Новото генериращо изживяване при търсене в Google: Ето как ще изглежда | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Новото генериращо изживяване при търсене в Google: Ето как ще изглежда

Новото генериращо изживяване при търсене в Google: Ето как ще изглежда
Новото генериращо изживяване при търсене в Google

Отговорите, генерирани от AI, ще се показват над списъците с резултати от търсенето на Google. Google ще цитира уебсайтовете, които е използвал, за да помогне за генерирането на отговора.

Тя е тук – изцяло новата търсачка Google, работеща с AI, за която чухме слухове под кодовото име Magi .

По-скоро ли е „ визуално, лесно, лично и човешко ?“ да

Но засега можете да получите достъп до новия опит за генериране на търсене на Google (SGE) само чрез списък за чакане на Google Labs – което означава, че може да чакате седмици, преди да можете да играете с него директно.

не се притеснявай Имаме първия ви поглед и дълбоко гмуркане в новото генериращо AI изживяване на Google Търсене.

Как изглежда новото изживяване при търсене с Google

Интерфейсът. Новото изживяване при търсене с Google може да показва генериран от AI отговор над списъците с резултати от търсенето. Google ясно обозначава отговора като Generative AI е експериментален , което след това е последвано от отговор на вашето запитване.

Отговорът е поставен в рамка. Google цитира уебсайтовете, използвани за генериране на отговора. Тези сайтове могат да бъдат кликнати, за да ги разгледате. Или можете да продължите с допълнителен въпрос или дори да щракнете върху бутона за превключване горе вдясно, за да се гмурнете по-дълбоко.

  • „Ще видите задвижвана от изкуствен интелект моментна снимка на ключова информация, която трябва да имате предвид, с връзки за по-дълбоко копаене“, каза Google .

Новото генериращо изживяване при търсене в Google

Когато щракнете върху бутона за разширяване, за да превключите, за да покажете по-задълбочен отговор, получавате допълнителни отговори от генериращия AI.

Ето го GIF в действие:

SGE Bluetooth високоговорители GIF

По време на отговорите, генерирани от AI, Google ви дава уебсайтове в тези полета с възможност за кликване с изображения, така че можете да щракнете върху уебсайта, за да научите повече.

Цветът на полето за генеративни AI отговори ще се промени, за да „отрази конкретни типове пътувания и самото намерение на заявката“, каза Google.

Вертикално търсене с AI. Това работи и за вертикално търсене, като например резултати от Google Shopping. SGE на Google може да изтегли 35 милиарда продуктови обяви от Google Shopping Graph , който има 1,8 милиарда актуализации на всеки час, ни сподели Google. Генеративният AI трябва да се актуализира бързо, почти в реално време, за да предостави някои отговори.

Google може да ви даде добър отговор за това, кои продукти да вземете предвид, когато търсите конкретни типове продукти, като например [bluetooth високоговорител за парти край басейна]:

SGE Bluetooth Speakers

Разговори. Можете също така да продължите с вашето запитване, като добавите повече подробности или допълнителни подкани към полето Попитайте за последващи действия . След това Google ще генерира последващ отговор.

„Контекстът ще се пренася от въпрос на въпрос, за да ви помогне по-естествено да продължите вашето изследване. Освен това ще намерите полезни отправни точки към уеб съдържание и набор от перспективи, в които можете да се задълбочите“, обясни Google.

Режимът на разговор е особено полезен за последващи въпроси, както и за по-сложни или развиващи се информационни пътувания, обясни Google.

„Използва AI, за да разбере кога човек търси нещо, което е свързано с предишен въпрос. Той пренася контекста от предишни въпроси, за да преформулира заявката, за да отразява по-добре намерението“, добави Google.

SGE EBike GIF

Как работи това

Технологията: Google каза, че това ново изживяване при търсене използва „разнообразие от LLMs“, включително, но не само MUM и PaLM2.

Това изживяване при търсене беше „целенасочено обучено да изпълнява задачи, специфични за търсенето, включително идентифициране на висококачествени уеб резултати, които потвърждават информацията, представена в резултата“, каза Google.

Кога Google няма да даде отговори. Google няма да ви даде отговори на всичко, което може да го попитате, ни каза Лиз Рийд, вицепрезидент по търсенето в Google. Google се опитва да внимава с тази нова версия на Google Search, която ще показва отговори за по-безопасни заявки.

Например Google няма да покаже отговор на въпрос за даване на Tylenol на дете, защото е в медицинското пространство. Google също може да не показва отговори на въпроси във финансовото пространство.

Звучи ли ви познато? Да, Google играе на сигурно в категориите YMYL (Вашите пари, Вашият живот). Google разширява YMYL, за да включва гражданска информация.

„Точно както нашите системи за класиране са проектирани да не шокират неочаквано или да обиждат хората с потенциално вредно, насаждащо омраза или изрично съдържание, SGE е проектирано да не показва такова съдържание в своите отговори“, обясни Google.

Google добави, че те поддържат това ново изживяване при търсене „на още по-висок стандарт, когато става въпрос за генериране на отговори за определени заявки, където качеството на информацията е критично важно“.

Това ново изживяване при търсене „поставя още по-голям акцент върху предоставянето на информативни отговори, които са потвърдени от надеждни източници“, каза Google.

Когато става въпрос за „празни данни“ или „информационни пропуски“ – когато системите на Google имат по-ниска увереност в отговорите си, Google „се стреми да не генерира моментна снимка, задвижвана от AI“, казаха те.

