Актуализацията на рецензиите на Google от април 2023 г. приключи на 25 април | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Актуализацията на рецензиите на Google от април 2023 г. приключи на 25 април

Актуализацията на рецензиите на Google от април 2023 г. приключи на 25 април
Актуализацията на рецензиите на Google от април 2023 г. приключи на 25 април

Тази актуализация беше по-широко разпространена от предишните актуализации, защото е насочена към повече от просто рецензия на продукти.

Актуализацията на рецензиите от април 2023 г. създаде повече нестабилност в резултатите от търсенето с Google, отколкото предишните версии на актуализацията, включително актуализацията на рецензиите на продуктите от февруари 2023 г. , според данните на Semrush и Rank Ranger.

Относно актуализацията на рецензиите на Google от април 2023 г.  Актуализацията започна да се разпространява около 12 ч. ET на 12 април. Тази актуализация отне 13 дни и завърши на 25 април 2023 г.

Това беше седмата актуализация на рецензиите и първата актуализация на Google, която е насочена към повече от просто рецензии на продукти. Да, тази версия надхвърли предишните актуализации на рецензиите на продукти на Google, за да оцени рецензиите на всяка тема, която може да се рецензира, включително:

  • Услуги и бизнеси.
  • Дестинации.
  • Медия (напр. игри, филми).

Google промени името на своята „система за рецензии на продукти“ на „система за рецензии“ и промени езика в множество части от своята документация с насоки относно рецензиите на продукти, за да се прилага сега за всички видове рецензии.

Данните показват, че актуализацията от април 2023 г. е била по-значима

Semrush . Данните от Semrush показаха, че актуализацията на рецензиите от април 2023 г. е била по-променлива от предишната актуализация на рецензиите, актуализацията на рецензиите на продукта от февруари 2023 г.

„Като цяло, сравнявайки базовата линия с периодите на актуализация, актуализацията на рецензиите от април 2023 г. беше малко по-нестабилна от актуализацията на рецензиите на продуктите от февруари 2023 г.“, ни каза Морди Оберстерин от Semrush.

Ето един поглед към трите сензора Semrush , показващи волатилността, която проследява през последните няколко седмици. Можете да видите, че по-голямата част от тази волатилност беше през последната седмица на актуализацията.

Сензор Semrush 800x305

Тази диаграма показва разбивката по вертикали, сравнявайки април 2023 г. с февруари 2023 г.:

Semrush Сравнете по ниша

Ако погледнете пика на волатилността, ще забележите, че февруарският скок е по-висок от най-високия пик, който видяхме в актуализацията от април 2023 г.:

Връх Семруш

Semrush също показа как има повече URL адреси, наскоро класирани сред първите десет резултата, които преди актуализацията са класирани 20+ през февруари:

Semrush Топ 10 800x560

Ранг Рейнджър . Данните на Rank Ranger разказаха подобна история. Актуализацията на рецензиите от април 2023 г. беше по-променлива от предишната актуализация на рецензиите, актуализацията на рецензиите на продукта от февруари 2023 г.

„Въпреки че актуализацията беше пусната на 12 април, индексът на риска за ранга отчете високи нива на колебания на 20 април, достигайки пик на 25 април. Този анализ се основава на колебанията на 25 април“, каза ни Дарел Мордекай от Rank Ranger.

Ето какво показа индексът на риска за ранг на рейнджър през последните няколко седмици. Отново можете да видите, че по-голямата част от тази волатилност беше през последната седмица на актуализацията. Rank Ranger съобщава, че нестабилността продължава, два дни след завършването на актуализацията.

Rankranger 800x269

Ето диаграма, сравняваща двете минали актуализации, показваща, че актуализацията от април 2023 г. е по-променлива от актуализацията от февруари 2023 г. „Априлската актуализация оказа значително по-голямо въздействие от февруарската. Това вероятно може да се обясни с факта, че априлската актуализация е разширена, за да включва всички рецензии, а не само рецензии на продукти“, добави Мордекай.

