Стойността на потребителските коментари за SEO

флаг на Великобритания

Google за стойността на SEO на потребителските коментари на уеб сайтове

Google за стойността на SEO на потребителските коментари на уеб сайтове
потребителски коментари

Потребителските коментари на уеб страниците биха могли да осигурят допълнителна стойност за SEO, казва Google, но те трябва да бъдат строго модерирани за спам и други проблеми, които могат да възникнат.

Трябва ли да позволите на потребителите да оставят коментари на вашия сайт? Те биха могли да помогнат със SEO, стига да можете да ги модерирате, казва Google.

Тази тема беше разгледана от адвокатът за търсене на Google Джон Мюлер по време на работното време на Google Search Central SEO, записано на 18 февруари.

SEO специалист на име Vahid Parsa се присъединява към потока на живо, за да зададе на Mueller няколко въпроса, един от които включва потребителски коментари и дали те се считат за фактор за класиране.

Не е точно да се каже, че коментарите на сайтът са фактор за класиране, защото вашият сайт няма да се класира по-добре, просто като позволи на потребителите да оставят коментари.

В зависимост от това какво потребителите въвеждат в секцията за коментари обаче, те имат потенциал да помогнат при класирането при търсене.

Ето как Мюлер обяснява SEO стойността на потребителските коментари.

Как коментарите на потребителите могат да помогнат за SEO?

Потребителските коментари могат да добавят SEO стойност към уеб страниците под формата на допълнителен контекст.

Ако потребителите останат на тема и оставят коментари, свързани с това, за какво е страницата, тогава тази информация може да помогне при класирането при търсене.

Коментарите, свързани с темата на уеб страницата, могат да помогнат на Google да разбере по-добре съдържанието и да знае за кои типове заявки трябва да се класира.

Мюлер заявява:

„Това, което мисля, че е наистина полезно там с тези коментари, е, че често хората ще пишат за страницата със собствените си думи и това ни дава малко повече информация за това как можем да покажем тази страница в резултатите от търсенето. Така че от тази гледна точка смятам, че коментарите са нещо добро на страница.”

Обратното също е вярно.

потребителски коментари

Когато потребителите оставят неподходящи коментари, те могат да намалят качеството на цялата страница.

Коментарите извън темата може да изпращат смесени сигнали до Google относно това за какво е страницата и за кои заявки трябва да се показва.

Сайтовете са отговорни за коментарите на потребителите, въпреки че може да са написани от хора, които не са пряко свързани със сайтът.

Ако е на вашия уеб сайт, вие носите отговорност за него.

Коментарите, съдържащи спам връзки, например, могат да ви накарат да бъдете отговорни за наказание или понижение в резултатите от търсенето.

Като се има предвид това, най-добре е да разрешавате коментари само когато сте в състояние да ги модерирате.

Както казва Мюлер, най-голямото предизвикателство с коментарите на потребителите е да се гарантира, че те остават на тема:

„Очевидно намирането на начин да ги поддържате по разумен начин понякога е трудно, защото хората също изпращат спам тези коментари и там се случват всякакви луди неща. Но като цяло мисля, че ако можете да намерите начин да поддържате коментари на уеб страница, която ви дава малко повече контекст и помага на хората, които търсят по различни начини, също да намерят вашето съдържание.”

Чуйте отговора на Мюлер във видеото по-долу:

Премахването на коментари може да повлияе на класирането при търсене:

Ако вашият уеб сайт в момента позволява коментари, имайте предвид, че премахването им има потенциал да повлияе на класирането ви при търсене.

В зависимост от вашата ситуация, въздействието може да бъде добро или лошо.

Почистването на секция за коментари, която е пълна с неподходящо и/или спам съдържание, може да доведе до подобрения в класирането.

От друга страна, премахването на коментари, които добавят ценен контекст към страниците, може да доведе до спад в класирането.

Мюлер обърна внимание на въздействието върху SEO от премахването на коментари от уебсайта в предишен терен, заявявайки:

„От наша гледна точка ние виждаме коментарите като част от съдържанието… в крайна сметка, ако хората намират вашите страници въз основа на коментарите там, тогава, ако изтриете тези коментари, тогава очевидно няма да можем да намерим вашите страници въз основа на това.”

Има много аспекти, които трябва да се вземат предвид, когато става въпрос за потребителски коментари, тъй като те могат както да помогнат, така и да навредят на SEO.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

moxxadv

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button