Rank Math интегрира IndexNow за WordPress сайтове

Rank Math интегрира IndexNow за WordPress сайтове

Rank Math интегрира IndexNow за WordPress сайтове
rank math

Промените в уеб сайтовете могат да отнеме седмици, за да се видят в резултатите от търсачките. WordPress сайтовете могат да се ускорят с интеграцията на IndexNow Rank Math.

Популярният плъгин за WordPress Rank Math вече поддържа IndexNow за по-бързо индексиране и класиране на уебсайтове.

Собствениците на уеб сайтове и SEO експертите прекарват време и пари в създаване на съдържание, описания на продукти и други промени в уеб сайтовете, само за да чакат седмици или повече, за да се видят промените в Bing, Google, Yandex и други търсачки.

Интегрирането на IndexNow в Rank Math за WordPress позволява на потребителите бързо да информират търсачките за промени като ново съдържание, изтрито съдържание и пренасочвания. Това води до по-бързо индексиране, трафик и реализации.

Сега над милион WordPress сайтове, използващи Rank Math, могат да използват IndexNow за незабавно пинг търсачките за промени.

Значението на бързото индексиране:

Уебсайтът е виртуална витрина за бизнес, но отнема време на търсачките, за да открият всякакви промени. Сякаш клиент все още вижда обелена с боя витрина две седмици след като е била пребоядисана.

Сайтовете за електронна търговия правят промени ежедневно в описанието на продуктите, съдържанието и др.

Търсачките не винаги правят уеб сайтове редовно, за да проверяват за промени. Понякога те трябва да бъдат уведомени ръчно

В резултат на това може да минат седмици преди роботите да актуализират индексирането, докато собствениците на уеб сайтове продължават да правят промени.

Закъсненията при обхождането и индексирането могат да повлияят негативно на трафика, тъй като клиентите не виждат най-новата версия на страницата в резултатите от търсенето.

Има начини за уведомяване на търсачките, но те отнемат време, особено за уеб сайт, който прави хиляди промени.

Потребителите на WordPress вече имат лесен и автоматичен начин да пингуват на търсачките всякакви промени в техните уеб сайтове благодарение на интеграцията на Rank Math.

Rank Math и IndexNow

Rank Math е SEO плъгин за WordPress, предназначен за лесно конфигуриране и внедряване на различни SEO функции за уеб сайт. Той има потребителски интерфейс, който включва визуализации на богати фрагменти и как изглеждат публикациите в социалните медии.

Той използва изкуствен интелект за генериране на SEO предложения, които много собственици на уеб сайтове пренебрегват и осигуряват интеграция с Google Analytics.

IndexNow позволява на собствениците на уеб сайтове да уведомяват ръчно търсачките за промени с помощта на код, но интеграцията с Rank Math автоматизира процеса.

Когато уеб сайтовете използват Rank Math, плъгинът генерира на хоста API ключа за протокола IndexNow.

Когато се направят промени, всичко се изпраща на търсачките във фонов режим. Няма нищо, което потребителят трябва да направи. Потребителите също имат контрол върху видовете изпратени URL адреси.

Отнема време за изчакване на търсачките да преиндексират страниците от седмици или месеци до дни.

За повече информация как да използвате IndexNow с RankMath, вижте урока на компанията.

 

Полезна ли беше тази информация за вас?
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

ChatGPT

В САЩ стартира ChatGPT за iOS

Безплатното приложение ChatGPT предлага същите функции като уеб версията, синхронизира историята между устройствата и предлага гласово въвеждане.

GIT- Google Inpection Tool

Нов Google Робот – Google-InspectionTool

Google-InspectionTool е роботът, използван от инструментите за тестване на Търсене, като Rich Result Test и URL проверка в Search Console. Освен потребителския агент и токена на потребителския агент, той имитира Googlebot.

Amazon AI

Amazon ще добави AI към търсачката си

Amazon търси обещаващи таланти в софтуерното инженерство и маркетинга, за да преосмисли използването на търсачките и да създаде безпроблемно изживяване на платформа си за електронна търговия.

Стартиране на абонаментен план

Call Now Button