Rankranger Сравнете 800x538

Имаше значителна волатилност в първите 5 резултата при сравнение между април и февруари. През април 72% от класациите са засегнати в сравнение с 49% през февруари. Имаше малко по-голяма волатилност сред първите 3 резултата през април в сравнение с февруари и малко по-малка волатилност в първите 10 резултата през април в сравнение с февруари.

Rankranger Top X 749x600

И като го разгледате по отрасли, виждате кои вертикали са били по-променливи, като го разделите по топ 3, топ 5 и топ 10 резултата.

Rankranger Ниши 720x600

Общност. Коментирането на SEO общността беше доста ограничено в сравнение с други актуализации през първата седмица от актуализацията. Той се разгорещи през втората седмица от актуализацията, докато Google обяви, че актуализацията е завършена.

Накратко, скоковете в нестабилността на данните от Semrush и RankRanger бяха в крачка с нивото и времето на коментирането в SEO общността.

Повече за актуализацията на прегледите от април 2023 г

Актуализации на предишни прегледи на продукта. Това е седмата версия на известната по-рано като актуализация за прегледи на продукти, сега актуализация за прегледи. Започна на 12 април около 12 ч. ET.

Първата актуализация за рецензии на продукти беше пусната на  8 април 2021 г. , втората беше пусната на  1 декември 2021 г. , третата беше пусната на  23 март 2022 г.,  а четвъртата беше пусната на  27 юли 2022 г. , а петата беше пусната на  20 септември 2022 г.,  а шестият беше пуснат на  21 февруари 2023 г.

Актуализиран съвет на Google. Ето актуализираните съвети, публикувани от Google , свързани с тази актуализация:

  • Оценете от гледна точка на потребителя.
  • Демонстрирайте, че сте запознати с това, което рецензирате – покажете, че сте експерт.
  • Предоставете доказателства като визуални изображения, аудио или други връзки за вашия собствен опит с това, което рецензирате, за да подкрепите своя опит и да подсилите автентичността на вашия рецензия.
  • Споделете количествени измервания за това как нещо се измерва в различни категории на ефективност.
  • Обяснете какво отличава дадено нещо от неговите конкуренти.
  • Покрийте сравними неща, които трябва да имате предвид, или обяснете кое може да е най-добро за определени употреби или обстоятелства.
  • Обсъдете предимствата и недостатъците на нещо въз основа на вашите собствени оригинални изследвания.
  • Опишете как даден продукт се е развил от предишни модели или издания, за да предостави подобрения, да адресира проблеми или по друг начин да помогне на потребителите да вземат решение за покупка.
  • Съсредоточете се върху най-важните фактори за вземане на решения въз основа на вашия опит или експертни познания (например, преглед на автомобил може да определи, че икономията на гориво и безопасността са ключови фактори за вземане на решения и да оцени ефективността в тези области).
  • Опишете ключови избори в начина, по който даден продукт е проектиран и техния ефект върху потребителите извън това, което производителят казва.
  • Включете връзки към други полезни ресурси (ваши собствени или от други сайтове), за да помогнете на читателя да вземе решение.
  • Помислете дали да не включите връзки към множество продавачи, за да дадете на читателя възможността да закупи от избрания от тях търговец.
  • Когато препоръчвате нещо като най-доброто като цяло или най-доброто за определена цел, включете защо го смятате за най-добро, с подкрепящи доказателства от първа ръка.
  • Уверете се, че има достатъчно полезно съдържание във вашите класирани списъци, за да могат те да стоят самостоятелно, дори ако решите да напишете отделни задълбочени единични рецензии.

Защо ни е грижа. Ако вашият уебсайт предлага общо съдържание за преглед, ще искате да проверите класирането си, за да видите дали сте били засегнати. Вашият органичен трафик в Google подобри ли се, намаля или остана същият?

В дългосрочен план ще искате да сте сигурни, че влагате много повече подробности и усилия в съдържанието на рецензията си. Направете го уникален, така че да се отличава от конкуренцията в мрежата.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button