Google Analytics 4 ерата започна | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Universal Analytics е официално заменен от Google Analytics 4

Universal Analytics е официално заменен от Google Analytics 4
Google Analytics 4

Какво се случи тази сутрин?

Е, най-накрая се случва – започна страховитият залез на Universal Analytics.

Тук, в Съединените щати, UA Google Analytics все още обработва данни, но бяхме посрещнати от зловещо съобщение, когато влязохме в акаунта си тази сутрин:

„Планира се този акаунт да спре да обработва данни много скоро. След като това влезе в сила, ще ви трябва собственост в Google Analytics 4, за да измервате ефективността на уебсайта.“

Това предупреждение започна да се появява на UA около 7 сутринта EST, напомняйки още веднъж на търговците, че трябва да мигрират към Google Analytics 4, за да поддържат измерването на уебсайта си.

Екранна снимка 2023 07 01 В 13.52.42 800x34

Днешната принудителна миграция към GA4 е исторически преходен момент в дигиталния маркетинг. Рекламодателите вече нямат друг избор, освен да използват GA4, ако искат да проследяват ефективността на своите уебсайтове и кампании – освен ако не искат да намерят алтернатива за анализ извън Google, разбира се.

Как работи?

Google съобщи, че днешното спиране на UA се въвежда на етапи, поради което някои търговци може все още да имат достъп до определени данни. Въпреки това, всички акаунти, които все още функционират, са в изчакване за изтриване, което ще се случва непрекъснато.

Какво каза Google? 

Google предупреждава търговците, че трябва да мигрират към GA4 повече от година. В Twitter и чрез изявление в Помощния център на Google Анализ Google каза:

„Днес започваме да изключваме Universal Analytics, тъй като ви приветстваме с добре дошли в Google Analytics 4.

„Това няма да се случи за една нощ, така че някои свойства на Universal Analytics може да продължат да обработват данни.

„Въпреки това, всички свойства вече са добавени към опашката и тези, които не са завършили надстройката, ще стартират бързо.“

“Google Analytics 4 е нашето решение за измерване от следващо поколение и то замени Universal Analytics.“

„Стандартните свойства на Universal Analytics спряха да обработват нови данни. За да поддържате измерването на уебсайта си, ще ви трябва акаунт с Google Анализ 4.

„Настоятелно ви препоръчваме да преминете към Google Analytics 4 възможно най-скоро. Ако използвате данни от Universal Analytics в профила си в Google Ads, уверете се, че сте мигрирали връзките на Google Ads на собствеността си в Universal Analytics към собствеността си в Google Анализ 4.

Хронология. 


Изключването на Universal Analytics се въвежда на следните етапи, като последната фаза е определена за юли 2023 г.:

Март 2023 г.: Google автоматично създаде собственост GA4 за търговци, които не са се отказали от опцията за автоматично създаване на собственост. Където беше възможно, бяха използвани съществуващи маркери на сайта.

Юли 2023 г.: UA спира да обработва посещения, включително стандартни свойства в акаунти, които също съдържат 360 свойства. Маркетолозите все още имат достъп до предварително обработени данни в своята UA собственост до юли 2024 г.

Юли 2024 г.: Всички търговци, дори тези с 360 свойства, вече няма да имат достъп до потребителския интерфейс и API на UA.

За повече информация как да мигрирате към GA4, прочетете ръководството на Google „ Научете как да направите превключването “.

 

Какво е GA?

 

Google Analytics е безплатен уеб аналитичен инструмент, предоставян от Google. Той предлага подробна информация и статистика за посещенията на уебсайтове. С помощта на Google Analytics, уебсайт собствениците могат да следят и анализират трафика на своите сайтове, като разбират как потребителите ги откриват, как се движат в сайта и какво правят докато са там.

Google Analytics използва уникален код, който се вгражда в HTML на уебсайта. Този код събира данни за посещенията и ги изпраща към сървърите на Google. След това информацията се обработва и предоставя на уебсайт собствениците чрез лесен за разбиране и визуално привлекателен интерфейс.

Сред основните функции на Google Analytics са следните:

  1. Трафик и източници: Инструментът предоставя информация за броя посещения, уникални посетители и източниците на трафика към уебсайта. Това включва информация за органичен трафик (посетители, достигнали до сайта чрез търсачки), препратки от други уебсайтове, социални медии и директен трафик (посетители, въведели URL адреса в браузъра).
  2. Поведение на потребителите: Google Analytics анализира поведението на потребителите в сайта. Това включва броя прегледи на страниците, времето, прекарано на сайта, скоростта на отказване (колко потребители напускат сайта след първа посещение) и конверсиите (акции, извършени от потребителите, като например покупки или попълване на формуляри).
  3. Анализ на съдържанието: Инструментът предоставя информация за най-популярните страници и съдържание на уебсайта. Това помага на уебсайт собствениците да разберат кои части от сайта са най-посещавани и да оптимизират съдържанието си, за да подобрят потребителския опит и резултатите.
  4. Конверсии и цели: Google Analytics позволява на уебсайт собствениците да настроят цели и проследят конверсиите. Това може да включва покупки, попълване на формуляри, регистрации и други действия, които са важни за бизнеса. Инструментът предоставя информация за броя и процента на конверсиите, както и за цената на придобиване на клиенти.

Google Analytics е мощен инструмент, който помага на уебсайт собствениците да разберат поведението на своите потребители и да оптимизират уебсайта си въз основа на тази информация. Той се използва широко от маркетингови специалисти, уебсайт разработчици и бизнес собственици, за да подобрят ефективността и резултатите от своите уебсайтове.

Google Analytics 4

Вижте тази статия ChatGPT и новостите в маркетинга.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

MOXX Admin

За автора

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button