LinkedIn ще рекламира в стрийминг | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

LinkedIn за тестване на видео реклами в стрийминг услуги

LinkedIn за тестване на видео реклами в стрийминг услуги
LinkedIn Ads
бутон за споделяне във facebook
бутон за споделяне в Twitter
Маркетолозите може скоро да могат да пускат реклами в услуги за видео стрийминг, специално насочени към потребителите на LinkedIn.

Нов рекламен продукт е на път да бъде изпробван от платформата за социални мрежи, която е собственост на Microsoft, който ще има за цел да достигне до своите 930 милиона абонати, когато гледат филми и телевизионни предавания.

Маркетолозите биха могли потенциално да увеличат възвръщаемостта на инвестициите си и впоследствие да увеличат приходите, тъй като това е възможност да достигнат по-ефективно до целевата си аудитория.

LinkedIn прави по-голямата част от приходите си от 5 милиарда долара от реклами, продавани в своя емисия с новини. Съобщава се, че платформата за социални мрежи, която вече е нараснала с 8% на годишна база в продажбите, сега се стреми да увеличи допълнително печалбата чрез проучване на бързо развиващия се сектор за поточно предаване на реклами.

Ходът идва само две седмици след като LinkedIn обяви, че пилотира генеративни AI функции в помощ на рекламодателите.

Какво каза LinkedIn? „Видеорекламите в поток могат да променят начина, по който марките и купувачите достигат и ангажират своите аудитории“, обясни Пенри Прайс, вицепрезидент маркетингови решения в LinkedIn, пред Reuters .

Какви AI функции са достъпни за рекламодателите в LinkedIn? Платформата за социални мрежи пусна AI Copy Suggestions на ограничен брой търговци в Северна Америка преди две седмици. LinkedIn обаче предположи, че ще въведе функцията на повече езици и региони през следващите няколко месеца.

Професионалната мрежова платформа следва стъпките на Google Ads ,  Meta и  Amazon , като предлага генеративни AI функции на рекламодателите.

Какво е LinkedIn?

LinkedIn е най-голямата професионална социална мрежа в света, предоставяща платформа за взаимодействие и комуникация между професионалисти от различни отрасли и сфери на дейност. Създаден през 2003 година и стартиран през 2004 година, LinkedIn се превърна в важен инструмент за бизнеса и кариерното развитие.

LinkedIn предоставя възможности за създаване на профил, където потребителите могат да споделят своето образование, работен опит, умения, професионални постижения и интереси. Профилите на потребителите функционират като цифрови резюмета, които могат да бъдат видими от други потребители и работодатели.

Една от ключовите функции на LinkedIn е свързването на потребителите с други професионалисти, с които споделят общи интереси, работни възможности или проекти. Потребителите могат да се свързват с колеги, бивши и настоящи съученици, ментори, клиенти и други, което им помага да разширяват мрежата си от контакти. Тези връзки се използват за споделяне на информация, съвети, възможности за сътрудничество и професионално развитие.

Освен това, LinkedIn предоставя възможности за публикуване на съдържание, като статии, снимки и видеа, свързани с професионалната дейност или интереси на потребителите. Това позволява на потребителите да споделят свои мнения, знания и опит с широката аудитория от професионалисти в мрежата.

Освен това, LinkedIn предоставя функционалности за търсене на работа и рекрутиране. Потребителите могат да търсят актуални работни позиции, да кандидатстват за тях и да се свързват с работодатели и рекрутери. Работодателите, от своя страна, могат да публикуват обяви за работа, да преглеждат профили на потенциални кандидати и да установяват връзка с тях.

LinkedIn е станал неотменна част от бизнес и професионалната среда. Той предоставя възможност за разширяване на професионалната мрежа, намиране на нови работни възможности, рекрутиране на таланти, установяване на бизнес контакти и споделяне на знания и опит. Тази социална мрежа е полезен инструмент както за индивидуални професионалисти, така и за компании, които искат да се свържат с целевата аудитория и да развиват своя бизнес.

Какво е стрийминг медия?

Стрийминг медия се отнася до доставката на музика, видео, филми, телевизионни предавания и други медийни съдържания през интернет на устройства като компютри, смартфони, таблети или телевизори. Вместо да изтегляте цялото съдържание на устройството си, както е при традиционното сваляне, стрийминг медията ви позволява да гледате или слушате съдържанието в реално време, докато данните се предават непрекъснато от сървъри до вашето устройство.

За да използвате стрийминг медия, вие се свързвате с платформи и услуги, които предлагат поточно предаване на медийното съдържание. Тези услуги, като например Netflix, Spotify, YouTube, Amazon Prime Video, Apple Music и други, предоставят голямо разнообразие от филми, сериали, музика, подкасти и други видове забавление.

Предимствата на стрийминг медията включват:

1. Незабавен достъп: Можете да гледате или слушате съдържание по всяко време и от всяко място, където имате интернет връзка.

2. Персонализирани преживявания: Много стрийминг услуги използват алгоритми за препоръки, които анализират вашите предпочитания и ви предлагат съдържание, което съответства на вашите интереси.

3. Гъвкавост и мобилност: Можете да прекарвате своето забавление с вас на различни устройства и да го прекъсвате и възобновявате според вашите нужди.

4. Широк избор и разнообразие: Съществува широка гама от медийно съдържание, което можете да откриете и консумирате в зависимост от вашите предпочитания.

Въпреки че стрийминг медията предлага много предимства, тя също така изисква стабилна интернет връзка, за да се насладите на плавно поточно възпроизвеждане

без прекъсвания. Освен това мнозина се абонират за платени услуги на стрийминг платформи, които предлагат по-широк избор на съдържание и по-напреднал функционалност, но също така съществуват и безплатни платформи, които предлагат ограничен достъп до медийното съдържание.

Ако тази статия ви е харесала, разгледайте и другите ни новини от тук.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button