Google премахва няколко актуализации на алгоритъма за класиране при търсене от страницата си със системи за класиране | MOXX Advertising

флаг на Великобритания

Google премахва няколко актуализации на алгоритъма за класиране при търсене от страницата си със системи за класиране

Google премахва няколко актуализации на алгоритъма за класиране при търсене от страницата си със системи за класиране
Google премахва няколко актуализации на алгоритъма за класиране при търсене от страницата си със системи за класиране

Изживяването на страницата е важно за вашите потребители и използваемост, но никога не е изглеждало толкова важно за класирането.

Google тихомълком актуализира своята документация със системи за класиране на Google и напълно премахна няколко системи за класиране, свързани с опита на страницата, от страницата с документация.

 

Какво премахна Google. Системата page experience, mobile-friendly , page speed и secure site са изчезнали.

Тези промени ме карат да се чудя, дали някоя от тези актуализации на алгоритъма има някакво значение за цялостната система за класиране на Google?

Какво се промени. Сравняването на актуалната страница с архивираната страница разкрива следните промени:

  • Google премахна напълно page experience system от страницата. Не беше преместен в секцията „пенсионирани“ системи. Премахнато е изцяло:
Old Page Experience Google Systems 800x176
  • Google премахна mobile-friendly, page speed  и secure site systems от пенсионираната секция на страницата. Ето как изглеждаше по-рано:
Стари пенсионирани системи на Google 554x600

Ето как изглежда сега:

Нови пенсионирани системи на Google 800x467

Защо се налага промяната. Само преди няколко дни Google преразгледа насоките за полезно съдържание , за да включи изживяването на страницата, като в същото време премахна отчета за изживяването на страницата и отчета за използваемостта на мобилни устройства от Google Search Console.

В публикацията в блога , обясняваща тези промени, Google написа:

 

Актуализацията на изживяването на страницата беше концепция за описване на набор от ключови аспекти на изживяването на страницата, върху които да се съсредоточат собствениците на сайтове. По-специално, той въведе Core Web Vitals като нов сигнал, който нашите основни системи за класиране взеха под внимание, заедно с други сигнали за изживяване на страницата, като HTTPS, които вече бяха взети под внимание. Това не беше отделна система за класиране и не комбинираше всички тези сигнали в един единствен сигнал за „изживяване на страницата.

 

Google директно казва, че тази актуализация на страницата винаги е била само „концепция“ и добавя, че никога не е била „отделна система за класиране“.

Никога ли не е имало система за класиране? Изглежда Google казва, че тези четири стари актуализации на класирането, за които Google направи наистина големи сделки, когато стартираха, никога не са били истинска система за класиране. Може би чета твърде много за промените в съдържанието, направени на тези страници, но всички знаем, че тези четири актуализации на класирането имаха малко или никакво влияние върху истинското класиране.

Google дори написа в новата публикация, „Google Search винаги се стреми да показва най-подходящото съдържание, дори ако изживяването на страницата е под нивото.“

Защо ни е грижа. Може би, поне за целите на SEO и класирането, можем да прекарваме по-малко време в безпокойство за практическата работа на страницата, скоростта и неудобството за мобилни устройства и повече време в безпокойство за съдържанието и ангажираността. Изживяването на страницата, скоростта и неудобството за мобилни устройства са изключително важни за вашите потребители и използваемост. Но за класиране? Те просто никога не са изглеждали толкова важни.

Колко полезна Ви беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази информация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази информация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази информация!

Кажете ни как можем да подобрим тази информация?

Ivailo Petkov

За автора

Ивайло Петков е SEO експерт и координатор на проектите за оптимизация и уеб дизайн в MOXX Advertising от 2021. Експерт в графичния и уеб дизайн с над 20 години опит

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Email

Подобни новини

Google Performance Max
Всичко за Google Performance Max

Google Performance Max- Научете какво отличава „Максимална ефективност“ от другите кампании в Google Ads и как може да стимулира реализации и да увеличи максимално възвръщаемостта на инвестициите.

Google актуализация
Мина основната Google актуализация

Пускането на актуализацията отне 16 дни – надяваме се, че сте забелязали само увеличения на видимостта.

Google Ads
5 скрити области на Google Ads​

Открийте неизползвания потенциал на Google Ads с тези по-малко известни инструменти – от динамичен ремаркетинг до сезонни корекции.

Call Now Button