Освен това, за изрични или опасни теми Google ще стои далеч от генерирането на отговор.

Относителност срещу фактология. Хората се доверяват на отговори, които са дадени в по-плавен стил, каза ни Рийд. Но Google предпочита да дава отговори, които са по-фактически, отколкото отонсителни, защото хората са по-склонни да се доверят на относителен отговор.

Халюцинациите са голям проблем в генеративния AI – и Google каза, че е много чувствителен относно това да не дава невярна или неточна информация, особено по теми на YMYL (напр. здраве, финанси).

„Като се има предвид доверието, което хората оказват на Търсене, ние умишлено ограничихме разговора. Това означава например, че хората може да не намерят режима на разговор в SGE за свободно течащ творчески партньор за мозъчна атака – и вместо това да го намерят за по-фактологичен с указатели към подходящи ресурси“, добави Google.

Подходът на Google. Google има подход от пет точки към генериращия AI при търсене:

  1. Нужди от информация: Как Google може да намали броя на стъпките, необходими на търсещия, за да изпълни задача или цел и как Google може да направи изживяването по-плавно и безпроблемно?
  2. Качество на информацията: Информацията, с която Google отговаря, трябва да е качествена, а начинът, по който AI реагира, трябва да е на високо ниво. Така че трябва ли Google да отговаря на въпроси, свързани със здравето или финансите?
  3. Ограничения за безопасност: Трябва ли Google да предоставя отговори от първо лице? Трябва ли Google да предоставя плавни отговори, на които потребителите биха се доверили, че са 100% точни, когато Google може да не е в състояние да провери точността на всички отговори?
  4. Екосистема: Google иска да осигури трафик и кредити към източника на съдържанието. Google иска да създаде изживяване, което насърчава потребителите и търсещите да копаят по-дълбоко в тези източници.
  5. Реклами : Могат ли рекламите да бъдат подходящи и да предоставят допълнителна информация на потребителя и как е най-добре да се показват рекламите на потребителя при това преживяване.

Цитати и връзки

Когато Google пусна Bard , всички бяхме изненадани от липсата на цитати и връзки към издатели . Рядко се виждаха връзки от Google Bard към уебсайтове на издатели.

Въпреки това, в генеративния опит на Google за търсене виждаме по-здравословен начин за свързване с издатели и поддържане на екосистемата.

Не само изричните отговори, генерирани в това изживяване при търсене, са съставени от конкретни уебсайтове, но тези уебсайтове, които съставляват тези отговори, също се показват на видно място в отговора с миниатюрно изображение, заглавие и URL адрес, всичко, върху което може да се кликне към уебсайта на издателя .

Google обаче няма да цитира или приписва директно конкретна страница. AI моделът на Google синтезира информация от различни източници.

Всъщност Google търси фактологично потвърждение в източниците, за да изгради отговорите и след това да покаже цитатите. Те обикновено са от висококачествени онлайн източници. Google използва много от сигналите, които Google разполага от десетилетия, за да разбере качеството на информацията.

Връзки към сайтове на издателство. Ето екранна снимка, показваща тези уебсайтове в отговора:

Новото генериращо изживяване при търсене в Google

Може да задълбаете в отговорите. След това можете да щракнете горе вдясно върху този бутон за превключване, за да се потопите в повече източници, където генериращият AI показва повече отговори с повече източници, върху които можете да щракнете. Стрелката в това изображение сочи към превключвателя, точно над връзките към уебсайта:

google search generative ai experience look toggle 800x447 1

Следват резултати от търсенето. Освен това можете да продължите да превъртате надолу и да имате достъп до класически резултати от търсенето в по-„поносим и познат вид“ формат. Можете да видите някои от връзките към резултатите от търсенето в по-ограничен формат тук:

google sge snippets 800x588 1

Повече информация

Google също говори за своите AI принципи и подчерта, че приема всички тези AI технологии сериозно.

„Ние възприемаме отговорен и преднамерен подход към внасянето на нови генеративни AI възможности в Търсене“, каза Google.

Това не е Bard , Bard е създаден, за да покаже какво могат да направят моделите на LLM. Това изживяване е специално създадено за търсене и работи по различен начин, както е показано по-горе.

Google разположи своите оценители на качеството на търсенето, за да направи някои ранни тестове през следващите няколко седмици, преди да го пусне на първия набор от обществени потребители. Оценителите на качеството на търсенето ще осигурят обратна връзка както в тази предварителна фаза, така и в текущата фаза, за да помогнат за подобряване на цялостните резултати и опит от този нов подход към търсенето.

„Тези оценки не оказват пряко влияние върху продукцията на SGE, но се използват за обучение на LLM и подобряване на цялостното изживяване“, каза Google.

Ще можете да се регистрирате в списъка с чакащи днес с първата вълна от одобрения, за да изпробвате този нов опит за търсене през следващите седмици, повече за това по-долу.

Защо ни е грижа?

Новото изживяване на Google за генериране на търсене е много по-различно изживяване при търсене от това, което сме виждали от Google преди. Но в същото време все още се усеща като търсене в Google. Google също върши много по-добра работа при свързване с издатели, с цел привличане на трафик към уебсайтове, за разлика от Bard.

Това изживяване не замества търсенето с Google, което познавате днес – всеки може да гадае кога може да се случи това в момента. Очакваме Google да се вслуша в отзивите и да коригира тези функции, преди да го пусне напълно като основно изживяване за търсене в Google.com.

Бари Шварц на 10 май 2023 г. в 13:53 | Време за четене: 9 минути

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button