Google актуализира имената на сайтове в резултатите | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Google актуализира имената на сайтове в резултатите от търсенето след множество оплаквания

Google актуализира имената на сайтове в резултатите от търсенето след множество оплаквания
Google актуализира имената на сайтове в резултатите от търсенето след множество оплаквания

Google актуализира имената на сайтове в резултатите от търсенето след множество оплаквания

Корекцията се разпространява и въпреки че коригира редица неподходящи имена на сайтове, тя не разрешава всички докладвани проблеми.

 

Google нанесе корекция, за да разреши някои от неподходящите или неочаквани селекции на имена на сайтове, показани в резултатите от търсенето. Това се случва дни след като Google публикува уеб формуляр с искане за обратна връзка от потребителите относно имена на сайтове, които са неточни, неподходящи или грешни.

Google добави имена на сайтове преди месеци за  настолни компютри  и миналата година за  мобилно  търсене.

Проблемът. Google понякога може да пренебрегне указаното име на сайта и да го замени с това, което смята, че трябва да бъде името на сайта. Например, когато се стигна до търсене на [ salesforce ], Google показа интервал между „sales“ и „force“, а CMO на Salesforce го нарече „изключително вредно за нашата марка“.

Грешно име на сайт в Google Saleforce 1682259502 800x342

Поправката. Отговорникът за търсене на Google, Дани Съливан, публикува актуализация във формулярите за поддръжка на Google, в която се казва, че е добавена корекция, която разрешава някои от проблемите. „Наскоро въведохме промяна, която изглежда помага при някои от случаите, докладвани тук и чрез нашия формуляр (и вероятно някои други, които не са докладвани)“, пише той. „Тази промяна може да отнеме време за попълване, така че вътрешните страници също да отразяват актуализирани имена на сайтове“, добави Съливан.

Това разреши проблема за Salesforce, както можете да видите от тази екранна снимка по-долу:

 

Google Sitename Fix Salesforce 1682504149 800x317

Не е фиксирано за всички. Проблемите обаче не бяха разрешени за всички потребители. Глен Гейб сподели в Twitter   няколко примера за имена на сайтове, които не са поправени от корекцията . „Ето 3 примера за проблеми с името на сайта, които не бяха коригирани с промените, въведени от Google вчера. Най-лошият е софтуерът DNN, който казва „Форум за отслабване“. Другите просто грешат и един причинява правни проблеми“, написа той:

Fuo0XbuX0AE Жд 800x425
Fuo0YeZWAAMOHNS 800x413
Fuo0ZtCWwAAnVr8 800x466

Контролиране на имена на сайтове. Още през октомври Google  обясни  , че Google Search използва редица начини за идентифициране на името на сайта за резултата от търсенето. Но ако искате, можете да използвате структурирани данни на началната си страница, за да съобщите на Google какво трябва да бъде името на вашия сайт. Google разполага с конкретна документация за тези нови  структурирани данни за името на сайта, налична тук .

Надграждане на favicon . Google също така препоръча преразглеждане на документацията за  favicons  за най-новите най-добри практики. Сега Google също предлага да предоставите икона, която е поне 48 пиксела и следва съществуващите  указания за favicon .

реклами _ Това се разпространява и в рекламите за търсене на Google на настолни компютри, така че размерът на името на сайта, фавиконите, а също и етикетът на рекламата ще бъдат по-забележими при мобилно търсене. Всъщност Google пусна  етикета „Спонсорирано“ в мобилното търсене  през октомври миналата година и днес на настолен компютър, като официално замени  етикета „Реклами“ от януари 2020 г.

Защо ни е грижа. Когато Google сгреши името на вашия сайт, това е разстройващо и непрофесионално. Това също може да причини объркване и правни проблеми за някои фирми.

Хубаво е, че Google работи за справяне с проблема. С нетърпение очакваме решение за всички сайтове.

 

 

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button