Google: Изживяването на страницата не е система за класиране, но е сигнал за класиране | MOXX Advertising

Google: Изживяването на страницата не е система за класиране, но е сигнал за класиране

Google: Изживяването на страницата не е система за класиране, но е сигнал за класиране
Изживяването на страницата не е система за класиране, но е сигнал за класиране

 

Основните системи за класиране на Google се стремят да възнаграждават съдържание, което осигурява добро изживяване на страницата.

Изживяването на страницата на Google никога не е било „система“ за класиране, но все още се смята за „сигнал“ за класиране, каза тази сутрин Дани Съливан, отговорник за търсене на Google. Google подчерта, че това, че опитът със страницата е премахнат като система за класиране , не означава, че не възнаграждава страници, които имат добро изживяване на страницата.

Какво се промени. Преди седмица Google премахна  системата за изживяване на страницата ,  удобната за мобилни устройства система ,  системата за скорост на страницата  и  системата за защитен сайт  от страницата си със системи за класиране . Google също написа :

„Актуализацията на изживяването на страницата беше концепция за описване на набор от ключови аспекти на изживяването на страницата, върху които да се съсредоточат собствениците на сайтове.“

Така че изглежда, че Google е омаловажил сигналите за изживяване на страницата като цялостна система за класиране.

Изясняване. Съливан написа дълъг пост в Twitter , казвайки:

„Това просто означаваше, че това не са класиращи *системи*, а вместо това сигнали, използвани от други системи.“ Защо Google направи тази промяна? „Премахнахме системите, които всъщност бяха сигнали, така че ако хората отидат на тази страница в бъдеще, няма (да се надяваме) да се объркат“, добави той.

„Както нашите насоки за изживяване на страницата казват в първото изречение: основните системи за класиране на Google гледат да възнаграждават съдържание, което осигурява добро изживяване на страницата“, каза Съливан.

Сигнал не система. Така Google каза, че актуализацията/системата за изживяване на страницата никога не е била „система“, но все още се счита за сигнал за класиране.

„Премахването им не означаваше, че вече не вземаме предвид аспектите на практическата работа на страницата“, каза Съливан.

Защо ни е грижа. Продължете да предоставяте добро изживяване на страницата. Google каза, че това все още е сигнал за класиране, но не е система за класиране. Разбира се, винаги е трябвало да предоставяте добро изживяване на страницата, дори и да не е система за класиране на Google. По дяволите, дори това да не е сигнал за класиране, което според Google е, но дори и да не беше, все пак трябва да осигурите добро изживяване на страницата на потребителите си.

Като се има предвид това, това може да изясни известно объркване по тази тема или може да създаде още по-голямо объркване.

Моят съвет? За SEO се фокусирайте върху предоставянето на изключително съдържание, което помага на вашите потребители. Създайте съдържание и уебсайт, които надхвърлят вашите конкуренти. Уверете се, че потребителите имат достъп до това съдържание и че имат добро изживяване, докато консумират това съдържание на настолен компютър и мобилно устройство.

Не се вманиачавайте да се уверите, че получавате 100 точик по всички показатели на Core Web Vital. Core Web Vitals не е толкова голям сигнал за класиране. Вие знаете по-добре дали вашият сайт предоставя добро изживяване на страницата, отколкото инструмент на трета страна от Google.

Полезна ли беше тази информация за вас?
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

ChatGPT

В САЩ стартира ChatGPT за iOS

Безплатното приложение ChatGPT предлага същите функции като уеб версията, синхронизира историята между устройствата и предлага гласово въвеждане.

GIT- Google Inpection Tool

Нов Google Робот – Google-InspectionTool

Google-InspectionTool е роботът, използван от инструментите за тестване на Търсене, като Rich Result Test и URL проверка в Search Console. Освен потребителския агент и токена на потребителския агент, той имитира Googlebot.

Amazon AI

Amazon ще добави AI към търсачката си

Amazon търси обещаващи таланти в софтуерното инженерство и маркетинга, за да преосмисли използването на търсачките и да създаде безпроблемно изживяване на платформа си за електронна търговия.

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button