Google Ads с нов дизайн до края на 2023 | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Google Ads с нов дизайн

Google Ads с нов дизайн
google ads лого

Google Ads започна да пуска новия си облик след месеци на изпробване на два различни дизайна. Новият формат разполага с главно меню вляво на екрана и има страници, организирани в категории на високо ниво, за да улесни навигацията за нови и опитни рекламодатели.

Всички потребители на Google Ad ще преминат към новия дизайн до края на годината, така че е важно специалистите по дигитален маркетинг да се чувстват уверени при използването му.

Какво ново? Въз основа на отзивите на потребителите, Google избра да раздели съдържанието си в следните пет категории на високо ниво:

  • Кампании : Тази страница ще позволи на търговците да анализират, оптимизират и управляват кампании.
  • Цели : Тук рекламодателите могат да определят, наблюдават и актуализират целите на реализациите.
  • Инструменти : Потребителите имат достъп до инструменти тук за планиране, офериране и бюджети, отстраняване на неизправности и др.
  • Таксуване : Където рекламодателите могат да наблюдават своите разходи и плащания.
  • Администратор : Маркетолозите могат да управляват своя екип, сигурност и настройки на акаунта тук.

График на разпространение. Новият дизайн на Google Ads започна да се разпространява за потребители, които са участвали в пробния му период, който започна на 2 март.

Всички останали постепенно ще преминат към новия интерфейс до декември – но вие ще имате възможност да се върнете към стария дизайн – но само до 2024 г.

Нов дизайн на Google Ads

Какво каза Google? Google каза на дигиталните търговци да следят за известия, тъй като новият дизайн се прилага през следващите шест месеца:

  • „Ние ще актуализираме документацията на Помощния център и ще създадем допълнителни ресурси, за да ви помогнем да се чувствате комфортно с — и още по-ефективно — с новия дизайн. Междувременно нашата  карта за бърза справка  в Помощния център може да ви помогне да намерите ключови страници“, каза говорител
  • „И не забравяйте да продължавате да споделяте отзивите си от опцията „Оставяне на отзиви“ в менюто „Помощ“ или когато превключвате между дизайни. Вашият принос е най-добрият инструмент, с който разполагаме, за да създадем по-добра Google Ads за вас.“

Какво е Google Ads?

Google Ads е онлайн рекламна платформа, предлагана от Google, която позволява на бизнесите да поставят реклами в различни формати на различни места в мрежата на Google, включително в резултатите от търсенето, на уебсайтове, в мобилни приложения и на видео платформата YouTube.

С Google Ads можете да създавате рекламни кампании, където можете да определите бюджет, ключови думи и целева аудитория. Когато потребител направи търсене в Google с думите, свързани с вашето предложение или услуга, рекламата ви може да се появи в резултатите на търсенето. Също така, можете да разширите видимостта на вашата реклама, като я покажете на уебсайтове, които са част от Google Display Network, което включва голям брой сайтове и мобилни приложения.

Google Ads работи на основата на модел на плащане на кликвания (Pay-Per-Click или PPC), което означава, че плащате само когато някой реално кликне върху вашата реклама. Това ви позволява да контролирате разходите си по рекламата и да измервате ефективността й.

Основните предимства на Google Ads включват насоченост към потребителите, които активно търсят продукта или услугата ви, възможността за избор на географска област, където да се показва рекламата ви, и възможността да използвате различни формати на реклами, като текстови, графични, видео и други.

Използването на Google Ads изисква създаването на рекламни кампании, които се състоят от рекламни групи и ключови думи. Рекламните групи съдържат реклами и ключови думи, които са свързани с определена тематика или продукт. Ключовите думи са тези, по които потребителите търсят в Google и които вие определяте, за да покажете вашата реклама в резултатите на търсенето.

С Google Ads имате възможност да измервате и анализирате ефективността на вашите рекламни кампании чрез различни метрики като брой кликове, разходи, конверсии и други. Това ви позволява да оптимизирате рекламните си усилия и да постигнете по-добри резултати.

Включването на Google Ads във вашата статия на уебсайта ви може да предостави на вашите читатели информация за мощната онлайн рекламна платформа на Google, която може да помогне на бизнесите да достигнат до по-голяма аудитория и да увеличат своите продажби.

 

Ако тази статия ви е харесала, разгледайте тук за още новости.

Google Ads CARD scaled

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button