Google показва грешки, а Schema.org не? | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Защо инструментът за проверка на структурирани данни на Google показва грешки?

Защо инструментът за проверка на структурирани данни на Google показва грешки?
Google

Защо инструментът за проверка на структурирани данни на Google показва грешки?

В Google SEO Office Hours Мартин Сплит от Google отговори на въпрос относно валидирането на структурирани данни и как валидаторът на Google може да показва различни резултати от валидатора на Schema.org.

Валидиране на структурирани данни

Както Google, така и Schema.org предлагат инструменти за проверка дали структурираните данни са правилни.

Инструментът на Google се нарича Rich Results Test .

Инструментът на Schema.org се нарича Schema Markup Validator .

Инструментът на Google валидира структурирани данни и също така предлага обратна връзка за това дали тестваните структурирани данни отговарят на условията за богати резултати в страниците с резултати от търсачката.

Разширените резултати са подобрени списъци за търсене, които правят списъка да се откроява сред резултатите от търсенето.

Валидаторът за маркиране на схеми на Schema.org проверява дали структурираните данни са валидни според официалните стандарти.

Защо валидаторът на Google се различава от Schema.org?

Човек би си помислил, че и двата валидатора на структурирани данни валидират по едни и същи правила.

Така че е добър въпрос защо и двата валидатора могат да показват различни резултати.

Човекът, който задава въпроса, отбеляза, че техните структурирани данни са валидирани перфектно на Schema.org, но не и с валидатора на Google.

Те попитаха:

„Защо структурираните данни показват грешки в Google, но не и в schema.org?

Google Search Console показва грешки за невалидна стойност на enum в полето „ returnFees “, но нашият тест schema.org казва, че няма грешка.

Моля за съвет.”

Мартин Сплит от Google отговори:

„Schema.org е отворен и независим от доставчика обект, който дефинира типовете данни и атрибутите за структурирани данни.

Въпреки това Google, като доставчик, може да има специфични изисквания за някои атрибути и типове, за да използва структурираните данни във функциите на продукта, като нашите разширени резултати в Google Търсене.

Така че докато пропускането на някои атрибути или използването на някакъв тип стойности за атрибут е добре за Schema.org, доставчици като Google и други може да имат по-специфични изисквания, за да използват структурираните данни, които предоставяте, за действително подобряване на функциите и продуктите. ”

Достъп до индекса на Brave с Brave Search API
Захранвайте вашите приложения за търсене и AI с най-бързо развиващата се независима търсачка след Bing. Достъп до индекс от милиарди страници с едно извикване на API.

Какво е Schema.org?

Schema.org е инициатива, създадена от големи търсачки като Google, Bing, Yahoo! и Yandex, с цел подобряване на структурирането и разбирането на информацията на уеб страниците. Това е набор от стандартизирани етикети (тагове) или “схеми”, които уеб майсторите могат да използват за добавяне на структурирана информация към своите уеб страници.

С помощта на схемите от schema.org, уеб майсторите могат да маркират различни видове информация на своите уеб страници, като например продукти, местоположения, рецензии, събития, оценки, рецепти и други. Това структуриране на данните помага на търсачките да разберат по-добре съдържанието на страниците и да предоставят по-добри резултати за потребителите.

Schema.org използва стандартизиран формат за описание на данните, наречен RDFa (Resource Description Framework in attributes) или JSON-LD (JavaScript Object Notation for Linked Data). Тези формати позволяват на уеб майсторите да вграждат структурираната информация директно в HTML кода на своите уеб страници.

Предимствата на използването на schema.org са, че това подобрява видимостта и разбираемостта на уеб страници от страна на търсачките, което може да доведе до по-добър рейтинг в резултатите от търсене. Също така, структурираната информация може да бъде използвана от други инструменти и услуги, като например четци на електронни книги, социални мрежи или приложения за разпознаване на глас.

В заключение, schema.org е инициатива, която предоставя стандартизирани етикети и формати за добавяне на структурирана информация към уеб страници, което подобрява разбираемостта на тези страници от страна на търсачките и други инструменти.

РЕКЛАМА

Предназначение на Валидатора на Google

Валидаторът на Google има цел, която е различна от обикновената проверка дали структурираните данни са валидни.

Той проверява дали структурираните данни, които Google изисква (за потенциално показване на уеб страница в подобрени резултати от търсенето), са валидни.

Валидаторът Schema.org просто проверява за стандарти и няма нищо общо с това как Google използва структурирани данни.

Валидаторът на Google по-добър ли е?

Още нещо, което трябва да знаете за валидатора на Schema.org е, че понякога той може да докладва невярно, че валидният код е невалиден.

Наскоро се сблъсках с това, когато взех пример за JSON-LD структурирани данни за правилен код от Schema.org и го тествах и в двата валидатора.

Валидаторът на Schema.org показа фалшива грешка, докато валидаторът на Google го потвърди правилно.

Така че поне в този случай валидаторът на Google беше по-точен.

Винаги е добра практика да проверите ръководството за структурирани данни на Google, за да се уверите, че сайтът ви е кодиран за Google, тъй като обикновеното използване на структурирани данни е за подобрени списъци.

Слушайте SEO Office Hours на 4-та минута:

Представено изображение от Shutterstock/ViDI Studio


Ако тази статия ви е харесала. вижте Топ 5 грешни и правилни стратегии за маркетиране на съдържание.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button