Google News: Гигантът обмисля намаляване на броя на обхожданията на уеб страниците | MOXX Advertising

Google News: Гигантът обмисля намаляване на броя на обхожданията на уеб страниците

Google News: Гигантът обмисля намаляване на броя на обхожданията на уеб страниците
Google-алгоритъм

Google обмисля да намали броя обхождания на уеб страниците в опит да пести изчислителни ресурси. Тази тема се обсъжда от екипа на Google, който се състои от Джон Мюлер, Мартин Сплит и Гари Илис. Заедно, в последния епизод на подкаста Search Off the Record, те обсъждат какво да очакват от Google през 2022 г. и след това.

Устойчивост на обхождане и индексиране

Тъй като обхождането и индексирането на Googlebot се случват виртуално, това не е нещо, което може да оказва влияние върху околната среда. Илис обръща внимание на този проблем, когато казва, че компютрите не са устойчиви като цяло:

“…Това, което имам предвид, е, че компютрите като цяло не са наистина устойчиви. Например, ако мислите за биткойн, добивът му има реално въздействие върху околната среда, което всъщност можете да измерите, особено ако електричеството идва от въглищни централи или други по-малко устойчиви инсталации.”

Как Google ще направи обхождането по-устойчиво?

Илис продължава с обяснението, че обхождането в мрежата може да стане по-устойчиво чрез намаляване на обхожданията. Има два типа обхождане на Googlebot-а:

  • Обхождане за откриване на ново съдържание;
  • Обхождане за опресняване на съществуващо съдържание.

Какво означава намаляването на броя на обхожданията за вашия уебсайт?

Има вярване, че когато сайтът се обхожда повече, това е положителен SEO сигнал, дори и да не актуализирате съдържанието си толкова често. Според Илис, това е погрешно схващане, тъй като съдържанието не е задължително да се класира по-добре, защото се обхожда повече. И все пак, не е потвърдено, че Google ще намали обхожданията, но това е идея, която екипът сериозно обмисля.

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

rank math

Rank Math интегрира IndexNow за WordPress сайтове

Промените в уеб сайтовете могат да отнеме седмици, за да се видят в резултатите от търсачките. WordPress сайтовете могат да се ускорят с интеграцията на IndexNow Rank Math.

алгоритъм на google

Важни ли са споменаванията на марки за алгоритъма на Google?

Джон Мюлер от Google беше попитан дали „необвързаните споменавания на марки“ са важни в алгоритъма на Google.

потребителски коментари

Google за стойността на SEO на потребителските коментари на уеб сайтове

Потребителските коментари на уеб страниците биха могли да осигурят допълнителна стойност за SEO, казва Google, но те трябва да бъдат строго модерирани за спам и други проблеми, които могат да възникнат.

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button