Google: Изживяването на страницата не е система за класиране, но е сигнал за класиране | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Google: Изживяването на страницата не е система за класиране, но е сигнал за класиране

Google: Изживяването на страницата не е система за класиране, но е сигнал за класиране
Изживяването на страницата не е система за класиране, но е сигнал за класиране

 

Основните системи за класиране на Google се стремят да възнаграждават съдържание, което осигурява добро изживяване на страницата.

Изживяването на страницата на Google никога не е било „система“ за класиране, но все още се смята за „сигнал“ за класиране, каза тази сутрин Дани Съливан, отговорник за търсене на Google. Google подчерта, че това, че опитът със страницата е премахнат като система за класиране , не означава, че не възнаграждава страници, които имат добро изживяване на страницата.

Какво се промени. Преди седмица Google премахна  системата за изживяване на страницата ,  удобната за мобилни устройства система ,  системата за скорост на страницата  и  системата за защитен сайт  от страницата си със системи за класиране . Google също написа :

„Актуализацията на изживяването на страницата беше концепция за описване на набор от ключови аспекти на изживяването на страницата, върху които да се съсредоточат собствениците на сайтове.“

Така че изглежда, че Google е омаловажил сигналите за изживяване на страницата като цялостна система за класиране.

Изясняване. Съливан написа дълъг пост в Twitter , казвайки:

„Това просто означаваше, че това не са класиращи *системи*, а вместо това сигнали, използвани от други системи.“ Защо Google направи тази промяна? „Премахнахме системите, които всъщност бяха сигнали, така че ако хората отидат на тази страница в бъдеще, няма (да се надяваме) да се объркат“, добави той.

„Както нашите насоки за изживяване на страницата казват в първото изречение: основните системи за класиране на Google гледат да възнаграждават съдържание, което осигурява добро изживяване на страницата“, каза Съливан.

Сигнал не система. Така Google каза, че актуализацията/системата за изживяване на страницата никога не е била „система“, но все още се счита за сигнал за класиране.

„Премахването им не означаваше, че вече не вземаме предвид аспектите на практическата работа на страницата“, каза Съливан.

Защо ни е грижа. Продължете да предоставяте добро изживяване на страницата. Google каза, че това все още е сигнал за класиране, но не е система за класиране. Разбира се, винаги е трябвало да предоставяте добро изживяване на страницата, дори и да не е система за класиране на Google. По дяволите, дори това да не е сигнал за класиране, което според Google е, но дори и да не беше, все пак трябва да осигурите добро изживяване на страницата на потребителите си.

Като се има предвид това, това може да изясни известно объркване по тази тема или може да създаде още по-голямо объркване.

Моят съвет? За SEO се фокусирайте върху предоставянето на изключително съдържание, което помага на вашите потребители. Създайте съдържание и уебсайт, които надхвърлят вашите конкуренти. Уверете се, че потребителите имат достъп до това съдържание и че имат добро изживяване, докато консумират това съдържание на настолен компютър и мобилно устройство.

Не се вманиачавайте да се уверите, че получавате 100 точик по всички показатели на Core Web Vital. Core Web Vitals не е толкова голям сигнал за класиране. Вие знаете по-добре дали вашият сайт предоставя добро изживяване на страницата, отколкото инструмент на трета страна от Google.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button