Google добавя INP отчет към Search Console | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Google добавя INP отчет към Search Console

Google добавя INP отчет към Search Console
Google
бутон за споделяне reddit

Google стартира нов отчет в Google Search Console, за да види колко добре се представяте с INP, Interaction to Next Paint, Core Web Vital metric. Като напомняне, Interaction to Next Paint (INP) ще замени First Input Delay (FID) като показател за Core Web Vitals през март 2024 г.

Google пусна този нов отчет днес, за да позволи на собствениците на сайтове да се подготвят за предстоящата промяна.

Как изглежда докладът от Google? Ето екранна снимка на отчета:

Google Inp Report 1 1687346143 800x325

INP (Interaction to Next Paint) е нов показател, който ще замени FID (First Input Delay) като основен уеб показател през март 2024 г. „Дотогава INP не е част от основните уеб показатели. Search Console отчита INP данни, за да ви помогне да се подготвите“, обясни Google.

Как да получите достъп до отчета. Докладът е в рамките на Search Console, до който можете да стигнете, като щракнете върху тази връзка и изберете свойство.

Повече информация. Google написа в помощната си документация :

  • INP: Показател, който оценява цялостната отзивчивост на страницата към потребителските взаимодействия чрез наблюдение на времето, което е необходимо на страницата да отговори на всички кликвания, докосвания и взаимодействия с клавиатурата, които се случват през целия живот на потребителското посещение на страница. Крайната стойност на INP е най-дългото наблюдавано взаимодействие, като се игнорират отклоненията. Група INP  , показана в отчета, означава, че 75% от посещенията на URL в тази група са имали тази стойност или по-добра.

Ето диапазоните на ефективност за всяко състояние; забележете, че обхватът на INP казва, че за да бъде маркиран като „добър“, трябва да сте по-малко от 200 ms.

Cwv диапазони 800x539

Какво представлява това взаимодействие? INP е показател, който използва данни от API за синхронизиране на събития. Той оценява отзивчивостта на уеб страница.

Взаимодействие, което кара страницата да не реагира, води до лошо потребителско изживяване,  каза Google . INP наблюдава латентността на всички взаимодействия, които потребителят е направил със страницата, и отчита една стойност, под която всички (или почти всички) взаимодействия са били.

Google предостави следния пример за това как изглежда лошата спрямо добрата реакция:

Inp Visual

Отляво дългите задачи блокират отварянето на акордеона. Това кара потребителя да кликне няколко пъти, мислейки, че изживяването е нарушено. Когато основната нишка навакса, тя обработва забавените входове, което води до отваряне и затваряне на акордеона неочаквано.

Въздействие върху класирането. Google повтори, че Core Web Vitals не гарантира добро класиране в Google Търсене, пише Мартин Сплит, инженер по връзки с разработчици в Google.

„Страхотното изживяване на страницата включва повече от основни уеб показатели. Добрите статистики в отчета Core Web Vitals в Search Console или отчетите Core Web Vitals на трети страни не гарантират добро класиране“, според Сплит.

Доброто изживяване на страницата е част от цялостната основна система за класиране на Google. Основните уеб показатели – макар че може би не са директен сигнал за класиране – са един от начините, по които можете да опитате да разберете дали постигате добро изживяване на страницата.

Google обаче използва други сигнали като част от своята основна система за класиране, за да определи какво прави доброто изживяване на страницата, извън Core Web Vitals.

„Има много аспекти на изживяването на страницата, включително някои, изброени на  тази страница “, каза Дани Съливан, Google за връзка с търсенето, пред Search Engine Land. „Въпреки че не всички аспекти могат да бъдат директно използвани за информиране на класирането, те като цяло са в съответствие с успеха в класирането при търсене и си заслужават внимание.“

Защо ни е грижа. Така че сега можете да видите как Google ще прецени страниците ви въз основа на този нов основен показател за мрежата на INP. Имате няколко месеца да се подготвите, преди това да бъде пуснато на живо през март 2024 г. Дотогава няма да се паникьосвам относно този показател, той вероятно ще бъде много малък, ако има такъв, сигнал за класиране. Но това е друг показател за ефективност, който можете да използвате, за да се опитате да направите сайта си по-добър за потребителите, така че го покажете на вашите разработчици и вижте дали могат да го подобрят, тоест дали не е добър сега.

Ето как изглежда добър резултат за Google:

Google Inp Доклад без проблеми 1687346143 800x210

Google добавя INP отчет

Ако тази новина ви е харесала, вижте какво приготвят от LinkedIn тук.


Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button