждане.

GIT- Google Inpection Tool

Нов Google Робот – Google-InspectionTool

Google-InspectionTool е роботът, използван от инструментите за тестване на Търсене, като Rich Result Test и URL проверка в Search Console. Освен потребителския агент и токена на потребителския агент, той имитира Googlebot.

Amazon AI

Amazon ще добави AI към търсачката си

Amazon търси обещаващи таланти в софтуерното инженерство и маркетинга, за да преосмисли използването на търсачките и да създаде безпроблемно изживяване на платформа си за електронна търговия.

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button